Trends:

Wijn Rueda

Bekijk alle producten in Wijn Rueda

De wijn is in een DO Rueda ligt in drie provincies van Castilla y León: Valladolid, Segovia en Avila, bezetten meer dan 72 gemeenten. De bekendste zijn: Serrada, Rueda en droog. In 1980, werd hij beschouwd als een benaming van oorsprong (de 1e in Castilla y León), met zijn inheemse druif Verdejo, kritische belasting voor zijn witte wijnen die hem toestond om internationaal erkend.

Met meer dan 8.000 hectare aan wijngaarden, de denominatie heeft 52 wijngaarden en 1.400 druiventelers. Grind bodem en continentaal klimaat zijn zeer gunstig voor de ontwikkeling van de kwaliteit van witte wijn. De winters zijn lang en koud, het weer is winderig en veel regen.

De witte druiven die in wijn zijn vooral Rueda Verdejo als de inheemse variëteit, Viura, Sauvignon Blanc en Palomino Fino. In rode wijn met behulp van de tempranillo, merlot, grenache en cabernet sauvignon. Witte wijnen die deel uitmaken van deze naam herkenbaar (Rueda) en fruit smaken zijn strogeel te zijn. De rode wijnen zijn lekker in de mond en gestructureerd.

Koop Wijnen van Rueda online.

Meer zien

Drinks&Co beveelt je aan

Wijn Rueda: Top aanbiedingen

alle zien

Wijn Rueda: witte

alle zien

Wijn Rueda: mousserende

alle zien

Wijn Rueda: Robert Parker cijfer