Trends:

Rueda

Jose Pariente Fermentado en Barrica 2019

75cl

Dit product is niet beschikbaar in Nederland.
Bekijk hier beschikbare alternatieven.

Kenmerken

Soort Wijn: witte Wijn
Oogstjaar: 2019 Andere wijnjaren
2018, 2017 en 2016
Beschermde Oorsprongsbenaming (BOB):Rueda (Castilla y León, Spanje)
Volume: 75cl
Allergenen: Bevat Sulfieten
Jose Pariente Fermentado en Barrica 2019 (14,99€) is een wijn witte en tot wijn verwerkt in het gekwalificeerd wijngebied Rueda wiens druiven uit het wijnjaar 2019 komen.

Beschrijving van Jose Pariente Fermentado en Barrica 2019

Jose Pariente Fermentado en Barrica 2019

Producent:

abbr Beschermde oorsprongsbenaming (BOB): Rueda

Meer zien

Reviews van Jose Pariente Fermentado en Barrica 2019

Dit product heeft nog geen beoordelingen. Wees de eerste om te beoordelen.

Reviews van andere oogstjaren van Jose Pariente Fermentado en Barrica 2019201820172016

4/5

De wijngaarden van José Pariente liggen in het hart van de Rueda-appellatie, op een hoogvlakte op 750 meter boven zeeniveau. De grond is er vlak en steenachtig en is onderhevig aan een hard landklimaat. In dit wijnlandschap met eeuwenoude geschiedenis zijn de Verdejo-wijnstokken diepgeworteld. De Verdejo is een inheemse variëteit die met inzet en toewijding gecultiveerd wordt om witte wijnen van grote elegantie, frisheid en complexiteit van te maken. In het verhaal van dit wijnhuis staat familie centraal en komen traditie en de passie voor goede wijn samen. De geschiedenis van deze wijnmakerij gaat terug naar de vader van de huidige wijnmaakster Victoria Pariente, José Pariente. In de jaren zestig begon José Pariente met het produceren van ambachtelijke witte wijnen van druiven met een uitzonderlijke kwaliteit: de Verdejo druiven uit de Rueda-wijngaarden. Hij hield een nauwgezette wijze van wijnbouw aan en had vertrouwen in zijn bodem, in kwaliteit en in de plezier om wijn te maken. José's wens om grootse witte wijnen te produceren, is ook tegenwoordig nog de raison d'être van het wijnhuis dat in 1998 door zijn dochter Victoria Pariente is opgericht. Onder de leiding van Victoria en samen met haar echtgenoot, Ignacio Prieto, en haar twee kinderen, Martina en Ignacio Prieto Pariente, is de bodega uitgegroeid tot een grote naam in de Rueda. Met een passie voor innovatie en door gebruik te maken van de meest geavanceerde technologieën, maakt Bodegas José Pariente vijf uiteenlopende witte wijnen. Vijf unieke uitingen van het temperament van het terroir en tegelijkertijd een expressie van het feit dat de familie het land, de wijnstokken en de variëteiten waarmee men werkt én de kunst van het maken van wijn prefect begrijpt.

Meer zien

4/5

Enkele vrienden brachten het voor mij.
Wat betreft Jose Pariente Verdejo Barrel Fermented de kleur smaakte ons niet . Fruitsmaken, citroen en appel. Een verrassend frisse wijn.
Meer zien
Jose Pariente Verdejo Barrel Fermented 2017

4/5

Strogeel komt duidelijk uit. Het ruikt naar narcis.In de mond is warm, dicht.
Ik proevde het met gegrilde kip.
Ik ging met collega's naar Bodegas José Pariente en daar proevden we het.
Meer zien