Trends:

Rum

Bekijk alle producten in Rum

Rum is een gedistilleerde bijproduct van de destillatie van alcohol uit suikerbieten of suikerriet en melasse vooral deze twee producten.

Van het oude Griekenland kende de fermentatie van suiker voor verwerking tot alcohol, hoewel verder gedestilleerd om de beslissende transformatie in rum is niet ontdekt tot de zeventiende eeuw, in het Caribisch gebied.

Elk producerend land heeft zijn eigen indeling rum rum. De belangrijkste verschillen zijn het gebruikte product, de aard van de veroudering en de mate van zoetheid:

  • De Latijns-Amerikaanse rum (Cuba, Dominicaanse Republiek, Venezuela, Spanje), is de meest gevarieerde en vaak lichter. De zijn zowel droge als zoete. De zoeter de honing rum, typisch voor de Canarische Eilanden.
  • British rum (Barbados, Jamaica, Guyana) zijn meestal pittig en zoet.
  • Rum uit Frankrijk (Martinique en Guadeloupe), is de droogste, en wordt meestal gerijpt in eiken alleen. Geen smaak-en direct gedistilleerd uit suikerriet, melasse ooit.

Rum gouden of zwarte is anders in die is gerijpt in eiken vaten, die aroma's van vanille, toast en caramel geeft, en meestal duurder dan de gewaardeerde witte rum.

Koop Rum online.

Meer zien

Drinks&Co beveelt je aan

Rum: Dominicaanse Republiek

alle zien

Rum: Venezuela

alle zien