Trends:

Santorini

Gaia Wines Wild Ferment Assyrtiko 2018

75cl

Dit product is niet beschikbaar in Nederland.
Bekijk hier beschikbare alternatieven.

Kenmerken

Soort Wijn: witte Wijn
Oogstjaar: 2018
Beschermde Oorsprongsbenaming (BOB):Santorini (Aegean Islands, Griekenland)
Wijnkelder: Gaia Wines
Volume: 75cl
Allergenen: Bevat Sulfieten
Alcoholpercentage: 13.5%
Gaia Wines is de fabrikant van Gaia Wines Wild Ferment Assyrtiko 2018 (31,69€), een wijn witte met herkomstaanduiding Santorini van het jaar 2018 en waarvan het alcoholgehalte 13.5º is. Volgens de klanten van Drinks&Co is dit een witte die een beoordeling van 4 punten uit 5 verdient.

Beschrijving van Gaia Wines Wild Ferment Assyrtiko 2018

Gaia Wines Wild Ferment Assyrtiko 2018

PROEFNOTITIES:

  • Uitzicht: strogeel zacht.
  • Neus: Minerale en bodem, hints van honing en rijp fruit.
  • Boca Crusty zuren, minerale en vers.

APPELLATIE: Santorini

VINES: Het wijnhuis Gaia Santorini produceert Gaia Wines Wild Ferment Assyrtiko 2018 met de Wijnstok Pyrgos, wijnstok inheemse Assyrtiko. Uitgestrekte wijngaarden langs de kust van het eiland Santorini, Griekenland, verhoogd volgens de oude methode genaamd "Kouloura", of in de vorm van een korf, een praktijk die teruggaat meer dan 3.000 jaar geleden. De bodem poreus, vulkanisch droog. Het klimaat in het hele eiland is warm het hele jaar door, die vroege rijping van de druiven bevordert.

GRAPES: 100% Assyrtiko

AGING: Deze wijn een paar jaar rijpen in een koele kelder.

VOORBEREIDING: Assyrtiko druiven geoogst in augustus en onmiddellijk naar de wijnmakerij om het proces van de wijnbereiding starten. Na het persen wordt de most toegestaan ​​gedurende ongeveer 10 uur contact met de huid, rvs 1000 liter, hetgeen een fermentatietemperatuur van 10 ° C. Het volgt de verouderingstijd in kleine vaten 225 liter acaciahout. Tenslotte wordt de wijn wordt gebotteld en verkocht. Het wordt aanbevolen om te beluchten voor het drinken.

WIJNARRANGEMENT: Ideaal bij gegrilde vis, geitenkaas en wit vlees.

TEMPERATUUR: 8-10 ° C.

ALCOHOL: 13.5 °

Meer zien

Reviews van Gaia Wines Wild Ferment Assyrtiko 2018

4

4 klantbeoordelingen
  • 5
    0
  • 4
    4
  • 3
    0
  • 2
    0
  • 1
    0
Jouw score voor Gaia Wines Wild Ferment Assyrtiko 2018:Waarderen Gaia Wines Wild Ferment Assyrtiko 2018:

4 /5

Toasty, rokerige en funky op de neus met minerale afgestoft en broeden intensiteit. De smaak is zout droog laser-beam precisie en zeer vreemd wilde gisten gelaagdheid van complexiteit met eiken omhuld in de mix met gevoeligheid. De afwerking is droog, met blijvende zout en pittige smaken. Unieke en uitstekende wijn.
Meer zien
,

4 /5

De smaak is zout droog met laser-beam precisie en zeer funky wilde gisten gelaagdheid van complexiteit, met eiken gehuld mineraliteit en het pistool vuursteen smaken Aegean Puligny
Meer zien
,

4 /5

- Deze wijn heeft een lichte citrus aroma's goed in combinatie met elegante eiken noten, een rijke mond viel, knapperige zuurgraad, intense minerale smaken en een lange afdronk.
- Geniet van deze wijn met zeevruchten, vette vis, lamsvlees en gevogelte bij 8-10 graden Celsius. Houd de wijn voor 2-3 jaar onder de juiste kelder omstandigheden en het zal ingrijpende veranderingen ondergaan. Zijn minerale dimensie zal verdwijnen, terwijl de fruitige en honing smaken zijn lichaam zal omhullen. Giet Assyrtiko door Gaia-Wild Ferment in een brede karaf voor ongeveer een half uur voordat u geniet van het.
Meer zien
,

Andere producten van hetzelfde wijnhuis