Trends:

Sherry

Néctar Pedro Ximénez

75cl Inhoud

UV91UvinumGP93Peñín

Néctar Pedro Ximénez

18,42€ 15,37€
15,37€ 18,42€
Winkel: Vinello NL (Duitsland) Estimated delivery: 10 - 12 dagen
Verzendkosten: 10,99€

-17%

Je hoort vast graag dat…

De Néctar Pedro Ximénez is een speciale sherry-wijn gemaakt door González Byass. De wijngaard voor de Pedro Ximénez-druiven ligt in Jerez op ongeveer 20-70 m boven de zeespiegel. De druivensoort PX beslaat echter slechts 5% van de teeltlocatie, terwijl de rest traditioneel wordt toegewezen aan de Palomino-variëteit. Dit feit maakt van González Byass de enige bodega die Pedro Ximenez cultiveert in Jerez. Vóór de vinificatie ondergaat de druif een speciaal proces. Na de oogst worden de druiven uitgespreid op de vloer om in de zon te drogen. Het water in de druiven verdampt en de suikerconcentratie neemt toe. Op deze manier levert de PX een heerlijke basis voor een lekkere, zoete en volle sherry zoals deze Néctar Pedro Ximénez.

Meer zien

Kenmerken

Soort Wijn: versterkt Wijn
Andere Wijnjaren: Andere wijnjaren
2017, 2015 en 2013
Beschermde Oorsprongsbenaming (BOB):Sherry (Andalusië, Spanje)
Wijnkelder: González Byass
Volume: 75cl Andere volumes
Druiven: Pedro Ximénez
Allergenen: Bevat Sulfieten
Alcoholpercentage: 15%

Omschrijving van Néctar Pedro Ximénez

Néctar Pedro Ximénez (Pedro Ximénez)

PROEFNOTITIES: Néctar Pedro Ximénez

  • Uitzicht: donker mahonie met een hoge dichtheid.
  • Neus: de data zijn vermeld, en vooral vijgen.
  • Mond: goed tempo, intensieve input, veel zoetheid, alomvattend en evenwichtig. Zeer goede integratie van alle elementen.

DRUIVEN: 100% Pedro Ximenez

VOORBEREIDING: Verkregen uit de zon pasificacas druiven, in het traditionele solera systeem en broederijen jaar.

ALCOHOL: 15,5%

Meer zien

Hoe te serveren

Serveertemperatuur

8-10ºC

Huwelijk

Het wijnhuis

González Byass

González Byass

Gonzalez Byass geboren in 1835, toen de jonge Manuel María González Angel bereikt Jerz bereid zijn om een ​​plaats te maken in de welvarende en bloeiende Sherry business. Aangemoedigd door de verdere ontwikkeling van de export dat jaar een kleine wijnmakerij verworven, en begon te ontwikkelen en hun eigen wijnen te exporteren. 20 jaar later in 1855 en het groeiende succes van zijn bedrijf, Manuel Maria Gonzalez Angel besloten om samen te werken met de heer Robert Blake Byass, zijn agent in Engeland, en daarmee de onderneming González Byass.

Meer over het wijnhuis

Points

UV91UvinumGP93Peñín

Reviews van Néctar Pedro Ximénez

4.5

22 klantbeoordelingen
  • 5
    9
  • 4
    13
  • 3
    0
  • 2
    0
  • 1
    0
Jouw score voor Néctar Pedro Ximénez:Waarderen Néctar Pedro Ximénez:

5/5

uitstekende cherry
Meer zien,

Néctar Pedro Ximénez

5 /5

gewoon heerlijk
Meer zien
,

4.5 /5

Uitstekende prijs / kwaliteit verhouding.
Ik zou hervatten!
Meer zien
,

5 /5

excellent
Meer zien
,
Meer zien