Trends:

Sicily

Baglio del Cristo di Campobello Sicilia Adènzia Rosso 2016

75cl

RP92Parker

Dit product is niet beschikbaar in Nederland.
Bekijk hier beschikbare alternatieven.

Kenmerken

Soort Wijn: rode Wijn
Oogstjaar: 2016 Andere wijnjaren
2015, 2013 en 2012
Beschermde Oorsprongsbenaming (BOB):Sicily (Sicilië, Italië)
Wijnkelder: Baglio del Cristo Di Campobello
Volume: 75cl
Druiven: Cabernet Sauvignon, Nero D'Avola, Syrah
Allergenen: Bevat Sulfieten
Baglio del Cristo di Campobello Sicilia Adènzia Rosso 2016 (13,80€) wordt ons aangeleverd door Baglio del Cristo Di Campobello. Het gaat om een wijn rode uit Sicily op basis van syrah, nero d'avola en cabernet sauvignon druiven uit 2016. Een wijn rode beoordeeld met 4 punten uit 5 volgens de klanten van Drinks&Co en heeft gescoord als robert parker cijfer: 92.

Beschrijving van Baglio del Cristo di Campobello Sicilia Adènzia Rosso 2016

Baglio del Cristo di Campobello Sicilia Adènzia Rosso 2016 (Cabernet Sauvignon, Nero D'Avola en Syrah)

PROEFNOTITIES:

 • Uitzicht: een robijnrode wijn heldere rode kleur.
 • Neus: Het heeft geuren van diverse complexe en grote zoete rode bessen op een heldere kader van koffie en snuiftabak.
 • Mond: Het is warm, fris, vol en aangename tannines. Uitstekend in combinatie met vleesgerechten gegrild vlees en vleeswaren.

APPELLATIE: Sicilië, Italië.

WIJNGAARD: Baglio di Campobello van Christus.

GRAPES: Nero d'Avola, Syrah, Cabernet Sauvignon.

VEROUDERING: Wijn met veroudering potentieel van op zijn minst 10 jaar. Tien maanden in grote Franse eiken vaten en de minste twaalf maanden rijping op fles voor de release op de markt.

VOORVOORBEREIDING:-medium geweven bodem, vooral kalkachtige diepe, bergachtig, waarvan de hoogte varieert tussen 230 en 260 meter boven het zeeniveau. Collection met de hand in kleine dozen. Traditionele rode vinificatie met maceratie op de huid gedurende 15-20 dagen bij een gecontroleerde temperatuur.

WIJNSUGGESTIE: Probeer het in combinatie met de eerste hoofdgerechten, bijvoorbeeld tagliatelle met ragu van worst. Ook uitstekend met hoofdgerechten vlees en kaas, varkenslende of Siciliaanse voorbeeld konijn.

TEMPERATUUR: 16-18 ° C

ALCOHOL: 14%

Meer zien

Points

RP92Parker

Reviews van Baglio del Cristo di Campobello Sicilia Adènzia Rosso 2016

4

1 klantbeoordelingen
 • 5
  0
 • 4
  1
 • 3
  0
 • 2
  0
 • 1
  0
Jouw score voor Baglio del Cristo di Campobello Sicilia Adènzia Rosso 2016:Waarderen Baglio del Cristo di Campobello Sicilia Adènzia Rosso 2016:

4 /5

Deze fraaie Siciliaanse rode wijn is een blend van de Nero d'Avola, Syrah en Cabernet Sauvignon. De druiven worden handgeplukt en daarna vinificatie met maceratie op met schil gedurende 15-20 dagen bij een gecontroleerde temperatuur. De wijn rijpt gedeeltelijk voor 10 maanden in 110-hectoliter staal en in rFranse eiken met daarna nog een flesrijping van minimaal 12 maanden. Deze fraaie rode wijn heeft een zeer breed spectrum van aroma's, met tonen van zure kersen en bosvruchten, samen met heerlijke hints van vanille. De wijn is verleidelijk in de mond en wordt in de afdronk kruidig met sierlijke tannines. De Baglio del Cristo di Campobello Adènzia heeft een uitstekende prijs/kwaliteit verhouding en heeft 92 Parkerpunten gekregen 90 punten van Wine Enthousiast gekregen.
Meer zien
,
Reviews van andere oogstjaren van Baglio del Cristo di Campobello Sicilia Adènzia Rosso 201620132012

4/5

Deze fraaie Siciliaanse rode wijn is een blend van de Nero d'Avola, Syrah en Cabernet Sauvignon. De druiven worden handgeplukt en daarna vinificatie met maceratie op met schil gedurende 15-20 dagen bij een gecontroleerde temperatuur. De wijn rijpt gedeeltelijk voor 10 maanden in 110-hectoliter staal en in rFranse eiken met daarna nog een flesrijping van minimaal 12 maanden. Deze fraaie rode wijn heeft een zeer breed spectrum van aroma's, met tonen van zure kersen en bosvruchten, samen met heerlijke hints van vanille. De wijn is verleidelijk in de mond en wordt in de afdronk kruidig met sierlijke tannines. De Baglio del Cristo di Campobello Adènzia heeft een uitstekende prijs/kwaliteit verhouding en heeft 91 Parkerpunten gekregen 90 punten van Wine Enthousiast gekregen.
Meer zien

4/5

Deze fraaie Siciliaanse rode wijn is een blend van de Nero d'Avola, Syrah en Cabernet Sauvignon. De druiven worden handgeplukt en daarna vinificatie met maceratie op met schil gedurende 15-20 dagen bij een gecontroleerde temperatuur. De wijn rijpt gedeeltelijk voor 10 maanden in 110-hectoliter staal en in rFranse eiken met daarna nog een flesrijping van minimaal 12 maanden. Deze fraaie rode wijn heeft een zeer breed spectrum van aroma's, met tonen van zure kersen en bosvruchten, samen met heerlijke hints van vanille. De wijn is verleidelijk in de mond en wordt in de afdronk kruidig met sierlijke tannines. De Baglio del Cristo di Campobello Adènzia heeft een uitstekende prijs/kwaliteit verhouding en heeft 89 Parkerpunten gekregen 90 punten van Wine Enthousiast gekregen.
Meer zien