Trends:

Sicily

Cusumano Nero d'Avola 2018

75cl

RP88Parker

12,55€ (Richtprijs)

Kenmerken

Soort Wijn: rode Wijn
Oogstjaar: 2018 Andere wijnjaren
2017, 2016, 2012 en N/A
Beschermde Oorsprongsbenaming (BOB):Sicily (Sicilië, Italië)
Wijnkelder: Cusumano
Volume: 75cl
Druiven: Nero D'Avola
Allergenen: Bevat Sulfieten
Alcoholpercentage: 13%
Cusumano Nero d'Avola 2018 is een wijn rode uit Sicily geproduceerd door Cusumano wiens selectie nero d'avola druiven uit het wijnjaar 2018 bevat en met een alcoholgraad van 13º. Volgens de klanten van Drinks&Co is dit een rode die een beoordeling van 4 punten uit 5 verdient en is beoordeeld in gidsen en vakbladen met robert parker cijfer: 88.

Bereiding van Cusumano Nero d'Avola 2018

Cusumano Nero d'Avola 2018 (Nero D'Avola)

PROEFNOTITIES:

  • Uitzicht: Diepe robijnrode kleur met paarse tinten.
  • Neus: fruitig en intens met rijpe tonen van rood fruit, kersen, bramen en fijne kruiden.
  • Mond: milde smaak, ronde, fluweelzachte tannines en omhullende, fris, sappig en fruitig vlier, gedroogde kruiden, medium bodied, rond en kruidig, vol van vertederend blauw en donker fruit.

APPELLATIE: Sicilië (Italië).

WIJNGAARD: Cusumano.

GRAPES: Nero d'Avola.

RIJPING: Alcoholische en malolactische gisting plaatsvindt in roestvrijstalen tanks leid 5 maanden op gist in roestvrijstalen tanks.

VOORVOORVOORBEREIDING: De druiven worden handmatig geoogst, vervolgens behandeld zachter persen met intacte en drogen, het risico van vroegtijdige oxidatie en bacterieel bederf werd teruggebracht na verwijdering optreedt, koude maceratie de huiden in de most gedurende 2 dagen bij 5 ° C

WIJNSUGGESTIE: Het is aanbevolen om smaak met hartige taarten, worsten, frambozenkaastaart, eieren, hartige taarten, pasta saus, groenten, risotto met vlees saus, gegrilde ham en salami.

TEMPERATUUR: 16-18 ° C

ALCOHOL: 13-14%

Meer zien

Plaats

RP88Parker

Reviews van Cusumano Nero d'Avola 2018

4

2 klantbeoordelingen
  • 5
    0
  • 4
    2
  • 3
    0
  • 2
    0
  • 1
    0
Jouw score voor Cusumano Nero d'Avola 2018:Waarderen Cusumano Nero d'Avola 2018:

4 /5

PROEFNOTITIES:Uitzicht: Diepe robijnrode kleur met paarse tinten.Neus: fruitig en intens met rijpe tonen van rood fruit, kersen, bramen en fijne kruiden.Mond: milde smaak, ronde, fluweelzachte tannines en omhullende, fris, sappig en fruitig vlier, gedroogde kruiden, medium bodied, rond en kruidig, vol van vertederend blauw en donker fruit.APPELLATIE: Sicilië (Italië).WIJNGAARD: Cusumano.GRAPES: Nero d'Avola.RIJPING: Alcoholische en malolactische gisting plaatsvindt in roestvrijstalen tanks leid 5 maanden op gist in roestvrijstalen tanks.VOORVOORVOORBEREIDING: De druiven worden handmatig geoogst, vervolgens behandeld zachter persen met intacte en drogen, het risico van vroegtijdige oxidatie en bacterieel bederf werd teruggebracht na verwijdering optreedt, koude maceratie de huiden in de most gedurende 2 dagen bij 5 ° CWIJNSUGGESTIE: Het is aanbevolen om smaak met hartige taarten, worsten, frambozenkaastaart, eieren, hartige taarten, pasta saus, groenten, risotto met vlees saus, gegrilde ham en salami.TEMPERATUUR: 16-18 ° CALCOHOL: 13-14%
Meer zien
,
Reviews van andere oogstjaren van Cusumano Nero d'Avola 201820162012

4/5

PROEFNOTITIES VAN Cusumano Nero D'Avola Sicilia 2016:

  • Uitzicht: diep robijnrood, violet reflecties.
  • Neus: fruitig en intens, met noten van rijpe bessen, kersen, bramen en fijne kruiden.
  • Mond: zacht, rond, fluweelzacht en omhullende, fris, sappig en fruitig.

APPELLATIE: Terre Siciliane.

GRAPES: Nero d'Avola.

Veroudering: 5 maanden op de fijne droesem in staal.

BEREIDING: eliminatie, koude maceratie van de schillen in de most gedurende 2 dagen bij 5 °C, alcoholische en malolactische gisting in staal.

Bijpassende wijn: quiches, worstjes.

SERVEERTEMPERATUUR: 16-18 °C

ALCOHOL: 13,5%

Meer zien
Cusumano Nero d'Avola 2016

4/5

Ik kocht in een winkel verschillende flessen van Cusumano Nero d'Avola 2012.
De wijn van Cusumano is robijnrood, en is dakpan randen van kleur. Het ruikt goed naar bessen. Samentrekkend, ruw.
Meer zien

Andere producten van hetzelfde wijnhuis