Trends:

Sierras de Málaga

Victoria Ordonez Voladeros 2016

75cl

26,95€ (Richtprijs)

Kenmerken

Soort Wijn: witte Wijn
Oogstjaar: 2016 Andere wijnjaren
2017 en 2015
Beschermde Oorsprongsbenaming (BOB):Sierras de Málaga (Andalusië, Spanje)
Wijnkelder: Victoria Ordoñez
Volume: 75cl
Druiven: Pedro Ximénez
Allergenen: Bevat Sulfieten
Victoria Ordoñez produceert Victoria Ordonez Voladeros 2016 , een wijn witte met herkomstaanduiding Sierras de Málaga met pedro ximénez druiven uit 2016. Volgens de klanten van Drinks&Co is dit een witte die een beoordeling van 4 punten uit 5 verdient.

Bereiding van Victoria Ordonez Voladeros 2016

Victoria Ordonez Voladeros 2016 (Pedro Ximénez)

PROEFNOTITIES:

 • Uitzicht: Mooie gele kleur met gouden accenten.
 • Neus: bloemen neus, kruidige tonen de aanwezigheid van bloemen en mediterrane kruiden.
 • Mond: aangename frisheid in de mond met een sterke structuur. Final lang en persistent met een lichte bitterheid. Wijn zeer complex.

APPELLATIE: Sierras de Málaga (Andalusië, Spanje).

WIJNGAARD: Victoria Ordoñez.

GRAPES: Pedro Ximénez.

VEROUDERING: de leeftijd van 9 maanden in Franse eiken vaten en 3-4 maanden in de fles.

VOORVOORVOORBEREIDING: geoogst in begin augustus 9 kg in kleine dozen die door ezels uit de steile wijngaarden naar de wijnmakerij worden vervoerd. De selectie wordt uitgevoerd zonder druk. Maceratie bij lage temperatuur. Gemaakt van de dooier must. Gefermenteerd in Franse eiken vaten 500-600 liter. Deze wijn ondergaat een veroudering op gist met frequente batonnages tot mei. De stabilisatie wordt uitgevoerd door koud uitgevoerd.

WIJNSUGGESTIE: Perfect om gerechten van vlees en vis te begeleiden.

TEMPERATUUR: 16 ° C

ALCOHOL: 13%

Meer zien

Reviews van Victoria Ordonez Voladeros 2016

4

1 klantbeoordelingen
 • 5
  0
 • 4
  1
 • 3
  0
 • 2
  0
 • 1
  0
Jouw score voor Victoria Ordonez Voladeros 2016:Waarderen Victoria Ordonez Voladeros 2016:

4 /5

De Voladeros Mountain Wijn is de eerste pedro ximenz droge witte wijn geproduceerd in Malaga sinds het einde van de negentiende eeuw. Wat velen niet weten was dat de droge witte wijn gemaakt van Pedrox Ximenez van voor de 19e eeuw de meeste beroemde wijn was in Malaga en omstreken. De Pedro Ximenz druif is na de 19e vooral een sherry druif geworden en de (zeer oude) mountain wijngaarden zijn in de vergetelheid geraakt en er zijn nog maar een wijngaarden over. Victoria Ordoñez geboren en getogen in Malaga is geen onbekende in de wijn-wereld en zij is op zoek gegaan in de bergen van Malaga naar verloren en authentieke wijngaarden (van zowel de Moscatel als de Ximenez wijngaarden) en is in 2015 gestart om van deze authentieke druiven weer (fantastische) wijnen te maken en dit worden wijnen die in de gaten moeten worden gehouden. Ze staan momenteel al in menig Michelin-restaurant. De Voladeros is een ongekend fraaie delicate droge witte wijn. De wijn heeft een prachtige zuurgraad en is zeer complex want bij iedere teug proef je diverse lagen van fruit. De afdronk is geweldig en blijft erg lang hangen achter in het gehemelte.
Meer zien
,
Reviews van andere oogstjaren van Victoria Ordonez Voladeros 20162017

4/5

De Voladeros Mountain Wijn is de eerste pedro ximenez droge witte wijn geproduceerd in Malaga sinds het einde van de negentiende eeuw. Wat velen niet weten was dat de droge witte wijn gemaakt van Pedrox Ximenez van voor de 19e eeuw de meeste beroemde wijn was in Malaga en omstreken. De Pedro Ximenz druif is na de 19e vooral een sherry druif geworden en de (zeer oude) mountain wijngaarden zijn in de vergetelheid geraakt en er zijn nog maar een wijngaarden over. Victoria Ordoñez geboren en getogen in Malaga is geen onbekende in de wijn-wereld en zij is op zoek gegaan in de bergen van Malaga naar verloren en authentieke wijngaarden (van zowel de Moscatel als de Ximenez wijngaarden) en is in 2015 gestart om van deze authentieke druiven weer (fantastische) wijnen te maken en dit worden wijnen die in de gaten moeten worden gehouden. Ze staan momenteel al in menig Michelin-restaurant. De Voladeros is een ongekend fraaie delicate droge witte wijn. De wijn heeft een prachtige zuurgraad en is zeer complex want bij iedere teug proef je diverse lagen van fruit. De afdronk is geweldig en blijft erg lang hangen achter in het gehemelte.
Meer zien

Andere producten van hetzelfde wijnhuis