Trends:

Somontano

Enate Chardonnay 234 2018

75cl Inhoud

GP91Peñín

Dit product is niet beschikbaar in Nederland.
Bekijk hier beschikbare alternatieven.

Je hoort vast graag dat…

Enate's toewijding aan witte wijnen komt op een uitstekende manier tot uiting bij deze Enate Chardonnay 234 2018, een witte Chardonnay die voor zichzelf een plaats heeft veroverd tussen de beste Spaanse verkopers.

Het is een wijn die is ontstaan door de rust rondom elke bedachtzame handeling, een proces waarmee het een expressie wilde bereiken die brak met het traditionele beeld van fragiliteit dat Spaanse witte wijnen naar beneden haalt. En ze zijn erin geslaagd, en hebben daarmee ook de meest representatieve variëteit Spaanse Chardonnay gemaakt die op de markt is.

Van Barbastro naar de wereld, Enate Chardonnay 234 2018 laat ons in dit wijnjaar het frissere en fruitiger gezichtzien, waar tonen van wit fruit en bot en veel mineraliteit domineren.

Meer zien

Kenmerken

Soort Wijn: witte Wijn
Oogstjaar: 2018 Andere wijnjaren
Beschermde Oorsprongsbenaming (BOB):Somontano (Aragon, Spanje)
Wijnkelder: Enate
Volume: 75cl Andere volumes
Druiven: Chardonnay
Allergenen: Bevat Sulfieten
Alcoholpercentage: 14%

Omschrijving van Enate Chardonnay 234 2018

Enate Chardonnay 234 2018 (Chardonnay)

PROEFNOTITIES:

 • Uitzicht: lichtgeel met glaucous reflecties.
 • Neus: Complex en intens variëteitsaroma van groene appel, rijpe perzik, venkel en exotisch fruit (guave, passievrucht), op een discrete minerale achtergrond.
 • Mond: breed, vet, met een schone en frisse stap dankzij de aanhoudende zuurgraad. Na de smaak licht stroperig.

BEGIN VAN DE OMLIDT: Somontano

WIJNGAARD: Enate. 25 en 35 jaar oud. Hoogte dichtbij 500 meter, met oost-west oriëntatie, beschermd tegen de lentekoude en blootgesteld aan de winden die uit de Pyreneeën komen, wat bijdraagt aan een uitstekende gezondheidstoestand van de wijngaarden.

DRUIVEN: Chardonnay

BEREIDING: 5 uur maceratie in contact met de huid. De schone most wordt gefermenteerd onder invloed van geselecteerde gisten in roestvrijstalen tanks op een gecontroleerde temperatuur. Verduidelijking met bentoniet en stabilisatie bij -5ºC.

WIJNSUGGESTIE: Voorgerechten, Kaas, Zachte kaas, Vlees, Wit vlees, Rijst, Paella, Vis, Blauwe vis, Whitefish, Zeevruchten, Garnalen

TEMPERATUUR VAN HET VERBRUIK: 8-10ºC

AFGIFTE ALCOHOL: 13,5%

Meer zien

Het wijnhuis

Enate

Enate

Enate (Crianzas Wijngaarden en Upper Aragon SA) is de belangrijkste referentie in Somontano benaming van oorsprong en omschrijft zichzelf als een greep van onze tijd, leerling van de natuur, die respecteert en bewondert en ernaar wordt gestreefd vast te leggen perfect voor streaming in zijn wijnen. Een woning aseptische en functionele wijn met niets te maken met de donkere beeld en grondwater dat schimmels en vocht en spectrale vorm heeft.

Meer over het wijnhuis

Points

GP91Peñín

Reviews van Enate Chardonnay 234 2018

4

24 klantbeoordelingen
 • 5
  1
 • 4
  23
 • 3
  0
 • 2
  0
 • 1
  0
Jouw score voor Enate Chardonnay 234 2018:Waarderen Enate Chardonnay 234 2018:

4.5/5

De wijn is een goede aanbeveling. Waar voor je geld super!
Meer zien,

Enate Chardonnay 234 2018

4 /5

in zijn gebruikelijke lijn. uitstekende prijs-kwaliteitverhouding.
Meer zien
,

3.5 /5

Banaan, bloemen, kruid, smakelijk, vriendelijk. 88 punten
Meer zien
,

4 /5

PROEFNOTITIES:Uitzicht: lichtgeel met glaucous reflecties.Neus: Complex en intens variëteitsaroma van groene appel, rijpe perzik, venkel en exotisch fruit (guave, passievrucht), op een discrete minerale achtergrond.Mond: breed, vet, met een schone en frisse stap dankzij de aanhoudende zuurgraad. Na de smaak licht stroperig.BEGIN VAN DE OMLIDT: SomontanoWIJNGAARD: Enate. 25 en 35 jaar oud. Hoogte dichtbij 500 meter, met oost-west oriëntatie, beschermd tegen de lentekoude en blootgesteld aan de winden die uit de Pyreneeën komen, wat bijdraagt aan een uitstekende gezondheidstoestand van de wijngaarden.DRUIVEN: ChardonnayBEREIDING: 5 uur maceratie in contact met de huid. De schone most wordt gefermenteerd onder invloed van geselecteerde gisten in roestvrijstalen tanks op een gecontroleerde temperatuur. Verduidelijking met bentoniet en stabilisatie bij -5ºC.WIJNSUGGESTIE: Voorgerechten, Kaas, Zachte kaas, Vlees, Wit vlees, Rijst, Paella, Vis, Blauwe vis, Whitefish, Zeevruchten, GarnalenTEMPERATUUR VAN HET VERBRUIK: 8-10ºCAFGIFTE ALCOHOL: 13,5%
Meer zien
,
Meer zien
Reviews van andere oogstjaren van Enate Chardonnay 234 2018201320192017

4/5

Ik ontmoette hem vorig jaar tijdens een bezoek aan de Enate wijngaarden. Ik vond vooral zijn rijkdom en dikke lichaam en, natuurlijk, herhaal van tijd tot tijd.
Meer zien
Cèlia Rodríguez

4.5/5

Wijn bovengemiddeld; vreemd blijft dat je bij bestelling meer flessen relatief steeds meer bezorgkosten moet betalen. Bij andere leveranciers wordt dat juist minder of zelfs geen bezorgkosten.
Meer zien
Frank Twaalfhoven

3.5/5

Stone fruit, ananas, anijs, vettig, evenwichtig, lang. 89 punten.
Meer zien
Juan Manuel Gonzalvo