Trends:

Somontano

Enate Chardonnay Fermentado en Barrica 2017

75cl Inhoud

RP93Parker

Dit product is niet beschikbaar in Nederland.
Bekijk hier beschikbare alternatieven.

Kenmerken

Soort Wijn: witte Wijn
Oogstjaar: 2017 Andere wijnjaren
Beschermde Oorsprongsbenaming (BOB):Somontano (Aragon, Spanje)
Wijnkelder: Enate
Volume: 75cl
Druiven: Chardonnay
Allergenen: Bevat Sulfieten
Enate is de producent van Enate Chardonnay Fermentado en Barrica 2017 (15,31€), een wijn witte uit Somontano die chardonnay druiven uit 2017 bevat. Het is een goed idee om deze Enate Chardonnay Fermentado en Barrica 2017 te drinken met chocoladecake en verse pasta. Een wijn witte beoordeeld met 4,2 punten uit 5 volgens de klanten van Drinks&Co en heeft het volgend aantal punten behaald: robert parker cijfer: 93.

Beschrijving van Enate Chardonnay Fermentado en Barrica 2017

Enate Chardonnay Fermentado en Barrica 2017 (Chardonnay)

PROEFNOTITIES:

 • Uitzicht: Pale geel met gouden tinten.
 • Neus: Aromatische noten van rijp fruit, geroosterd eiken, hazelnoot en toast.
 • Mond: fris, dicht en fluweelzacht smaak, het benadrukt een evenwichtige zuurgraad en een zeer aromatische en afdronk roosteren.

APPELLATIE: Somontano.

WIJNGAARDEN: Enate.

DRUIVEN: Chardonnay.

AGING: Deze wijn is de leeftijd van 6 maanden in Franse eiken vaten.

VOORBEREIDING: De druiven worden voorzichtig geperst onder toepassing van een pneumatische druk, wordt de wort afgekoeld en geweekt gedurende 3 uur bij lage temperaturen. Later wordt genomen om de nieuwe Franse eiken vaten, waar het rust en leeftijd op de moer voor 6 maanden met een continue beweging om de 15 dagen. Ten slotte wordt gestabiliseerd, gefilterd en gebotteld.

WIJNSUGGESTIE: vis, schaal-, kreeft, krab, gevogelte, lam, karbonades, pasta's, risotto's, paella, carpaccio, verse salades, voorgerechten, desserts, fruit en slagroom.

TEMPERATUUR: 10 °C

ALCOHOL: 14,5%

Meer zien

Het wijnhuis

Enate

Enate

Enate (Crianzas Wijngaarden en Upper Aragon SA) is de belangrijkste referentie in Somontano benaming van oorsprong en omschrijft zichzelf als een greep van onze tijd, leerling van de natuur, die respecteert en bewondert en ernaar wordt gestreefd vast te leggen perfect voor streaming in zijn wijnen. Een woning aseptische en functionele wijn met niets te maken met de donkere beeld en grondwater dat schimmels en vocht en spectrale vorm heeft.

Meer over het wijnhuis

Points

RP93Parker

Reviews van Enate Chardonnay Fermentado en Barrica 2017

4.2

7 klantbeoordelingen
 • 5
  1
 • 4
  6
 • 3
  0
 • 2
  0
 • 1
  0
Jouw score voor Enate Chardonnay Fermentado en Barrica 2017:Waarderen Enate Chardonnay Fermentado en Barrica 2017:

4.5/5

Aroma's van gekonfijt fruit, cacao en bananen. De smaak is olieachtig, vlezige en warm. Een Chardonnay wijnstokken en 30 jaar en de expertise van Enate, maken deze wijn een van de beste die gemaakt zijn met dit ras en gefermenteerde in eiken vaten. . 93 punten
Meer zien,

Enate Chardonnay Fermentado en Barrica 2017

4 /5

PROEFNOTITIES:Uitzicht: Pale geel met gouden tinten.Neus: Aromatische noten van rijp fruit, geroosterd eiken, hazelnoot en toast.Mond: fris, dicht en fluweelzacht smaak, het benadrukt een evenwichtige zuurgraad en een zeer aromatische en afdronk roosteren.APPELLATIE: Somontano.WIJNGAARDEN: Enate.DRUIVEN: Chardonnay.AGING: Deze wijn is de leeftijd van 6 maanden in Franse eiken vaten.VOORBEREIDING: De druiven worden voorzichtig geperst onder toepassing van een pneumatische druk, wordt de wort afgekoeld en geweekt gedurende 3 uur bij lage temperaturen. Later wordt genomen om de nieuwe Franse eiken vaten, waar het rust en leeftijd op de moer voor 6 maanden met een continue beweging om de 15 dagen. Ten slotte wordt gestabiliseerd, gefilterd en gebotteld.WIJNSUGGESTIE: vis, schaal-, kreeft, krab, gevogelte, lam, karbonades, pasta's, risotto's, paella, carpaccio, verse salades, voorgerechten, desserts, fruit en slagroom.TEMPERATUUR: 10 °CALCOHOL: 14,5%
Meer zien
,

4 /5

PROEFNOTITIES:
- Uitzicht: Bright strogeel met groene accenten.
- Neus: uitbundig en complexe mix van geroosterde hazelnoten en hints van tropische vruchten zoals ananas en grapefruit aroma.
- Mond: Dicht, romig en vol terwijl hij insinueert frisse zuren. De afdronk is lang, evenwichtig en persistent met hints van geroosterde aroma's.

APPELLATIE: Somontano
WIJNGAARDEN: Enate, Aragon. Kunst is onderdeel van elk moment van Enate. Vanaf het begin, in 1992, de eigenaren besloten dat de hedendaagse kunst en de wijn zouden worden met elkaar verweven. Dus de wijngaarden en kelders omgezet in een kunstgalerie. Somontano wijngaarden genieten van optimale omstandigheden voor de teelt van druiven, met een zeer sterk contrast klimaat en zandgrond structuur met een hoge doorlaatbaarheid en een uitstekende waterafvoer.
DRUIVEN: Chardonnay single-rassen

AGING: alcoholische en malolactische gisting in nieuwe Franse eik. Het moet rusten op de wijnmoer voor zeven maanden, en vervolgens gespoeld en gestabiliseerd voor het bottelen.
VOORBEREIDING: Na geoogste druiven worden onderworpen aan een pneumatische persen liefste mogelijk. Verwijder vervolgens het afval overdracht van must, die de tijd bezitten, zet zijn gisting.

WIJNARRANGEMENT: wit vlees, blauwe vis, varkensvlees, groenten, kroketten, rijst, gerookte gerechten en kazen.
Aanbevolen temperatuur SERVICE: 10- 12 °C
ALCOHOL: 14.5 °C
Meer zien
,

4 /5

PROEFNOTITIES:
- View: Het is helder strogeel met groene accenten.
- Neus: uitbundig en complex mengsel van hazelnoot en toast aroma, met tonen van tropisch fruit zoals ananas en grapefruit.
- Mouth: is dicht, romig en breed. Frisse zuren met een lange, evenwichtige en lange afdronk, met geroosterde tinten.

APPELLATIE: Somontano, Spanje.
WIJNGAARDEN: Enate, Aragon. Kunst is geïntegreerd in elke ruimte in Enate. Sinds haar oprichting in 1992, besloten ze dat hedendaagse kunst en oenologie hand in hand zou gaan, steeds wijngaarden en wijnmakerij in een kunsttentoonstelling. De wijngaarden in Somontano hebben optimale omstandigheden voor de teelt, vanwege de klimatologische contrasten en zandige leem met een hoge waterdoorlaatbaarheid bodems.
DRUIVEN: Chardonnay.

AGING: de alcoholische en malolactische gisting wordt gedaan in nieuwe Franse eiken vaten. Voor zeven maanden nog in het contact met de droesem tot verduidelijking, stabilisatie en bottelen.
VOORBEREIDING: na zijn uitstekende Chardonnay druiven bereikt de wijnmakerij, waar ze in een pneumatische pers voor zachte persing worden geïntroduceerd. Desfangado worden geëlimineerd door moeten residuen en vervolgens de schone must zet zijn fermentatieproces.

PAIRING: wit vlees, vette vis, varkensvlees, groenten, risotto, rijstgerechten en gerookte kazen.
Aanbevolen temperatuur 10 -12 °C
ALCOHOL: 14,5%
Meer zien
,
Reviews van andere oogstjaren van Enate Chardonnay Fermentado en Barrica 201720162014

4/5

gekonfijt fruit, toffee, vlezig, romig, rond. 91 punten
Meer zien
Juan Manuel Gonzalvo

4/5

PROEFNOTITIES VAN Enate Chardonnay Fermentado en Barrica 2014:
- Uitzicht: strogeel, groene tint.
- Neus: complexe aroma's van tropisch fruit en gerookte vat, nuances van toast en hazelnoten.
- Mond: dichte en romig, fris en een goede zuurgraad. Een grote lange afdronk. Evenwichtige en geroosterde nuances.

APPELLATIE: Somontano.
DRUIVEN: Chardonnay.

SERVEERTEMPERATUUR: 10-12 °C
ALCOHOL: 14,5%
Meer zien
Eugenius Oberholtzer