Trends:

Wijn van Spanje

Bekijk alle producten in Wijn van Spanje

De wijnen van Spanje hebben hun oorsprong in de zuidwestelijke kust van Andalusië. Eeuwenlang, Spanje had slechts twee grote regio's: Jerez (de oudste) en Rioja . Vandaag de dag is de situatie veranderd volledig wijnen nog steeds zeer relevant vanwege de economische macht en haar leidende positie als 1e producent ter wereld van de wijn.

De teelt van wijnen uit Spanje en de integratie van nieuwe technologieën bij de wijnbereiding is toegestaan ​​te verhogen kwaliteit Spaanse wijnen door de jaren heen. Dankzij verschillende klimaten en bodems, Spanje biedt ideale omstandigheden voor de teelt van inheemse stammen als Albariño , de Tempranillo of Garnacha wereldwijd bekend.

En dit is mogelijk dankzij de groei en het prestige van grote Spaanse wijngaarden als: Osborne, Enate, Pesquera, Vega Sicilia, Protos, Torres, Cune (CVNE) of Marques de Caceres. Ten slotte hebben de benamingen van oorsprong bevestigden hun wereldwijd erkend is als Rioja , Ribera del Duero en Priorat .

In Spanje 1,15 miljoen gecultiveerde hectare verspreid over de 17 regio's waar er rode wijnen, witte, roos, sprankelende, dessert of naald. Spanje heeft ook de meest uitgestrekte wijngaarden dan enig ander land in Europa.

Spanje is synoniem met wijn en gastronomie.

Koop Wijnen van Spanje online.

Meer zien

Drinks&Co beveelt je aan

Wijn van Spanje: Top aanbiedingen

alle zien

Wijn Van Spanje: rode

alle zien

Wijn Van Spanje: witte

alle zien

Wijn Van Spanje: rosé

alle zien

Wijn Van Spanje: Robert Parker cijfer