Kenmerken
Soort Wijn: | rode Wijn |
---|---|
Oogstjaar: | 2017 Andere wijnjaren |
Beschermde Oorsprongsbenaming (BOB): | Swartland (Coastal Region, Zuid-Afrika) |
Wijnkelder: | Allesverloren |
Volume: | 75cl |
Druiven: | Shiraz |
Allergenen: | Bevat Sulfieten |
Alcoholpercentage: | 13.5% |
Beschrijving van Allesverloren Shiraz 2017
Allesverloren Shiraz 2017 (Shiraz)
PROEFNOTITIES:
- Kleur: zwart en robijnrood met paarse tinten.
- Neus: pruimen, frambozen en eucalyptus noten. Er zijn ook gedroogd fruit en een delicate aroma van cederhout.
- Mond: delicaat fruitnoten evenwichtige en volle, delicate geroosterde en dichte, fijne tannines, delicaat, aanhoudende en kruidig eiken.
APPELLATIE: Swartland
WIJNGAARD: De wijngaard Allesverloren is de enige wijndomein in de Swartland geregistreerd. Dit maakt het een pionier op het gebied van een hele regio. "Swartland" is Afrikaans en betekent "Black Earth". Het pand is ongeveer 100 kilometer ten noorden van Kaapstad. Het heeft een grote reputatie voor zijn uitstekende rode wijnen, in het bijzonder Shiraz en Cabernet Sauvignon. Hier rode druiven worden uitsluitend geteeld. Het wijnhuis werd opgericht in 1806 en de naam "Allesverloren" ontving hij toen de toenmalige eigenaar zijn boerderij en zijn huis door brand verloren had. Sinds 1872, de wijnmakerij eigendom van de familie Malan Allesverloren.
GRAPES: Shiraz
AGING: Deze wijn was 30% in eiken vaten 6 maanden.
VOORBEREIDING: In de wijngaard een grotere nadruk op de zorg en begeleiding van de wijngaarden wordt gedaan. Danie Malan in de kelder is in zijn element. Het doel is om de beste uitgedrukt rassen aroma's van de wijn te brengen. Alleen de rode wijn geproduceerd op zijn boerderij. Wijn bevat sulfieten.
PAIRING: Barbecue en stoofschotels.
TEMPERATUUR: 13-18 °C
ALCOHOL: 14,5%
Hoe te serveren
Serveertemperatuur
16-18ºC
Reviews van Allesverloren Shiraz 2017
Geen twijfel: de Allesverloren Shiraz Wo Swartland 100% aanbevolen.
Het is tussen rood en bruin. Sensuele aroma's van kersen. De Allesverloren Shiraz is een wijn met een goede zuurgraad.
Serveer met een goede aardappel stoofpot.