Trends:

Toro

Matsu el Pícaro 2018

75cl

Dit product is niet beschikbaar in Nederland.
Bekijk hier beschikbare alternatieven.

Je hoort vast graag dat…

Matsu el Pícaro 2018 komt op de markt met nog meer "kracht, brutaliteit en moed". Matsu, wat in het Japans wachten betekent, is een eerbetoon aan alle wijnboeren die generaties lang de wijngaard hebben bewerkt en hun inspanningen, wijsheid, respect en opoffering hebben geschonken.

De uitdaging van de makers was om traditie en de avant-garde te combineren in hun wijnen. Om Toro-wijnen uit te werken die de traditionele kracht van het gebied te behouden, gecombineerd met de zachtheid en elegantie die zich aanpast aan de smaak van de huidige consument . Matsu el Pícaro is de jonge wijn in de reeks van drie wijnen met labels die zo kenmerkend zijn voor de foto van de drie generaties wijnmakers die het verstrijken van de tijd illustreren.

Matsu el Pícaro 2018, jong en zacht dat ons een ander gezicht van D.O Toro laat zien.

Geniet ervan!

Meer zien

Kenmerken

Soort Wijn: rode Wijn
Oogstjaar: 2018 Andere wijnjaren
Beschermde Oorsprongsbenaming (BOB):Toro (Castilla y León, Spanje)
Wijnkelder: Bodega Matsu
Volume: 75cl
Druiven: Tinta de Toro (100%)
Allergenen: Bevat Sulfieten
Alcoholpercentage: 14.5%

Beschrijving van Matsu el Pícaro 2018

Matsu el Pícaro 2018 (Tinta de Toro)

PROEFNOTITIES VAN Matsu el Pícaro 2018 :

  • Uitzicht: met grote laag, paarse kleur, normaal gezien zijn jeugd.
  • Neus: intens, met zwart fruit, bramen, bosbessen, rood fruit, minerale tonen.
  • Mond: fris, complex, fruitig. Hij kwam met lichaam en zoetekauw dankzij de goede rijpheid van de druiven.

DENOMINATION OF ORIGIN: Toro

WIJNGAARD: Bodega Matsu

DRUIVEN: Inkt van Toro 100%

VEROUDERING: Minimaal 3 maanden veroudering op droesem in betonnen bak.

UITWERKING: Fermentatie in betonnen tanks met een capaciteit van 15.000 kg, zonder de 24 ° C te overschrijden. Malolactische gisting in dezelfde tanks. Spontane gist van de schil van de druif. Wijn zonder filtering en niet-agressieve verheldering, om de natuurlijke eigenschappen te behouden.

WIJNSUGGESTIE: Voorgerechten, Kaas, Halfgeharde kaas, Ham en worst, Iberische ham, Vlees, Rood vlees, Lam, Varkensvlees, Gegrild vlees

TEMPERATUUR VAN HET VERBRUIK: 14-16ºC

AFGIFTE ALCOHOL: 14,5%

Meer zien

Het wijnhuis

Bodega Matsu

Bodega Matsu

Matsu is meer dan een wijnhuis of een wijn; Het is een modern project van duurzame wijnbouw, dat een exclusieve collectie van zeer expressieve wijnen brengt.

Meer over het wijnhuis

Reviews van Matsu el Pícaro 2018

4.2

8 klantbeoordelingen
  • 5
    1
  • 4
    7
  • 3
    0
  • 2
    0
  • 1
    0
Jouw score voor Matsu el Pícaro 2018:Waarderen Matsu el Pícaro 2018:

4 /5

De picaro 2015 Matsu is bekroond met een zilveren medaille in de nieuwste editie van de Decanter Awards, een van de belangrijkste internationale wedstrijden in de sector.
De jongste van Matsu, rassen Tinta de Toro. Selectie van wijngaarden tussen de 70 en 80 jaren van zeer lage productie, vestigden zich in arme bodems en gecultiveerde volgende biodynamische technieken, die opvalt door zijn jeugd, complexiteit en frisheid.
De uitzonderlijke kwaliteiten van Matsu de Picaro al had verdiend eerder gemaakte twee afzonderlijke awards in 2015 Decanter en de International Wine Challenge 2014 Awards en de gouden medaille in "Miami Challege naar de beste Spaanse wijnen voor de Verenigde Staten".
De selectiecommissie van de Decanter Awards 2016 is blind geproefd meer dan 16 000 wijnen uit de hele wereld in deze oproep. De jury was samengesteld uit 244 Masters of Wine (van de 343 mensen die deze beroepstitel in de wereld te houden), docenten en andere regionale specialisten sommeliers prestigieuze geaccrediteerd.
Oogsten met de hand in de eerste helft van oktober en het vervoer naar de wijnmakerij in kleine dozen en trailers.
Bereiding: Fermentatie werd uitgevoerd in beton tanks 15 000 kg belasting met temperatuurregeling niet te overschrijden 24 ° C, waardoor fruit en frisheid die deze wijn kenmerkt houden. Malolactische gisting plaatsvindt in Franse eiken vaten. Deze wijn is niet gefilterd of verduidelijkt naar aanleiding van agressieve methoden om zijn natuurlijke eigenschappen te behouden.
Wijn met veel vacht en paarsachtige kleur, dat duidt op zijn jeugd. Het heeft een intens aroma, die de zwart fruit, bramen en bosbessen hoogtepunten, domineert over de rode fruit en minerale tonen ook verschijnen, wat resulteert in een frisse, maar toch complex. In mond weer domineren de fruitige sensaties en wijn is waargenomen lichaam, dat in dezelfde tijd laat een prettige gourmand sensaties die door de looptijd van de druiven waarvan het afkomstig is.
Meer zien
,

4 /5

Rogue, rood 14, 5% Alc. Bereid op DO TORO (Valladolid) van wijnkelders Matsu (wacht Japans) 100% druiven inkt Toro (zoals bekend bij Tempranillo de Toro), van zeer oude wijnstokken, tussen 80 en 100 jaar, geteeld volgens de richtlijnen van de biologisch-dynamische landbouw en met respect voor de cycli van de plant, op zeer arme gronden en selectieve oogst in kleine dozen. Na de oogst in begin oktober het verder naar fermentatie en maceratie in betonnen tanks 15 000 kg en lage temperaturen beperkt rond 24ºC. Eenmaal voltooid, wordt overgebracht naar Franse eiken vaten, waar het blijft ongeveer 3 maanden geleden malolactische gisting. Na deze periode is het gebotteld ongefilterd verduidelijken en proberen om alle functies te behouden.
CATA
VISTA: The Rogue wijnhuizen Matsu presenteert een zeer intense kersenrode kleur, met paars en met een dunne, langzaam dalende staat verven het glas, de signaalsterkte en jeugd scheur.
NEUS: De neus in principe fruit aroma's, met zwart en rood fruit, bramen, bosbessen en aardbeien met een lichte aanraking kruidig ​​en minerale geheugen plus een mooi rustgevend gevoel.
Mond: De Rogue heeft een goed binnenkomst, met een goede zuurgraad, stevig, met tannines die zijn smaak en postnasal vol zwart fruit, gecombineerd met een gevoel van romigheid te verbeteren en geroosterd zijn eigen tijd in eiken. frisse en aangename afdronk.
SUGGESTIES:
Rogue Bodegas Matsu is een jong rood, krachtig, smakelijk, vers, een explosie van smaak en aroma die het verdient om van te genieten, vergezeld van smaken aan te passen. Het uitstekende combinatie met rijst en pasta met vlees, gegrild vlees, worst, kaas half helen, etc. . . Best gediend tussen 14 en 16 ° C en kon enkele laatste residu in de bodem van de beker te verlaten omdat het niet wordt gefilterd, maar niet hoeft te decanteren in elk geval.
Meer zien
,

4 /5

Druiven uit geselecteerde wijngaarden van 90 jaar oud gelegen in een zeer arme grond en geteeld volgens de principes van biodynamica. eb malolactische gisting eiken vaten francés.Color diepe uitdrukking van zijn jeugd. Zeer aangenaam proeverij.
Meer zien
,

Matsu Pícaro 2018

Reviews van andere oogstjaren van Matsu el Pícaro 201820172016

3.5/5

Goede smaak, maar een beetje zwakker dan verwacht.
Meer zien

2.5/5

Ik heb het nog niet geprobeerd
Meer zien

Andere producten van hetzelfde wijnhuis