Trends:

Toro

Pintia 2015

75cl

RP94ParkerGP94Peñín

Pintia 2015

52,95€
52,95€
Winkel: Grand Cru Wijnen Prijzen in andere winkels Estimated delivery: 24 - 48 uren
Verzendkosten: 5,95€

Kenmerken

Soort Wijn: rode Wijn
Oogstjaar: 2015 Andere wijnjaren
Beschermde Oorsprongsbenaming (BOB):Toro (Castilla y León, Spanje)
Wijnkelder: Bodegas y viñedos Pintia
Volume: 75cl Andere volumes
Druiven: Tinta de Toro
Allergenen: Bevat Sulfieten
Alcoholpercentage: 15%
James Suckling-Score: 95
Bodegas y viñedos Pintia is de bereider van deze Pintia 2015 (52,95€), een wijn rode met herkomstaanduiding Toro op basis van druivensoort tinta de toro uit 2015 en die een alcoholgehalte van 15º heeft. Pintia 2015 combineert in de regel met lam en wild. Een wijn rode beoordeeld met 4 punten uit 5 volgens de klanten van Drinks&Co en heeft het volgend aantal punten behaald: robert parker cijfer: 94 en penin: 94.

Beschrijving van Pintia 2015

Pintia 2015 (Tinta de Toro)

PROEFNOTITIES:

  • Uitzicht: Cherry kleur met paarse accenten.
  • Neus: Opmerkelijk intensiteit met rijp zwart fruit in de neus, rood fruit en vers genoeg dit goed te combineren met geroosterd, koffie, zoethout, balsamico noten, vanille en kruiden.
  • Mond: De smaak heeft een zeer krachtige aanval en sterk, valt op door zijn vlezige en energiek. Bij sommige tannines, rijp en zeer scherpe en goede zuurgraad. Final lang en hardnekkig.

APPELLATIE: Toro (Castilla y Leon, Spanje).

WIJNGAARD: Bodegas Pintia.

GRAPES: Tempranillo.

RIJPING: Voor de rijping van deze wijn koude maceratie in eiken vaten, die vóór fermentatie wordt uitgevoerd wordt uitgevoerd. Malolactische gisting wordt ook gedaan in hout. 70% van de betrokken wijn wordt verhoogd gedurende een periode van 12 maanden in Franse eiken vaten en 30% in de Amerikaanse eiken vaten.VOORVOORBEREIDING: In aanvulling op de selectie al in de wijngaard gemaakt, de druiven ook gaan door een dubbele selectie in de kelder: de eerste is bedoeld om uit te sluiten van de clusters die afstand van de wijngaard en de tweede debug bessen zijn geweest, dus uitgesloten defecte degenen die ze zijn in een optimale clusters.

WIJNSUGGESTIE: Ideaal te combineren met stoofschotels, wild levende vogels, lamsvlees en rosbief.

TEMPERATUUR: 16 ° C

ALCOHOL: 15%

Meer zien

Hoe te serveren

Het wijnhuis

Bodegas y viñedos Pintia

Bodegas y viñedos Pintia

In de provincie Valladolid, in de buurt van de stad San Román is de Pintia Hornija opslagplaats waar ouderdom wijngaarden van Tinta de Toro worden geteeld. Een groot deel van het succes van deze regio is dat het werd gewonnen door Vega Sicilia en is uitgegroeid tot een gebied van grote wijn prestige wereldwijd.

Meer over het wijnhuis

Points

RP94ParkerGP94Peñín

Experts

Reviews van Pintia 2015

4

1 klantbeoordelingen
  • 5
    0
  • 4
    1
  • 3
    0
  • 2
    0
  • 1
    0
Jouw score voor Pintia 2015:Waarderen Pintia 2015:

4 /5

One of the very best wines from Toro. First marketed in 2001 by Pintia, part of the house Vega Sicilia. From the very first vintage, this wine scored high with almost all renowned wine critics, including Robert Parker. Pintia has limited availability because the wine is only made from grapes from old vines. Aged 18 months in French (75%) and American (25%) oak. The wine is slightly more powerful but also very aromatic, expressive and open, quite typical of a Toro. The Pintia has a deep red full, complex wine. Ripe black fruit, minerals, roasted tones, spices and a long, impressive finish. The Pintia bouquet is very Bordeaux-like with black instead of red fruit, fine minerality and notes of graphite and cedar. The taste is medium-bodied with plump, round tannins, a firm structure and great precision in the finish. This is what you call a "classic" Pintia, but anyway, this wine is only marketed when it is top.

94/100 Parker
94/100 Peñín
95/100 James Suckling

The soils of the plots of Pintia were formed on alluvial deposits from the Quaternary (this is the most recent geologic time period: 2.588 million years ago to today). Most of it is part of the high terraces around the Duero, with accumulations of sand and boulders on the top layer that allow the movement of water and clay particles mixed with small quartz particles to the bottom layer. This ensures a good water reserve, which in turn ensures good nutrition and water balance of the vines. The top layer is very rocky on some parts, which helps regulate the temperature. In addition, this contributes to an optimal phenolic ripeness of the grapes.

The climate is continental with weak oceanic influence and large temperature fluctuations: very hot and dry summers versus cold winters and a pluviometry of 350 to 400 mm with a total average temperature of only 12.5 º C. The perfect conditions to have healthy grapes with good ripening.

Vinification
The same strict selection criteria are followed as in Vega Sicilia. Given the typicity of Toro, only grapes with a potential alcohol of 14.5% are selected here (in Ribera that is 13%). The harvest is done manually. The second selection takes place in the bodega.
The grapes are placed in a cooling chamber at 5 º C for 12 hours. Then the cold maceration takes place in wooden barrels for 4 to 6 days. Then the fermentation begins with repeated remounts. The whole production gets its malolactic fermentation on barriques. Depending on the vintage, the élevage afterwards lasts between 12 to 15 months. The oak barrels are 70% French and 30% American. There is no second wine in this bodega, so if after the crianza it turns out that the wine does not meet the criteria, it will be removed and not used in the assembly for Pintia.

Fact: Pintia is a site where archeology is done. Pintia is the youngest member of the Vega Sicilia dynasty.

Meer zien
,

4 /5

- NOTA DE CATA: Color cereza picota, intenso, con ribete violáceo. De capa alta y lágrima densa. De notable intensidad con una fruta negra madura y fruta roja fresca muy presente bien combinada con torrefactos, cafés, regaliz, apuntes balsámicos, vainillas y especiados. Complejo y con muchos matices. Tiene un ataque potente y un paso por boca robusto, carnoso y enérgico. Taninos presentes, maduros y marcados y una buena acidez, bien estructurado. Final largo y muy persistente.
- GRADO ALCOHÓLICO: 15º
- TEMPERATURA DE SERVICIO: 16ºC
- MARIDAJE: Cocidos, Cordero asado, Estofados, Caza de pluma, Quesos de oveja, Carne de Buey.
Meer zien
,

4 /5

Vino tinto con una fermentación maloláctica en barrica y con crianza de 14 meses en barricas nuevas de roble francés y americano.
Meer zien
,
Reviews van andere oogstjaren van Pintia 201520132011

4/5

Rood met violete reflecties. Fijne aroma's van rozijnen.Het smaakt een beetje naar chocolade met melk.
Begeleid dit Toro met lokale vleeswaren.
Een vriend brachte het voor mij en ik opende het met hem.
Meer zien

4/5

Aroma's van toffee. Smaakt naar framboos.
Het heeft te veel body naar mijn smaak.
Meer zien
Pintia Gran Seleccion Autor 2011

Andere producten van hetzelfde wijnhuis