Kenmerken
Soort Wijn: | rode Wijn |
---|---|
Oogstjaar: | 2011 Andere wijnjaren |
Beschermde Oorsprongsbenaming (BOB): | Toro (Castilla y León, Spanje) |
Wijnkelder: | Teso La Monja |
Volume: | 75cl |
Druiven: | Tempranillo |
Allergenen: | Bevat Sulfieten |
Bereiding van Teso la Monja 2011
Teso la Monja 2011 (Tempranillo)
PROEFNOTITIES VAN Teso la Monja 2011:
- Uitzicht: Mature schandpaal.
- Neus: complex, met geroosterde noten, bessen en licorosas.
- Mond: grote frisheid, finesse en allesomvattend tannines, bedrieger aroma, een iets etherisch lichaam, maar blijvende herinnering.
APPELLATIE: Toro.
GRAPES: 100% Tinta de Toro.
Bijpassende wijn: lamsstoofpot, halfharde kazen.
SERVEERTEMPERATUUR: 17ºC
ALCOHOL: 13%
Reviews van Teso la Monja 2011
Er zijn slechts rond de 879 flessen gemaakt van het topmdodel van de bodega - de 2014 Teso de Monja. De wijn komt van een koele wijngaard van slecht 1.8HA groot waarop extreem oude wijnstokken (150 jaar en ouder - pre-phylloxera) staan die een ongelofelijke hoge rijpheid geven. De trossen worden geplukt en per druif geselecteerd en volledig handmatig ontsteelt en manueel gekneusd door door een team van 55 zeer ervaren mensen die dit ieder jaar doen. Deze topwijn van Teso La Monja heeft ongekend hoeveelheid lagen. Bij iedere snuf en teug komt er wat anders naar voren zoals kruiden, rook, toast, balsemachtige tonen van wierook en sigaren. Rood en zwart fruit en eik komen ook terug in de mond met een waanzinnige afdronk. De wijn zit verpakt in een zeer fraaie box met een gevulde en lege fles. Natuurlijk allemaal genummerd.
99/100 - Guía Vinos Gourmets 2020 Wine Guide - The 99 League Awards
Meer zien99/100 - Guía Vinos Gourmets 2020 Wine Guide - The 99 League Awards
De Spaanse topwijn geproduceerd door Eguren. Slechts beperkt verkrijgbaar. De druiven worden uitsluitend met de hand geplukt en in kleine dozen verzameld om beschadiging te vermijden. De opbrengst bedraagt slechts 9hl/ha. 18 maanden gerijpt op Frans eiken. Uitsluitend geoogst van wijnstokken van 65-100 jaar van de pre-phylloxera periode. Volle aromatische wijn waar jaarlijks maar rond de 4000 flessen worden gemaakt. De wijn zit verpakt in een zeer fraaie stoffen hoes.
Meer zien