Trends:

Toscaans

Solaia 2015

75cl Inhoud

RP100ParkerGR3Gambero Rosso

Solaia 2015

372,78€
372,78€
Winkel: Cave Grands Vins NL (Frankrijk) Prijzen in andere winkels Estimated delivery: 48u - 3 dagen
Dit product heeft een extra voorbereidingstijd van 24 uren.
Verzendkosten: 44,20€

Kenmerken

Soort Wijn: rode Wijn
Oogstjaar: 2015 Andere wijnjaren
Beschermde Oorsprongsbenaming (BOB):Toscaans (Toscane, Italië)
Wijnkelder: Antinori
Volume: 75cl
Druiven: Cabernet Sauvignon (75%), Cabernet Franc (5%), Sangiovese (20%)
Allergenen: Bevat Sulfieten
Alcoholpercentage: 14.5%
Allergenen: Bevat Sulfieten
Antinori is de fabrikant van deze Solaia 2015 (372,78€), een wijn rode met herkomstaanduiding Toscaans met sangiovese, cabernet franc en cabernet sauvignon druiven van het wijnjaar 2015 en met 14.5º alcoholgehalte. Solaia 2015 combineert in de regel met gebraden vlees en paddenstoelenrisotto. Een wijn rode beoordeeld met 4 punten uit 5 volgens de klanten van Drinks&Co en verdiende een robert parker cijfer: 100.

Omschrijving van Solaia 2015

Solaia 2015 (Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc en Sangiovese)

PROEFNOTITIES VAN Solaia 2015:

  • Uitzicht: Ruby met paarse accenten.
  • Neus: zoet gegeven door rode pruimen en bessen met hints van zoethout en munt, het verkrijgen van een diepe geur.
  • Mond: delicate smaak met een laatste rijp fruit met hints van chocolade bood een zoete en delicate in de mond.

WIJNGAARD: Antinori.

DRUIVEN: Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc, Sangiovese.

Veroudering: 18 maanden.

VOORBEREIDING: aandacht voor detail wordt gegeven voor excellentie in druif en de kleur, geur en fruit intensiteit kwaliteit. De druiven gaan door een periode van activiteit van de gist waarin een balans tussen tannines frisheid en druif op zoek bent. Dan gaat om het proces van gisting in Franse eiken vaten. Maanden voor het bottelen verschillende percelen afzonderlijk verhoogde hout bij elkaar komen om meer complexiteit te geven aan de wijn.

Bijpassende wijn: rundvlees, lamsvlees, kalfsvlees, gevogelte en vleeswaren.

SERVEERTEMPERATUUR: 18ºC-20ºC

ALCOHOL: 14%

Meer zien

Het wijnhuis

Antinori

Antinori

De familie Antinori is bestemd voor meer dan 600 jaar wijn maken, vanaf het moment in 1385 toen Giovanni di Piero Antinori werd een deel van de Arte Fiorentina dei Vinattieri. Gedurende de lange geschiedenis, verspreid over 26 generaties, die zich over, heeft de familie altijd voor persoonlijk genomen door de winkels, een ontmoeting met een innovatieve, soms moedige keuzes, maar ze waren altijd in combinatie met een niet aflatende respect voor traditie en het land.

Meer over het wijnhuis

Points

RP100ParkerGR3Gambero Rosso

Reviews van Solaia 2015

4

9 klantbeoordelingen
  • 5
    0
  • 4
    9
  • 3
    0
  • 2
    0
  • 1
    0
Jouw score voor Solaia 2015:Waarderen Solaia 2015:

4 /5

Toscana Rosso IGT Solaia van de prestigieuze Antinori wijnhuis is een rode wijn van een blend met Cabernet Sauvignon (75%), Sangiovese (20%) en Cabernet Frank (5%). Een groot Supertuscan internationaal bekend, die verschillende nationale en internationale onderscheidingen ontvangen, waaronder, in het jaar 1997, de titel van 'Best Wine of the Year' in de wereld door Wine Spectator. Uitstekende jong gedronken wordt buitengewone laat rusten in de kelder voor meer dan 10 jaar. In dit wijndruiven ze zijn ingesloten alle smaken van Toscane; een grote rode, het resultaat van een zorgvuldige vinificatie in vaten en de daaropvolgende rijping in nieuwe vaten van Frans eiken voor 16-18 maanden duur, waarna het gebotteld. Echter, voordat zij in de handel wordt gebracht, volgen een looptijd van ten minste een jaar in de fles. Het resultaat is een Toscana Rosso IGT Solaia full-bodied, zeer elegant, een echte topkwaliteit voor een intense wijn die naar voren komt om zijn uitstekende doorzettingsvermogen.
Meer zien
,

4 /5

Solaia 2015 Marchesi Antinori
De familie - Marchesi Antinori
De familie Antinori is actief in de productie van wijn sinds 1385. In dat jaar, Giovanni di Piero Antinori geworden van de Florentijnse kunst van Vinattieri. Sindsdien heeft het management doorgegeven van 26 generaties. Dit is het resultaat, natuurlijk, innovatieve en moedige beslissingen. Ondanks dit, is het altijd respect voor traditie en territorium gehad.

Vandaag is het bedrijf wordt geleid door Albiera Antinori, met de twee zussen Allegra en Alessia, die betrokken zijn in het bedrijfsleven. De Marchese Piero Antinori is momenteel de erevoorzitter van het bedrijf.

Traditie, passie en instinct hebben de Antinori Marchesi 'vorderingen geleid tot een van de toonaangevende Italiaanse wijnproducenten.

De Marchese Piero stelt dat oude wortels een belangrijke rol in onze filosofie spelen, maar ze hebben nooit tegengehouden onze innovatieve geest. Op de landgoederen van Toscane en Umbrië, en is onderdeel van de familie, werden ze toegevoegd na verloop van tijd investeringen in andere gebieden die geschikt zijn voor de productie van kwaliteitswijnen in Italië en in het buitenland.

De oogst in 2015 wordt beschouwd als een van de beste ooit voor zijn ideale klimatologische omstandigheden in alle seizoenen, met als hoogtepunt in de oogstperiode waardoor de druiven perfect rijpen. De extreme aandacht tijdens de vinificatie en de zorgvuldige keuze van hout voor de rijping gegarandeerd een wijn met een onmiskenbare potentieel te verkrijgen, met een uitstekende balans en een grote persoonlijkheid.

Awards oogstjaar

Wine Advocate 100/100 100/100 USA USA James Suckling
Proefnotities
Kleur: diep robijnrood.

Op de neus van de wijn is van grote invloed, met een goede uitdrukking van het ras en geurige nota, intense en zoete rode vruchten en kruiden.

De frisse en lange uitstekende maakt grote maturiteit in de mond van de wijn, het verbeteren van de amplitude, de structuur en zachtheid van tannines, met behoud van elegantie en evenwicht. De finale was zeer persistent, met duidelijke verwijzingen naar de vermeende kruidige noten op de neus.
Meer zien
,

4 /5

Ll Carocci, in het historische en artistieke gids van de stad San Casciano Val di Pesa, 1892, beschrijft de locatie Tignanello, boerderij en uitgestrekte wijngaarden, als één van de hoogste punten en pittoreske van het hele grondgebied van de gemeente gezegd. Op de top van de heuvel, dankzij een panoramische positie en de vrijgevigheid van de planten en is een kleine cluster van huizen, waarvan sommige de oorsprong is heel oud. Tenuta Tignanello ligt tussen de valleien van Greve en Pesa, in het hart van de Chianti Classico, tussen de kleine steden van Montefiridolfi en Santa Maria in Macerata, 30 km ten zuiden van Florence. In deze 127 hectare wijngaarden, de familie Antinori heeft meer dan elders esperesso zijn productie filosofie: te verzoenen traditie en moderniteit creëren wijnen authentiek gebonden aan hun land van herkomst. Solaia en Tignanello, de twee pictogram wijnen van het landgoed, zijn gedefinieerd door de internationale pers als een van de wijnen meest invloedrijke in de Italiaanse wijnbouw en een constante symbool voor de Antinori familie van een nooit eindigende uitdaging, gevoed door pure passie. Vignetoigneti zijn verdeeld in kleine percelen die twee juwelen omvatten: 57 ha Tignanello wijngaard en de aangrenzende 20 hectare wijngaard Solaia. De bodem van het domein van Pliocene oorsprong neiging te leunen, watergebrek en skeletfase kalksteen en mergel toegevoerd, vormen een unieke specificiteit, die samen met de bijzondere positie van de wijngaarden, op een hoogte van 350-400 ms . l. m. , Ze hebben geresulteerd in producten met een sterk karakter en elegantie geaccentueerd: de druiven genieten van warme dagen en koele nachten tijdens het groeiseizoen. De druiven geplant op Tignanello onder de inheemse Sangiovese verscheidenheid en niet-traditionele Cabernet Sauvignon en Cabernet Franc. Er is ook een kleine hoeveelheid witte druiven, Malvasia en Trebbiano, die worden gebruikt voor de productie van Vin Santo. Andere niet-traditionele druiven op Tignanello bevatten kleine hoeveelheden van Syrah en Merlot, die werden geplant in het kader van experimenten in de jaren zeventig. De eigenschap omvat 37 hectare olijfgaarden voor de productie van kleine hoeveelheden extra virgin olie. CantinaLa afstemmen guide eveneens de wijn aspecten: Tignanello en Solaia in feite de kelders specifieke veroudering. De wijnmakerij, dat volledig werd gerenoveerd in 2008, is gevestigd in het oude gebouw naast de villa en in de kelder zijn er de kelders van de vergrijzing in vaten. De wijnkelders zijn ontworpen om te zorgen voor aandacht voor detail en nuances van de determinanten. Dit is mogelijk dankzij de apparatuur, gereedschap, moderne materialen en zeker de menselijke gevoeligheid. Gemaakt ontvangstruimte uitsluitend bestemd voor druiven Solaia: Na het strippen wordt uitgevoerd op een handmatige sortering band, korrel voor korrel; de druiven worden dan geladen op de tank, waar bovenop er een kneuseenheid, waaraan de druiven geperst en overgebracht in dezelfde tanks. kleine afgeknot kegelvormige tanks werden gekozen (60 Hl.), omdat ze laten het ponsen zonder zware ingreep op de dop draf en daardoor een bijzonder fijne afwerking. Na fermentatie wordt de wijn rechtstreeks naar de ondergrondse kelders van veroudering te vallen, gebruik te maken van de zwaartekracht. De vergrijzing van de kelder waar zijn de vaten van Solaia, met de klassieke gewelfde plafond, werd geboren met de oorspronkelijke structuur van de Villa, dat dateert uit de zestiende eeuw; De wijnkelder gewijd aan Tignanello wordt later uitgebreid, gerealiseerd en uitdrukkelijk opgedragen aan zijn houten afinamento.
Meer zien
,
Reviews van andere oogstjaren van Solaia 201520162014

4/5

Serveer met een goede aardappel stoofpot. Iemand van de scéne wereld gaf het aan mij om het te proeven.
Blijkbaar robijn had het meer intense reflecties. Sterke geur van violet, het leek vreemd. Ik merkte een ruwheid in de mond.
Meer zien
Basilius Jordaens
Tignanello Solaia Toscana 2016

4/5

Robijn met intense tranen. Rijke aroma's van bramen voor dit Sangiovese .Het smaakte naar wijn.
De Antinori Solaia gaat goed met vlees.
We bestelden het bij een diner collega's.
Meer zien
Meike Van der Voort
Antinori Solaia 2014