Mening over Tenuta di Biserno Sof Rosato door Passione Vino

Tenuta di Biserno (Toscaans)

« Terug naar Tenuta di Biserno Sof Rosato profiel

Tenuta di Biserno Sof Rosato

  • |
  • 4 /5
Druiven: Cabernet Sauvignon, Syrah
Alcohol: 12
Appellatie: Toscana IGT
Inhoud: 0, 75 l
De druiven, Cabernet Franc en Syrah, zijn geselecteerd in het San Giovanni wijngaard, gelegen op de heuvel begrensd door de glooiende hellingen van Bibbona, niet ver van de kust van de Toscaanse Maremma.
De grond, gelegen op de heuvel, bestaan ​​uit zand, slib en een geringe aanwezigheid van klei.
Zeebries maken een goede ventilatie in de wijngaarden, het creëren van gunstige thermische excursie tussen dag en nacht. Dit behoudt frisheid en complexiteit groeit.
De druiven werden met de hand geoogst tijdens de vroege ochtenduren tussen 24 en 26 augustus 2016. Na een zorgvuldige selectie van de druiven zijn de steel en voorzichtig geperst druiven na een korte periode van maceratie.
Tijdens deze korte periode onze wijnmaker Helena Lindberg, die een uitstekende technische kennis combineert met een smaak van nature begaafd, evalueert het sap om de gewenste kleur en smaak van Sophia en Lodovico Antinori te krijgen. De wort gaat vervolgens door de alcoholische gisting in een roestvrijstalen tank met een gecontroleerde temperatuur.
De contacttijd met de schillen is aanzienlijk verminderd in 2016 in vergelijking met 2015, maar de mix was intenser, met een iets donkerder kleur in vergelijking met 2015.
De Sof 2016 onthult meer gewicht in het centrum van de mond en lang, met een uitstekende balans tussen de frisse aroma's, fruitig en delicate smaken.
De wijn is in de leeftijd van vijf maanden in stalen tanks voor het bottelen.
Bijzondere aandacht werd besteed aan de presentatie van de fles, die een amfoor vorm matglazen heeft, met de handtekening van SOF in reliëf.

Meer opinies over Tenuta di Biserno Sof Rosato zien »