Trends:

Toscaans

Tignanello Antinori Toscana 2016

75cl

RP97ParkerGR3Gambero Rosso

Tignanello Antinori Toscana 2016

132,46€
132,46€
Winkel: Lilovino NL (Frankrijk) Prijzen in andere winkels Estimated delivery: 5 - 9 dagen
Verzendkosten: 12,80€

Kenmerken

Soort Wijn: rode Wijn
Oogstjaar: 2016 Andere wijnjaren
Beschermde Oorsprongsbenaming (BOB):Toscaans (Toscane, Italië)
Wijnkelder: Tenuta Tignanello Antinori
Volume: 75cl Andere volumes
Druiven: Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon, Sangiovese
Allergenen: Bevat Sulfieten
Alcoholpercentage: 13.5%
Bibenda Score: 5
Allergenen: Bevat Sulfieten
Tignanello Antinori Toscana 2016 (132,46€) is een wijn rode uit Toscaans geproduceerd door Tenuta Tignanello Antinori met geselecteerde sangiovese, cabernet sauvignon en cabernet franc druiven uit 2016 en waarvan het alcoholgehalte 13.5º is. Wanneer je deze Tignanello Antinori Toscana 2016 serveert, kies dan pasta bolognese en eend ter vergezelling. Volgens de klanten van Drinks&Co is dit een rode die een beoordeling van 4 punten uit 5 verdient en verdiende een robert parker cijfer: 97.

Beschrijving van Tignanello Antinori Toscana 2016

Tignanello Antinori Toscana 2016 (Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon en Sangiovese)

PROEFNOTITIES:

  • Uitzicht: Robijnrood.
  • Neus: Complex, met tonen van rood fruit, pruim en kers gecombineerd met balsemieke aroma's, zoethout, cacao en hout.
  • Mond: Elegant en evenwichtig, vol en fluweelachtig; evenwichtige zuurgraad; lange en smakelijke afdronk met minerale tonen.

NAAM VAN HERKOMST:

WIJNGAARD: Tenuta Tignanello Antinori

DRUIVEN: 5% Cabernet Franc, 15% Cabernet Sauvignon, 80% Sangiovese,

VOORBEREIDING: druiven worden met de hand geoogst op verschillende tijdstippen afhankelijk van de rijpheid; selectie van druiven in de kelder; fermentatie in conische tanks bij gecontroleerde temperatuur.

VERGRIJZING: Na scheiding van de schil rust de wijn 12 maanden in Franse en Hongaarse eiken vaten.

PAARING: gerijpte kaas, Bolognese pasta, eerste gangen, rood vlees, wild, stoofschotels, gebraden vlees, gekruid vlees.

TEMPERATUUR: 16º-18ºC

ALCOHOL: 13,5% Vol.

Meer zien

Het wijnhuis

Tenuta Tignanello Antinori

Tenuta Tignanello Antinori

De wijngaarden van Tinganello zijn verdeeld in kleine percelen met twee juwelen: de 57 hectare van de wijngaard Tignanello en de 20 hectare van de wijngaard van Solaia. De landgoederen van het landgoed, van Pliocene oorsprong, zijn vaak dun, met schaarse watervoorziening en met een skelet rijk aan alberese en galestro, zijn een unieke eigenschap die, samen met de specifieke positie van de wijngaarden, zich bevinden op een gemiddelde hoogte van 350 - 400 m boven zeeniveau. , hebben toegestaan ​​producten met een sterk karakter en geaccentueerde elegantie te verkrijgen: de druiven houden van warme dagen en koele nachten tijdens het groeiseizoen.

Meer over het wijnhuis

Points

RP97ParkerGR3Gambero Rosso

Reviews van Tignanello Antinori Toscana 2016

4

20 klantbeoordelingen
  • 5
    0
  • 4
    19
  • 3
    1
  • 2
    0
  • 1
    0
Jouw score voor Tignanello Antinori Toscana 2016:Waarderen Tignanello Antinori Toscana 2016:

4 /5

Het heeft bessen geuren. Sterke aroma's van rode vruchten.
Het is de moeite waard weer dit Antinori Tignanello te kopen.
Meer zien
,

Antinori Tignanello 2016

4 /5

Het stond tegenvoer het voedsel. Een rode Ik heb met mijn vrienden genoten .
Kersenrode kleur. Rijke geuren van gedroogde vruchten. Het was bitter.
Meer zien
,

Antinori Tignanello 2016

4 /5

PROEFNOTITIES:Uitzicht: Robijnrood.Neus: Complex, met tonen van rood fruit, pruim en kers gecombineerd met balsemieke aroma's, zoethout, cacao en hout.Mond: Elegant en evenwichtig, vol en fluweelachtig; evenwichtige zuurgraad; lange en smakelijke afdronk met minerale tonen.NAAM VAN HERKOMST:WIJNGAARD: Tenuta Tignanello AntinoriDRUIVEN: 5% Cabernet Franc, 15% Cabernet Sauvignon, 80% Sangiovese,VOORBEREIDING: druiven worden met de hand geoogst op verschillende tijdstippen afhankelijk van de rijpheid; selectie van druiven in de kelder; fermentatie in conische tanks bij gecontroleerde temperatuur.VERGRIJZING: Na scheiding van de schil rust de wijn 12 maanden in Franse en Hongaarse eiken vaten.PAARING: gerijpte kaas, Bolognese pasta, eerste gangen, rood vlees, wild, stoofschotels, gebraden vlees, gekruid vlees.TEMPERATUUR: 16º-18ºCALCOHOL: 13,5% Vol.
Meer zien
,
Reviews van andere oogstjaren van Tignanello Antinori Toscana 201620132012

4/5

- Een intense robijnrode kleur met paarse hoogtepunten, de 2013 Tignanello toont een neus van grote rood fruit intensiteit samen met zeer aangename noten van vanille, chocolade, en leder uit de put evenwichtige bijdrage leveren en fusie van de aroma's van de eik.
- De kruidige en balsamico sensaties die extra complexiteit geven zijn ook heel belangrijk. De wijn is uitgebreid en omhult de mond met soepele tannines en een hartig frisheid die het karakter en de persoonlijkheid van het Sangiovesedruif respecteert.
- De balans tussen zuren en tannines is uitstekend, en de afwerking en nasmaak zijn van een mooie lengte en doorzettingsvermogen.
Meer zien
Anoniem
Tignanello 2013

5/5

Gewoon geweldig.
Meer zien
Antinori Tignanello Toscana 2012

Andere producten van hetzelfde wijnhuis