Mening over Ferrari Maximum Rose door Food Explore

Ferrari (Trentino-Alto-Adige)

« Terug naar Ferrari Maximum Rose profiel

Ferrari Trento Maximum Rosé

  • |
  • 4 /5
Ferrari Maximum Rose is een metodo classico Trento DOC gemaakt met Pinot Nero en Chardonnay druiven uit het bedrijf wijngaarden. De Pinot Nero is verantwoordelijk voor de rosé kleur van de wijn, die via een korte maceratie van de huid wordt gevinifieerd om de kleur en de aroma's kenmerkend zijn voor de Pinot Nero skins te halen. Druiven worden met de hand geoogst en de wijnmakerij gebracht voor persen. De Chardonnay druiven volg de witte wijn productieproces, terwijl de Pinot Nero druiven (de meest gerijpt die, afhankelijk van jaar tot jaar) wordt de steel en zet in een stalen vat bij een temperatuur van rond de 8 ° C per de koude maceratie. De duur van dit proces kan veranderen, afhankelijk van de mate van rijpheid van de Pinot Nero druiven, dat wil zeggen hoe gemakkelijk het is om de huiden om hun functies te leveren aan de most. Zodra de gewenste kleur verkregen, wordt de most gescheiden van de huiden, geselecteerde gisten toegevoegd en de alcoholische gisting kan eindelijk beginnen. Daarna mengen plaatsvindt en de beste wijnen zijn geselecteerd om de Ferrari Perlé Rose te creëren. Eenmaal gemengd, suiker en gist toegevoegd en de basis wijnen worden gebotteld voor de tweede fermentatie volgens de 'metodo classico methode. Voor de Perlé productlijn, de Ferrari bedrijf besloten om de wijn voor 36 maanden te verfijnen in de fles voor disgorgement, zodat de luchtbellen gecreëerd zijn prima en fluwelig, de aroma's zijn gerijpt en op de mond zal de Ferrari Maximum Rosé ongelooflijk evenwichtig zijn. Na disgorgement wordt de kroonkurk verwijderd en de flesjes worden afgesloten met de typische champignonvormige stop. Vervolgens worden ze gelabeld, verpakt en op de markt verschijnen.

Meer opinies over Ferrari Maximum Rose zien »