Wijn Trentino

Bekijk alle producten in Wijn Trentino »

Trentino is de meest noordelijke regio van Italië. Slechts ca.. 5% van het landbouwareaal ligt onder 500 meter boven zeeniveau en slechts 15% van de stenige en rotsachtige grond is echt geschikt voor gewassen.

De regio is verdeeld in twee gebieden: Trentino Zuid nauwelijks raakt het noordelijke puntje van het Gardameer met Trento als de hoofdstad van de regio en omgeving. Alto Adige, die is vernoemd naar de rivier Adige (wat betekent "boven de Adige"), ten noorden van Bolzano, is de hoofdstad ook wel Zuid-Tirol. Wijnproductie dateert uit ongeveer 2700 voor Christus

Hoewel Trentino produceert uitstekende witte wijnen zoals Chardonnay, wordt Trentino is beroemd om zijn rode wijnen, Sauvignon en Pinot Grigio. Echter, hebben blanken veel terrein gewonnen in het verleden en kan concurreren met de beste witte wijnen van Europa.De frisse Alpen biedt goede mogelijkheden om een ​​fijne rode wijn cultiveren, en voor enige tijd, hebben fabrikanten meer nadruk gelegd op wijnen individuele percelen, en de resultaten zijn veelbelovend.

Koop Wijnen van Trentino online.

Meer zien

Drinks&Co beveelt je aan

Wijn Trentino: Top aanbiedingen

Wijn Trentino: rode

Wijn Trentino: witte

Wijn Trentino: mousserende

Wijn Trentino: rosé

Robert ParkerRobert Parker

Wijn Trentino: Robert Parker cijfer