Trends:

Trento

Ferrari Maximum Rosé

75cl

Ferrari Maximum Rosé

29,95€
29,95€
Winkel: All you need is wine Prijzen in andere winkels Estimated delivery: 48u - 3 dagen
Verzendkosten: 4,95€
Gratis verzending vanaf 75,00€

Kenmerken

Soort Wijn: mousserende Wijn
Mousserende Kleur: Rosé
Andere Wijnjaren: Andere wijnjaren
2013 en 2011
Beschermde Oorsprongsbenaming (BOB):Trento (Trentino-Alto-Adige, Italië)
Wijnkelder: Ferrari
Volume: 75cl Andere volumes
Druiven: Chardonnay, Pinot Nero
Allergenen: Bevat Sulfieten
Alcoholpercentage: 12.5%
Soort Mousserende Wijn: Brut
Allergenen: Bevat Sulfieten
James Suckling-Score: 92
Ferrari vervaardigt deze Ferrari Maximum Rosé (29,95€), een wijn mousserende met herkomstaanduiding Trento op basis van de beste pinot nero en chardonnay druiven en met 12.5º alcoholgehalte.Serveer deze Ferrari Maximum Rosé tezamen met pasta en ham en vleeswaren om zo nog meer van zijn smaak te genieten. Een wijn mousserende beoordeeld met 4 punten uit 5 volgens de klanten van Drinks&Co.

Beschrijving van Ferrari Maximum Rosé

Ferrari Maximum Rosé (Chardonnay en Pinot Nero)

PROEFNOTITIES VAN Ferrari Maximum Rosé:

  • Uitzicht: Oude elegante roze, aanhoudende Perlage.
  • Neus: Een delicate geur met noten van gist, sensaties typerend voor Pinot Noir bessen.
  • Mond: een succulente zacht, rijk en intrigerende vinosity intense smaak, noten van framboos, wilde aardbei, violet met hints van brioche in het einde.

APPELLATIE: Trentino.

WIJNGAARD: Ferrari

DRUIVEN: Pinot Noir en Chardonnay 70% tot 30%.

ALCOHOL: 12,5%

Meer zien

Hoe te serveren

Serveertemperatuur

6-8ºC

Prijzen

2019: Gold Medal - The Champagne & Sparkling Wine World Championship2018: Silver Outstanding Award - International Wine & Spirit Competition

Reviews van Ferrari Maximum Rosé

4

25 klantbeoordelingen
  • 5
    0
  • 4
    25
  • 3
    0
  • 2
    0
  • 1
    0
Jouw score voor Ferrari Maximum Rosé:Waarderen Ferrari Maximum Rosé:

4 /5

Sommige merken ontstijgen de streek en vormen een fenomeen op zich. Ferrari -en dan hebben we het een keer niet over auto's- is zo'n merk. Als bedrijf zeer toegewijd aan Trento als streek, maar in Italië veel bekender als producent van uitstekende mousserende wijnen. De mousserende wijnen van Ferrari maken 50% uit van de totale productie van de mousserende wijnen van de streek (4,5 miljoen flessen). Ze zijn afkomstig van 120 hectare eigen wijngaarden, waarvan alle jaargangwijnen worden gemaakt en 300 hectare van 150 contractboeren. Grondlegger Giulio Ferrari deed zijn inspiratie op in de Champagne. Hij was zo onder de indruk van deze wijnen, die een gisting op fles ondergaan om hun mousserende karakter te krijgen. In 1902 kwam hij met zijn eigen variant, eveneens gemaakt op basis van Chardonnay en Pinot Noir, dus precies dezelfde druiven als in Champagne. De derde belangrijke Champagne-druif, Pinot Meunier, vond hij niet goed genoeg. Eigenlijk meer een druif die eigenlijk alleen maar is geplant om de voorjaarsvorst in deze noordelijke streek te overleven. De opvolgers van Giulio Ferrari zijn de filosofie van hem en het bedrijf altijd trouw gebleven. Het zijn de nakomelingen van Bruno Lunelli, die Ferrari overnam in 1952, die op dit moment de scepter zwaaien over het bedrijf. Maar in de strategie is nooit iets veranderd. Ook zij hebben altijd wijnen gemaakt volgens de Champagnemethode (Metodo Classico). Een slimme strategie. Italianen zijn dol op alles wat maar mousseert en niet voor niets de grootste afnemers van Champagne. Slechts 10% van de wijnen van Ferrari gaat naar het buitenland. De kwaliteit wordt bewaakt door strenge eisen te stellen aan de kwaliteit van de druiven. De Chardonnay -Pinot Noir wordt alleen gebruikt voor Rosé- komt uitsluitend van wijngaarden boven 300, 400 meter, nodig voor een goede zuurgraad. De gecontracteerde boeren worden goed betaald, tot wel € 2 per kilo druiven -de beste manier om kwaliteit te kunnen maken en te garanderen. De rijping op fles duurt minimaal twee jaar en van de betere wijnen zelfs vier, vijf jaar. De kelder wordt nu zelfs uitgebreid om de gewone brut straks zelfs 30 of 36 maanden te laten rijpen, in plaats van twee jaar nu. Het levert wijnen op die kunnen wedijveren met een goede Champagne, en niet alleen de Cuvée Perlé of de topwijn Giulio Ferrari, maar ook de gewone Brut of Brut Rosé.

Meer zien
,

4 /5

PROEFNOTITIES:

  • Uitzicht: Spumante Ferrari Maximum Roze is de kleur van een roos vintage op het glas, waardoor een aanhoudende parelmoer bellen.
  • Neus: Een complex mengsel van aroma aan de neus: bessen, vruchten en gist balsamico nuances. Het is delicaat en aantrekkelijk tegelijk.
  • Mond: Deze roos ruikt smaken zoals verwoord door de accenten van verse bessen, viooltjes en balsamico notities. Het is een elegante en veelzijdige mousserende wijn die is eclectisch, op hetzelfde moment.

APPELLATIE: Trentino

WIJNGAARD: Ferrari. Opgericht in 1902, de wijnmakerij geplant hun wijngaarden op de hellingen van de berg in Trentino 300-600 meter boven de zeespiegel. Warme dagen en koele nachten zijn precies wat druiven nodig hebt om nieuwe en interessante facetten van smaak te verwerven.

DRUIVEN: 70% Pinot Noir, 30% Chardonnay

VEROUDERENDE Tijdens de tweede fermentatie wordt de wijn honk langer dan drie jaar in de fles slechts een achtste omwenteling, of 45 graden maakt, elke dag.

VOORVOORBEREIDING: De druiven worden met de hand geplukt in het begin van september. Na de eerste fermentatie wordt de wijn base gemengd met de gekozen gist en suiker voordat men liet nogmaals gisten. Nadat men verouderen de geschikte hoeveelheid tijd, het sediment wordt verwijderd en dosagelikeur wordt geheim toegevoegd.

KOPPELING: deegwaren, vleeswaren, harde kaas.

TEMPERATUUR: 8-10 °C

ALCOHOL: 12,5%

Meer zien
,

4 /5

PROEFNOTITIES:

  • Uitzicht: oud roze, fijn en aanhoudende Mousse.
  • Neus: subtiel geurende, hints van kleine vruchten, gist en iets balsamico en omhullende achtergrond bijzonder complex.
  • Mond: zeer elegant en de perfecte smaak pairing, kleine bessen en verse balsamico notities. Einde van opmerkelijke vasthoudendheid, met delicate toetsen van gist.

APPELLATIE: Trento.

GRAPES: Pinot nero 70%, 30% Chardonnay

VEROUDERING: rijping op droesem duurt ongeveer 36 maanden voordat een stop later in de fles.

WIJNSUGGESTIE: Een focaccia met bresaola en parmezaanse kaas of een groot bord spaghetti met tomatensaus.

TEMPERATUUR: 8-10 ° C

ALCOHOL: 12,5%

Meer zien
,

Andere producten van hetzelfde wijnhuis