Trends:

Valdeorras

Telmo Rodriguez Branco de Santa Cruz 2014

75cl

Telmo Rodriguez Branco de Santa Cruz 2017

24,95€
24,95€

Dit product is niet beschikbaar.
Je kunt kopen Telmo Rodriguez Branco de Santa Cruz 2017

Kenmerken

Soort Wijn: witte Wijn
Oogstjaar: 2014 Andere wijnjaren
2017, 2016 en 2015
Beschermde Oorsprongsbenaming (BOB):Valdeorras (Galicia, Spanje)
Wijnkelder: Compañía de Vinos Telmo Rodríguez
Volume: 75cl
Druiven: Godello, Loureiro
Allergenen: Bevat Sulfieten
Alcoholpercentage: 13%
Uit de wijnkelders van Compañía de Vinos Telmo Rodríguez ontvangen wij Telmo Rodriguez Branco de Santa Cruz 2014 , een wijn witte Valdeorras op basis van druivensoort loureiro en godello uit 2014 en met 13º alcohol. Een wijn witte beoordeeld met 4 punten uit 5 volgens de klanten van Drinks&Co.

Beschrijving van Telmo Rodriguez Branco de Santa Cruz 2014

Telmo Rodriguez Branco de Santa Cruz 2014 (Godello en Loureiro)

Producent: Compañía de Vinos Telmo Rodríguez

abbr Beschermde oorsprongsbenaming (BOB): Valdeorras

druiven: Godello en Loureiro

Meer zien

Het wijnhuis

Compañía de Vinos Telmo Rodríguez

Compañía de Vinos Telmo Rodríguez

In 1994, Pablo Rodriguez Telmo Eguzkiza en een derde met een wijn wijnmaker Garnacho gemaakt van oude wijngaarden in Navarra. De wijn heet Alma. En zo begint het project, dat oorspronkelijk werd genoemd Wine Company van La Granja. Een naam die was nogal een intentieverklaring: het was duidelijk dat het bedrijf zou meer wijn te maken en had een eerbetoon aan The Farm, de beroemde glasfabriek, getuige van een zeldzame Spaanse ambacht, nu bijna verdwenen.

Meer over het wijnhuis

Reviews van Telmo Rodriguez Branco de Santa Cruz 2014

4

1 klantbeoordelingen
 • 5
  0
 • 4
  1
 • 3
  0
 • 2
  0
 • 1
  0
Jouw score voor Telmo Rodriguez Branco de Santa Cruz 2014:Waarderen Telmo Rodriguez Branco de Santa Cruz 2014:

4 /5

Butiken nere på hörnan hade den.
Det är en mycket ljusgul, nästan genomskinlig. De förklarade för mig att det luktade acacio. Det är ett Godello med en mycket balanserad arom.
Meer zien
,

4 /5

Degustei sem harmonizar. O Telmo Rodriguez Branco de Santa Cruz fazia parte de uma degustação.
A cor, amarela. Aromas que lembram a flor de Acácia. O sabor deste Godello fez-me bem à alma.
Meer zien
,

4 /5

Ik had het geluk om het met een klant te proeven .
Het heeft een lichtgele kleur. Aanwezigheid van citroen en grapefruit. Ik dronk weinig, en na enkele dagen was het bitter.
Een witte die gaat goed met een moussaka.
Meer zien
,
Reviews van andere oogstjaren van Telmo Rodriguez Branco de Santa Cruz 20140201702016

4/5

The Branco de Santa Cruz 2016 is the 5th vintage of this beautiful white wine from Telomo. This is a unique blend coming from a number of old vineyards in Santa Cruz, where the winery is located on the banks of the Bibei River, opposite the Ribeira Sacra appellation on the other side of the river. As with all old vineyards, there is a multitude of grape varieties mixed in the field: Godello, Treixadura, Doña Blanca, Palomino. The Santa Cruz Branco fermented in 600-liter barrels and foudres with native yeasts, where it ripened for about 10 to 12 months before being bottled. With some time in the glass, this wonderful scarce white wine reveals yellow flowers, chamomile, fennel and anise apple. The taste is medium-bodied with a great freshness and acidity with a slight bitterness in the aftertaste. The Santa Cruz is a wonderful but very scarce white wine that can only be made from around 2500-3000 bottles per year

95/100 James Suckling & 93/100 Parker

Meer zien
Grand Cru Wijnen

4/5

De Branco de Santa Cruz  is een unieke blend komende van een aantal oude wijngaarden in Santa Cruz, waar het wijnhuis is gelegen aan de oevers van de rivier de Bibei, tegenover de appellation Ribeira Sacra aan de andere kant van de rivier. Zoals met alle oude wijngaarden is er een veelheid aan druivenrassen gemengd in het veld: Godello, Treixadura, Doña Blanca, Palomino. De Santa Cruz Branco fermenteerde in vaten van 600 liter en foudres met inheemse gisten, waar het ongeveer 10 tot 12 maanden rijpte voordat het werd gebotteld. Met wat tijd in het glas onthult deze geweldige schaarse witte wijn  gele bloemen, kamille, venkel en anijs appel. De smaak is medium-bodied met een grote frisheid en zuurgraad met een lichte bitterheid in de afdronk. De Santa Cruz is een wonderschone maar zeer schaarse witte wijn waar maar rond de 2500-3000 flessen per jaar van worden (kunnen) gemaakt  
95/100 James Suckling & 93/100 Parker
Meer zien
Grand Cru Wijnen

Andere producten van hetzelfde wijnhuis