Dominio de la Vega Pinarejo Brut Nature Cuvée Prestige 2015

Dominio de la Vega (Valencia)

RP94

21,95€ + 5,95€ Verzending (24 uren)

131,70€ + 5,95€ Verzending (24 uren)

241,45€ + 5,95€ Verzending (24 uren)

21,95/stuk

Verzending: Grand Cru Wijnen

Je ontvangt 0.29 punten voor elk product dat je koopt

Dominio de la Vega presenteert ons deze Dominio de la Vega Pinarejo Brut Nature Cuvée Prestige 2015 (21,95€), een wijn witte uit het gekwalificeerd wijngebied Valencia met chardonnay druiven uit 2015. Volgens de klanten van Drinks&Co is dit een witte die een beoordeling van 4 punten uit 5 verdient en verdiende een robert parker cijfer: 94.

Kenmerken · Dominio de la Vega Pinarejo Brut Nature Cuvée Prestige

Soort Wijn: witte Wijn
Oogstjaar: 2015 Andere wijnjaren
Beschermde Oorsprongsbenaming (BOB):Valencia (Comunidad Valenciana,Spanje)
Wijnkelder: Dominio de la Vega
Volume: 75cl
Plaats: RP94
Druiven: Chardonnay
Allergenen: Bevat Sulfieten

Beschrijving · Dominio de la Vega

Dominio de la Vega Pinarejo Brut Nature Cuvée Prestige 2015 (Chardonnay)

PROEFNOTITIES:

 • Uitzicht: helder goudgeel, rozenkransen glad en uniform onthechting.
 • Neus: intens aromatische en evenwichtige persoonlijkheid, minerale tonen en rijp fruit zoals appels, toast en hints van vanille serieus en complexiteit, rokerige herinneringen en noten.
 • Mond: fluwelig, intense, lange koolstofketens en een romige met veel frisheid en grote lengte om uw smaakpapillen.

APPELLATIE: Cava.

WIJNGAARD: Naam: Pinarejo.

DRUIVEN: Chardonnay.

RIJPING: racked in vaten voor veroudering in vaten waarvoor de overeenkomstige battonage gemaakt. Na verscheidene proeven van cuvées, de montage beëindigd daarvan teneinde een basiswijn complexiteit, omvang en persoonlijkheid verkrijgen. In de maanden januari-februari voltooiing van de oplage. De tweede fermentatie en veroudering wordt uitgevoerd in de kelders bezit van een gladde, constante temperatuur.

VOORBEREIDING: druif selectie zowel in de wijngaard en de wijnmakerij aankomst. Als u op de druiven rechtstreeks met het oog op de gehele structuur en de persoonlijkheid van de streek te halen. Na zwaartekracht gedraineerd drukloze slechte resultaten worden bereikt. Decanteren en natuurlijke, lage temperatuur statische reiniging. gecontroleerde, langzame en gestage fermentatie.

PAIRING: alle soorten van wit, rood en wild vlees, kruidige stoofschotels, vis, gezouten, gerookte kaas van alle soorten genezen vis en rijst.

ALCOHOL: 12%

Dominio de la Vega

Dominio de la Vega Wijn kopen:

Meningen

opinie wordt benadrukt over Dominio de la Vega Pinarejo Brut Nature Cuvée Prestige 2015

Grand Cru Wijnen

Gepubliceerd op 04.16

4/5

Dominio de la Vega Pinarejo Brut Nature Cuvée Prestige 2015

Een prestigieuze top cava, helder geelgoud met een mooie lichte en subtiele bubbel. Een intens aromatisch en evenwichtige persoonlijkheid, met de nadruk op minerale tonen en rijp fruit (appels) met een klein vleugje vanille. Serieus en complex met een fluweelzachte, intense smaak. In de mond fluweelachtig, intens, lang, romig met lekkere tonen; met een frisheid en zuurgraad die de smaakpapillen bekoren door een extra lange cava-smaak. Deze heerlijke Cava Brut Nature Cuvée Prestige dankt zijn smaak en kwaliteit aan de zorgzame werkwijze van wijnhuis Dominio de la Vega. De druiven worden eind augustus voorzichtig en met de hand geplukt. Eenmaal in het wijnhuis aangekomen ondergaan de druiven nog een 2e ronde in het selectieproces. Daarna volgt een voorzichtige persing om de nuances van de Chardonnay druiven en het karakter van de bodem (structuur en complexiteit) naar boven te halen. De wijn verblijft 3 maanden in nieuwe Franse eiken vaten en daarna nog eens minimaal 30 maanden "sur lie". 

Meer meningen over Dominio de la Vega Pinarejo Brut Nature Cuvée Prestige 2015

Meindert Benson

Gepubliceerd op 12.10

4 /5

PROEFNOTITIES:Uitzicht: helder goudgeel, rozenkransen glad en uniform onthechting.Neus: intens aromatische en evenwichtige persoonlijkheid, minerale tonen en rijp fruit zoals appels, toast en hints van vanille serieus en complexiteit, rokerige herinneringen en noten.Mond: fluwelig, intense, lange koolstofketens en een romige met veel frisheid en grote lengte om uw smaakpapillen.APPELLATIE: Cava.WIJNGAARD: Naam: Pinarejo.DRUIVEN: Chardonnay.RIJPING: racked in vaten voor veroudering in vaten waarvoor de overeenkomstige battonage gemaakt. Na verscheidene proeven van cuvées, de montage beëindigd daarvan teneinde een basiswijn complexiteit, omvang en persoonlijkheid verkrijgen. In de maanden januari-februari voltooiing van de oplage. De tweede fermentatie en veroudering wordt uitgevoerd in de kelders bezit van een gladde, constante temperatuur.VOORBEREIDING: druif selectie zowel in de wijngaard en de wijnmakerij aankomst. Als u op de druiven rechtstreeks met het oog op de gehele structuur en de persoonlijkheid van de streek te halen. Na zwaartekracht gedraineerd drukloze slechte resultaten worden bereikt. Decanteren en natuurlijke, lage temperatuur statische reiniging. gecontroleerde, langzame en gestage fermentatie.PAIRING: alle soorten van wit, rood en wild vlees, kruidige stoofschotels, vis, gezouten, gerookte kaas van alle soorten genezen vis en rijst.ALCOHOL: 12%

Samenvatting van beoordelingen

(2 meningen)
 • 5 sterren
  0
 • 4 sterren
  2
 • 3 sterren
  0
 • 2 sterren
  0
 • 1 sterr
  0
Jouw waardering:
Score Drinks&Co:

4/5

Op basis van 2 comments »

Beoordelingen van andere oogstjaren

Meningen over Dominio de la Vega Pinarejo Brut Nature Cuvée Prestige 2013

Geertje van Belkum
Geertje van Belkum

4/5

PROEFNOTITIES:Uitzicht: Gouden licht geel, licht en subtiele bubble.Neus: aromatisch en evenwichtig een intens persoonlijkheid, met de nadruk op minerale tonen en rijp fruit (appels) met een vleugje vanille.Mond: complex, fluweelzachte en intense smaak, lange, romige met lekkere noten, versheid en een uitstekende zuurgraad.APPELLATIE: Valencia.WIJNGAARD: plot "Finca Pinarejo" ligt op een hoogte van 750 meter boven de zeespiegel. Achtergrond rock en kalksteen.DRUIVEN: ChardonnayAGING: een verblijf in nieuwe Franse eiken vaten gedurende 3 maanden en dan op gist gedurende ten minste 30 maanden.VOORBEREIDING: druiven zorgvuldig met de hand geoogst in eind augustus. Eenmaal in de wijnmakerij, de druiven gaan door een tweede ronde in het selectieproces. Dan, te drukken voorzichtig zijn om de nuances van Chardonnay druiven en het karakter van de bodem (structuur en complexiteit) te markeren.PAIRING: rijst, rood en wit vlees, wild, kruidige stoofschotels, zeevruchten en harde kazen.TEMPERATUUR: 8-10 °CALCOHOL: 12%
Grand Cru Wijnen
Grand Cru Wijnen

4/5

Een prestigieuze top cava, helder geelgoud met een mooie lichte en subtiele bubbel. Een intens aromatisch en evenwichtige persoonlijkheid, met de nadruk op minerale tonen en rijp fruit (appels) met een klein vleugje vanille. Serieus en complex met een fluweelzachte, intense smaak. In de mond fluweelachtig, intens, lang, romig met lekkere tonen; met een frisheid en zuurgraad die de smaakpapillen bekoren door een extra lange cava-smaak. Deze heerlijke Cava Brut Nature Cuvée Prestige dankt zijn smaak en kwaliteit aan de zorgzame werkwijze van wijnhuis Dominio de la Vega. De druiven worden eind augustus voorzichtig en met de hand geplukt. Eenmaal in het wijnhuis aangekomen ondergaan de druiven nog een 2e ronde in het selectieproces. Daarna volgt een voorzichtige persing om de nuances van de Chardonnay druiven en het karakter van de bodem (structuur en complexiteit) naar boven te halen. De wijn verblijft 3 maanden in nieuwe Franse eiken vaten en daarna nog eens minimaal 30 maanden "sur lie".  Top wijn welke ook is beoordeeld met maar 93 Parkerpunten en 92 Penin punten

Top aanbiedingen Valencia