Bertani Valpolicella Ripasso 2015

Bertani (Valpolicella Ripasso)

12,00€ (Richtprijs)

Het is niet mogelijk Bertani Valpolicella Ripasso 2015 te kopen op dit moment.

Bertani vervaardigt Bertani Valpolicella Ripasso 2015 , een wijn rode met de herkomstaanduiding Valpolicella Ripasso die een selectie rondinella en corvina druiven uit het wijnjaar 2015 bevat en die een alcoholgehalte van 14º heeft. Een wijn rode beoordeeld met 4 punten uit 5 volgens de klanten van Drinks&Co.

Kenmerken · Bertani Valpolicella Ripasso

Soort Wijn: rode Wijn
Oogstjaar: 2015 Andere wijnjaren
Beschermde Oorsprongsbenaming (BOB):Valpolicella Ripasso (Veneto,Italië)
Wijnkelder: Bertani
Volume: 75cl
Druiven: Corvina (80%), Rondinella (20%)
Allergenen: Bevat Sulfieten
Alcoholpercentage: 14%

Beschrijving · Bertani

Bertani Valpolicella Ripasso 2015 (Corvina en Rondinella)

PROEFNOTITIES VAN Bertani Valpolicella Ripasso 2015 Bertani Valpolicella Ripasso 2015:

  • Uitzicht: Red Medium profundidas.
  • Neus: noten van chocolade, rode bessen, zoals kersen, wilde kersen en bessen.
  • Mond: Jong en fijn gericht, hints van rode vruchten en noten, goede lengte.

APPELLATIE: Valpolicella Ripasso

BODEGA: Bertani

GRAPES: Corvina Veronese.

Bijpassende wijn: eerste gerechten op basis van vlees, rood vlees, gekruid kaas

ALCOHOL: 13%

Bertani

Bertani Wijn kopen:

Meningen

opinie wordt benadrukt over Bertani Valpolicella Ripasso 2015

Gepubliceerd op 16.52

4/5

Bertani Valpolicella Ripasso 2015

De Ripasso Valpolicella Bertani geboren in de wijngaarden op de heuvels van de Valpantena en Valpolicella Classica. Het wordt voornamelijk geproduceerd met druiven Corvina Veronese en rondinella en Merlot druiven geoogst en handmatig geselecteerd eind september. De eerste gisting plaatsvindt in speciaal roestvrij stalen tanks, breed en laag, hetgeen een groter contact tussen de huid en moet bij een gecontroleerde temperatuur van 20-22 ° C gedurende 2 weken toe. De tweede gisting, toetsing, vindt plaats op de huid van Amarone, waarna de wijn in Franse eiken vaten is gerijpt 9 maanden van Verona. De Bertani Valpolicella Ripasso heeft een diep paars rood met paarse tinten. De neus opent met intense aroma's van bramen, zwarte bessen en rijpe kersen. De smaak is vol, harmonieus, fluweel, met een aangename, levendige en fruitige afdronk. Perfecte begeleiding voor de eerste cursussen, vooral de risotto met eekhoorntjesbrood, deze rode wijn is ideaal voor koppeling met gegrild vlees, gebraad en middelgrote oude kazen.

Meer meningen over Bertani Valpolicella Ripasso 2015

Gepubliceerd op 13.01

4 /5

PROEFNOTITIES VAN Bertani Valpolicella Ripasso 2015:
- Uitzicht: donker paars, violet reflecties.
- Neus: intens, scherp en brede aroma's van rijp rood fruit, bramen, zwarte bessen, rijpe kersen, zowel in snoep en drank.
- Mond: Fluweelachtige en harmonieus, vol en rond, wendbaar en levendig zenuw, een knapperige mond, fruitig en rassen.

APPELLATIE: Valpolicella Ripasso.
VINES: Bertani
GRAPES: Corvina, Rondinella en Merlot.

SERVEERTEMPERATUUR: 16-18 °C
ALCOHOL: 13,5%

Gepubliceerd op 04.33

4 /5

Oorsprong van de naam: Valpolicella Ripasso DOC
IDEAL Verbruik: 2017/2021
GRAPES: Corvina Veronese 85%, Rondinella 5%, Merlot 10%

Samenvatting van beoordelingen

(3 meningen)
  • 5 sterren
    0
  • 4 sterren
    3
  • 3 sterren
    0
  • 2 sterren
    0
  • 1 sterr
    0
Jouw waardering:
Score Drinks&Co:

4/5

Op basis van 3 comments »

Beoordelingen van andere oogstjaren

Meningen over Bertani Valpolicella Ripasso 2014

Anoniem
Anoniem

4/5

- Ripasso is een wijn uit Verona land traditie en is gemaakt met behulp van een zeer oude wijnmaken praktijk genaamd "Ripasso". Deze techniek houdt in de herinvoering van de jonge Valpolicella wijn om de huiden aan het einde van de fermentatie van Recioto. De wijn wordt warm en volwassen. In Ripasso is de versheid en drinkability van de Valpolicella, maar ook rijker en geconcentreerd sensaties van chocolade en zure kersen uit de gedroogde druiven.
- Het heeft een intense paars-rode kleur met paarse accenten. Op de neus het heeft een zeer schoon en intense geur van rijp rood fruit met hints van donker fruit, zoals braam, zwarte bes en rijpe kersen. Het is fluweelzacht en goed uitgebalanceerd, vol en rond met behoud van een levendige en intense grip, met een sapid nasmaak.
Lieke Hertzberger
Lieke Hertzberger

4/5

De rode ruikt goed, zoals rood fruit compote. Smaakvol en warm.
Het smaakte me zijn karakter.
Devries Meyers
Devries Meyers

4/5

Bertani Ripasso Valpolicella 2014
Robijnrood met dakpan tonen. Smaakvole aroma's van zoethout en munt.Een bekende wijn, die koort in de mond staat.
Het stond tegenvoer het voedsel.
Iemand van de scéne wereld gaf het aan mij om het te proeven.

Meningen over Bertani Valpolicella Ripasso 2013

Van aken Verstoerod
Van aken Verstoerod

4/5

Het ruikt naar caramel. Goede smaak, met notities van karamel.
Wat mij befreft, tot slot, het smaakt me prima.
Manfred Cabout
Manfred Cabout

4/5

PROEFNOTITIES VAN Bertani Ripasso Valpolicella 2013:
- Uitzicht: rood, medium intensiteit.
- Neus: zacht en zoet fruit noten, met hints van chocolade einde.
- Mond: brede waaier van rode bessen, zoals kersen, wilde kersen en bessen.

APPELLATIE: Veneto.
WIJNGAARD: Bertani
DRUIVEN: Corvina 80%, Rondinella 20%.

WIJNSUGGESTIE: pastagerechten met vlees, rood vlees, gekruid kaas.

ALCOHOL: 13%