Trends:

Valpolicella Ripasso

Bertani Valpolicella Ripasso 2017

75cl

Dit product is niet beschikbaar in Nederland.
Bekijk hier beschikbare alternatieven.

Kenmerken

Soort Wijn: rode Wijn
Oogstjaar: 2017 Andere wijnjaren
Beschermde Oorsprongsbenaming (BOB):Valpolicella Ripasso (Veneto, Italië)
Wijnkelder: Bertani
Volume: 75cl Andere volumes
Druiven: Corvina Veronese (85%), Rondinella (5%), Merlot (10%)
Allergenen: Bevat Sulfieten
Alcoholpercentage: 13.5%
Bertani produceert Bertani Valpolicella Ripasso 2017 (189,00€), een wijn rode met herkomstaanduiding Valpolicella Ripasso met een selectie van merlot, rondinella en corvina veronese druiven uit het wijnjaar 2017 en wiens alcoholgraad is 13.5º. Bertani Valpolicella Ripasso 2017 kan geserveerd worden bij halfharde kaas en schimmelkaas.

Beschrijving van Bertani Valpolicella Ripasso 2017

Bertani Valpolicella Ripasso 2017 (Corvina Veronese, Rondinella en Merlot)

PROEFNOTITIES:

  • Uitzicht: donkere robijnrode kleur met paarse tinten.
  • Neus: Intens aroma, met zoete en verse noten van wilde bessen, bittere chocolade, amandelen, karamel, vanille en eikenhout rokerig.
  • Mond: fijn, complex, goede zuurgraad, zachte tannines in de mond en licht donkere bessen smaaktonen.

APPELLATIE: Valpolcella Ripasso (Veneto, Italië).

WIJNGAARD: Bertani.

GRAPES: Corvina.

AGING: Madura voor 18 maanden in vaten van Frans eiken.

VOORBEREIDING: De druiven worden met de hand geoogst, ontsteeld, worden geperst op traditionele wijze, gemacereerd in contact koud huiden en gefermenteerd in roestvrijstalen tanks, waarbij alcoholische gisting bij een gecontroleerde 22 ° C gedurende 5 dagen temperatuur plaatsvindt.

PAIRING: Voorgerechten, hapjes, geroosterd rood vlees, lam, worst, stoofschotels, pasta, groenten en blauwe kaas.

TEMPERATUUR: 15-17 ° C

ALCOHOL: 13,5%

Meer zien

Reviews van Bertani Valpolicella Ripasso 2017

Dit product heeft nog geen beoordelingen. Wees de eerste om te beoordelen.

Reviews van andere oogstjaren van Bertani Valpolicella Ripasso 201720142015

4/5

- Ripasso is een wijn uit Verona land traditie en is gemaakt met behulp van een zeer oude wijnmaken praktijk genaamd "Ripasso". Deze techniek houdt in de herinvoering van de jonge Valpolicella wijn om de huiden aan het einde van de fermentatie van Recioto. De wijn wordt warm en volwassen. In Ripasso is de versheid en drinkability van de Valpolicella, maar ook rijker en geconcentreerd sensaties van chocolade en zure kersen uit de gedroogde druiven.
- Het heeft een intense paars-rode kleur met paarse accenten. Op de neus het heeft een zeer schoon en intense geur van rijp rood fruit met hints van donker fruit, zoals braam, zwarte bes en rijpe kersen. Het is fluweelzacht en goed uitgebalanceerd, vol en rond met behoud van een levendige en intense grip, met een sapid nasmaak.
Meer zien
Anoniem

4/5

PROEFNOTITIES VAN Bertani Valpolicella Ripasso 2015:
- Uitzicht: donker paars, violet reflecties.
- Neus: intens, scherp en brede aroma's van rijp rood fruit, bramen, zwarte bessen, rijpe kersen, zowel in snoep en drank.
- Mond: Fluweelachtige en harmonieus, vol en rond, wendbaar en levendig zenuw, een knapperige mond, fruitig en rassen.

APPELLATIE: Valpolicella Ripasso.
VINES: Bertani
GRAPES: Corvina, Rondinella en Merlot.

SERVEERTEMPERATUUR: 16-18 °C
ALCOHOL: 13,5%
Meer zien

Andere producten van hetzelfde wijnhuis