Trends:

Valpolicella Ripasso

Bertani Valpolicella Ripasso 2018

75cl

Bertani Valpolicella Ripasso 2018

14,62€
14,62€
Winkel: Vinexus NL (Duitsland) Estimated delivery: 4 - 7 dagen
Verzendkosten: 6,95€
Gratis verzending vanaf 120,00€

Kenmerken

Soort Wijn: rode Wijn
Oogstjaar: 2018 Andere wijnjaren
Beschermde Oorsprongsbenaming (BOB):Valpolicella Ripasso (Veneto, Italië)
Wijnkelder: Bertani
Volume: 75cl
Druiven: Corvina Veronese, Merlot, Rondinella
Allergenen: Bevat Sulfieten
Alcoholpercentage: 13.5%
Bertani produceert Bertani Valpolicella Ripasso 2018 (14,62€), een wijn rode die herkomstaanduiding Valpolicella Ripasso draagt met een selectie van rondinella, merlot en corvina veronese druiven uit het wijnjaar 2018 en met 13.5º alcoholgehalte.Serveer deze Bertani Valpolicella Ripasso 2018 tezamen met pasta carbonara en gegrild vlees om zo nog meer van zijn smaak te genieten.

Beschrijving van Bertani Valpolicella Ripasso 2018

Bertani Valpolicella Ripasso 2018 (Corvina Veronese, Merlot en Rondinella)

PROEFNOTITIES:

  • Weergave: paarsrood met paarse reflecties.
  • Neus: Intense aroma's van bramen, zwarte bessen en kersen.
  • Mond: warm, vol en volwassen, maar tegelijkertijd fris en levendig; intense tonen van zwarte kers en chocolade; hartige afdronk en fluweelachtige textuur.

BENAMING VAN OORSPRONG: Valpolicella Ripasso

WIJNGAARD: Bertani

DRUIVEN: 85% Corvina Veronese, 10% Merlot, 5% Rondinella.

RIJPING: 9 maanden op Franse eiken vaten.

VOORBEREIDING: Handmatige verzameling; eerste gisting in staal gedurende 2 weken bij gecontroleerde temperatuur (20-22 ° C); tweede gisting op de huiden van Amarone.

WIJNSUGGESTIE: Halfrijpe kazen, paddenstoelenrisotto, geroosterd vlees, gegrild vlees, carbonara-pasta, amatriciana-pasta.

SERVICE TEMPERATUUR: 16-18ºC

ALCOHOL: 13,5%

Meer zien

Reviews van Bertani Valpolicella Ripasso 2018

Dit product heeft nog geen beoordelingen. Wees de eerste om te beoordelen.

Reviews van andere oogstjaren van Bertani Valpolicella Ripasso 201820142015

4/5

- Ripasso is een wijn uit Verona land traditie en is gemaakt met behulp van een zeer oude wijnmaken praktijk genaamd "Ripasso". Deze techniek houdt in de herinvoering van de jonge Valpolicella wijn om de huiden aan het einde van de fermentatie van Recioto. De wijn wordt warm en volwassen. In Ripasso is de versheid en drinkability van de Valpolicella, maar ook rijker en geconcentreerd sensaties van chocolade en zure kersen uit de gedroogde druiven.
- Het heeft een intense paars-rode kleur met paarse accenten. Op de neus het heeft een zeer schoon en intense geur van rijp rood fruit met hints van donker fruit, zoals braam, zwarte bes en rijpe kersen. Het is fluweelzacht en goed uitgebalanceerd, vol en rond met behoud van een levendige en intense grip, met een sapid nasmaak.
Meer zien
Anoniem

4/5

PROEFNOTITIES VAN Bertani Valpolicella Ripasso 2015:
- Uitzicht: donker paars, violet reflecties.
- Neus: intens, scherp en brede aroma's van rijp rood fruit, bramen, zwarte bessen, rijpe kersen, zowel in snoep en drank.
- Mond: Fluweelachtige en harmonieus, vol en rond, wendbaar en levendig zenuw, een knapperige mond, fruitig en rassen.

APPELLATIE: Valpolicella Ripasso.
VINES: Bertani
GRAPES: Corvina, Rondinella en Merlot.

SERVEERTEMPERATUUR: 16-18 °C
ALCOHOL: 13,5%
Meer zien

Andere producten van hetzelfde wijnhuis