Trends:

Valpolicella Ripasso

Zenato Ripassa Valpolicella Ripasso Superiore 2015

75cl Inhoud

Dit product is niet beschikbaar in Nederland.
Bekijk hier beschikbare alternatieven.

Kenmerken

Soort Wijn: rode Wijn
Oogstjaar: 2015 Andere wijnjaren
Beschermde Oorsprongsbenaming (BOB):Valpolicella Ripasso (Veneto, Italië)
Wijnkelder: Zenato
Volume: 75cl Andere volumes
Druiven: Corvina, Corvina Veronese, Molinara, Oseleta, Rondinella, Sangiovese
Allergenen: Bevat Sulfieten
Alcoholpercentage: 14%
Allergenen: Bevat Sulfieten
Zenato Ripassa Valpolicella Ripasso Superiore 2015 (16,50€) uit de wijnkelders van Zenato is een wijn rode met herkomstaanduiding Valpolicella Ripasso op basis van sangiovese, rondinella, oseleta, molinara, corvina veronese en corvina druiven uit 2015 en met 14º alcoholgraad. Zenato Ripassa Valpolicella Ripasso Superiore 2015 wordt in de regel gedronken bij pasta en vlees. Volgens de klanten van Drinks&Co is dit een rode die een beoordeling van 4 punten uit 5 verdient.

Omschrijving van Zenato Ripassa Valpolicella Ripasso Superiore 2015

Zenato Ripassa Valpolicella Ripasso Superiore 2015 (Corvina, Corvina Veronese, Molinara, Oseleta, Rondinella en Sangiovese)

PROEFNOTITIES:

  • Uitzicht: Diep robijnrood.
  • Neus: intens, rijk en elegant, hints van bramen jam, bosrijke specerijen, cacao en balsamico kruiden
  • Mond: Gestructureerde, zacht, warm, smakelijk, fluweelzachte, intense tonen van rood fruit en zoete kruiden.

APPELLATIE: Valpolicella Ripasso.

WIJNGAARD: wijngaarden gelegen op het landgoed van Costalunga in Valpolicella.

GRAPES: Corvina 85%, 10% Rondinella, 5% Oseleta.

VERGRIJZING: de leeftijd van 18 maanden in tonneaux en vervolgens in flessen voor 6 maanden.

BEREIDING: druiven met de hand geoogst, verpletterd, ontsteeld, geweekt in staal voor 10-12 dagen. Na fermentatie afzonderlijke most skins en opgeslagen in stalen tanks tot januari, dan rozijnen geperst Amarone te produceren. Dan opgewarmd de Valpolicella met een verblijf van 7-8 dagen in het afvallen van Amarone.

Bijpassende wijn: vleeswaren of tranches, jagen, Italiaanse worst, kaas, pasta's, soepen en rood vlees.

SERVEERTEMPERATUUR: 18 °C

ALCOHOL: 14%

Meer zien

Hoe te serveren

Serveertemperatuur

18ºC

Reviews van Zenato Ripassa Valpolicella Ripasso Superiore 2015

4

13 klantbeoordelingen
  • 5
    0
  • 4
    13
  • 3
    0
  • 2
    0
  • 1
    0
Jouw score voor Zenato Ripassa Valpolicella Ripasso Superiore 2015:Waarderen Zenato Ripassa Valpolicella Ripasso Superiore 2015:

4 /5

PROEFNOTITIES VAN Zenato Ripassa Della Valpolicella Superiore 2015:

  • Uitzicht: intens robijnrood.
  • Neus: intens, rijk, elegant, noten van wilde bessen jam, wilde kruiden, cacao en balsamico kruiden.
  • Mond: gestructureerd, full-bodied, zachte, warme en fluweelzachte, intense hints van rood fruit en zoete kruiden.

APPELLATIE: Valpolicella Superiore Ripasso.

DRUIVEN: 85% en 15% Rondinella Corvina.

OUDER WORDEN: 18 maanden in tonneaux en 6 in de fles.

BEREIDING: gisting in stalen tanks voor 10-12 dagen en "ripasso" in Amarone marc voor 7-8 dagen.

Bijpassende wijn: wildgerechten, gegrild vlees, gebraad, worst en kaas.

SERVEERTEMPERATUUR: 16-18 °C

ALCOHOL: 13,5%

Meer zien
,

4 /5

PROEFNOTITIES VAN Valpolicella Ripasso Superiore Zenato 2015:

  • Uitzicht: Diep robijnrood.
  • Neus: intens, fijn en aanhoudende neus, tonen van zwarte kersen en pruimen.
  • Mond: harmonieuze en fluweelzachte, met een goede structuur.

APPELLATIE: Valpolicella Ripasso.

GRAPES: Corvina, Rondinella en Oseleta.

Bijpassende wijn: wildgerechten, gegrild vlees en gebraad, vleeswaren en kazen.

SERVEERTEMPERATUUR: 16-18 °C

ALCOHOL: 14%

Meer zien
,

4 /5

Meer zien
,

Valpolicella Ripasso Superiore Zenato 2015 is geweldig

Meer zien
Reviews van andere oogstjaren van Zenato Ripassa Valpolicella Ripasso Superiore 201520162014

4/5

PROEFNOTITIES:Uitzicht: ondoordringbare Ruby Red.Neus: scherpe jam kers, violet en kruidnagel droge geur, cacaomassa, noten en vanille.Mond: rijke, volle, perfect evenwicht tussen zachtheid en zuurheid, fruitig met fluweelzachte tannines en een lange persistentie.APPELLATIE: Valpolicella.GRAPES: Corvina 85%, Rondinella 10% en 5% Oseleta.WIJNSUGGESTIE: alle vleesgerechten.TEMPERATUUR: 18-20 ° CALCOHOL: 14%
Meer zien
Bleecker Kempers

4/5

Ik heb het gekocht hier bij Uvinum.
Intense robijnrode kleur met een hoge intensiteit. Goed aroma van oud fruit. De Zenato Ripassa Valpolicella Ripasso Superiore is een wijn met een goede zuurgraad.
Meer zien
Vanderpool Shiebel