Trends:

Valpolicella Ripasso

Zenato Valpolicella Ripasso 2016

75cl

Dit product is niet beschikbaar in Nederland.
Bekijk hier beschikbare alternatieven.

Kenmerken

Soort Wijn: rode Wijn
Oogstjaar: 2016 Andere wijnjaren
2014 en 2013
Beschermde Oorsprongsbenaming (BOB):Valpolicella Ripasso (Veneto, Italië)
Wijnkelder: Zenato
Volume: 75cl
Druiven: Corvina, Corvina Veronese, Molinara, Rondinella
Allergenen: Bevat Sulfieten
Alcoholpercentage: 14%
Zenato vervaardigt Zenato Valpolicella Ripasso 2016 (14,90€), een wijn rode met de herkomstaanduiding Valpolicella Ripasso wiens selectie rondinella, molinara, corvina veronese en corvina druiven uit het wijnjaar 2016 bevat en met 14º alcohol. Een wijn rode beoordeeld met 3,8 punten uit 5 volgens de klanten van Drinks&Co.

Beschrijving van Zenato Valpolicella Ripasso 2016

Zenato Valpolicella Ripasso 2016 (Corvina, Corvina Veronese, Molinara en Rondinella)

PROEFNOTITIES:

  • Uitzicht: intens robijnrood.
  • Neus: complexe aroma's van rijp fruit.
  • Mond: elegant, rijk aroma's, maar zacht en rond met delicate tannines.

APPELLATIE: Veneto.

DRUIVEN: 80% en 20% Rondinella Corvina.

PAIRING: rundvlees, vlees van wild (herten en hertenvlees).

ALCOHOL: 13,6%

Meer zien

Reviews van Zenato Valpolicella Ripasso 2016

3.8

3 klantbeoordelingen
  • 5
    0
  • 4
    3
  • 3
    0
  • 2
    0
  • 1
    0
Jouw score voor Zenato Valpolicella Ripasso 2016:Waarderen Zenato Valpolicella Ripasso 2016:

4 /5

PROEFNOTITIES:

  • Uitzicht: robijn compact en helder.
  • Neus: pikante sensaties bonte tonen van kaneel, gemalen koffie, ceder, snuif Kentucky, gevolgd door noten van bessen jam, cacao en balsamico schone windvlagen ondersteuning.
  • Mond: evenwichtig en behendig, met versheid en smaak in synergie nauwkeurig.

APPELLATIE: Valpolicella Superiore Ripasso.

GRAPES: Corvina 85%, 10% en 5% Rondinella Oseleta.

VEROUDERING: de leeftijd van 18 maanden in vaten van 500 liter eiken vaten.

VOORVOORVOORBEREIDING: de druiven zijn de steel en geweekt in roestvrij staal fermentoren 10-12 dagen. Zodra de alcoholische gisting is voltooid, wordt de wijn gescheiden van de huid door een licht te drukken en opgeslagen in grote eiken vaten 54 en 75 hectoliter tot februari; Dit is de periode waarin de rozijnen te produceren Amarone gedrukt. Op dit punt wordt de Valpolicella via afvallen Amarone gevoerd gedurende 7-8 dagen bij een temperatuur van 25-28 ° C

WIJNSUGGESTIE: wildgerechten, gegrild vlees en gegrild vlees en kaas.

TEMPERATUUR: 16-18 ° C

ALCOHOL: 14%

Meer zien
,

3.5 /5

Meer zien
,

Zenato Valpolicella Ripasso 2016 is geweldig

Reviews van andere oogstjaren van Zenato Valpolicella Ripasso 20162013

4/5

De beste onder de Zenato met vrienden te drinken.
Kersenrode tonen. Goede aroma's van geroosterd brood en rook. Fruitige smaak.
We gebruiken het met een hert stoofpot.
Meer zien
Valpolicella Ripasso Zenato 2013

Andere producten van hetzelfde wijnhuis