• Send to:
 • +44 2035140552 10h-18.30h
 • Winkelwagen

Dal Forno Romano Valpolicella Superiore 2011

Romano Dal Forno (Valpolicella)

89,50€ ¡GRATIS VERZENDING! (48 uren)

537,00€ ¡GRATIS VERZENDING! (48 uren)

1.074,00€ ¡GRATIS VERZENDING! (48 uren)

89,50/stuk

Verzending: Wijnservice.nl

Je ontvangt 1.19 punten voor elk product dat je koopt

Meer prijzen zienVerberg prijzen

Dal Forno Romano Valpolicella Superiore 2011 (89,50€) is een wijn rode uit Valpolicella geproduceerd door Romano Dal Forno die rondinella, oseleta en croatina druiven uit 2011 bevat en waarvan de alcoholgraad 17º is. Een wijn rode beoordeeld met 4 punten uit 5 volgens de klanten van Drinks&Co.

Kenmerken · Dal Forno Romano Valpolicella Superiore

Soort Wijn: rode Wijn
Oogstjaar: 2011 Andere wijnjaren
Beschermde Oorsprongsbenaming (BOB):Valpolicella (Veneto,Italië)
Wijnkelder: Romano Dal Forno
Volume: 75cl
Druiven: Croatina (5%), Oseleta (5%), Rondinella (20%)
Allergenen: Bevat Sulfieten
Alcoholpercentage: 17%

Beschrijving · Romano Dal Forno

Dal Forno Romano Valpolicella Superiore 2011 (Croatina, Oseleta en Rondinella)

PROEFNOTITIES VAN Dal Forno Romano Valpolicella Superiore 2011:

 • Uitzicht: intens rood.
 • Neus: aroma's van kersen, specerijen, snuiftabak.
 • Mond: krachtig, zijdeachtig, helder, vol en fris tegelijk.

APPELLATIE: Valpolicella Superiore.

WIJNGAARD: DRUIVEN: Corvina, Rondinella en Oseleta.

OUDER WORDEN: 36 maanden in nieuwe vaten en 24 maanden.

Bereiding: druiven geoogst en in specifieke kamers goed geventileerd, te drogen. Trossen opnieuw geselecteerd en ontsteeld de alcoholische gisting in stalen tanks initiëren bij een gecontroleerde temperatuur van 28 °C gedurende ongeveer twee weken.

SERVEERTEMPERATUUR: 16-18 °C

ALCOHOL: 14,5%

Romano Dal Forno

Romano Dal Forno Wijn kopen:

Meningen

opinie wordt benadrukt over Dal Forno Romano Valpolicella Superiore 2011

Wijnservice.nl

Gepubliceerd op 05.27

4/5

Dal Forno Romano Valpolicella Superiore 2011

De Valpocicella Classico Superiore van Romano Dal Forno komt van een wijngaard gelegen op een terroir van 70% grind, 15% slib en 15% klei. De wijn is een blend van de typische druivenrassen 70% Corvina grossa, 20% Rondinella, 5% Croatina 5% Oseleta. Het persen vindt plaats in de eerste dagen van november nadat de druiven handmatig zijn gecontroleerd. De fermentatie vindt plaats in rvs tanks onder een gecontroleerde temperatuur van 28ºC, waarbij de inhoud automatisch in beweging blijft, dit duurt 15 dagen, warbij de laatste 2 dagen worden gebruikt voor de laatste maceratie. De Valpolicella rust voor een aantal dagen, waarna deze wordt gedecanteerd en voor 36 maand rijpt in nieuwe vaten. Na massa filtratie, wordt de wijn gebottled en nog eens opgeslagen voor 24 maanden. In de neus heeft deze fraaie Valpolicella mooie tonen van bosbessen, bramen, kersen en chocolade. De krachtige tannines geven structuur aan deze wijn. De perfecte symbiose met de fluweelzachte aroma's van zoete specerijen en jam omhullen het gehemelte en prikkelt de zintuigen. Het resultaat van dit langdurige proces, werpt zijn vruchten af en zorgt voor een wijn met intense aroma's. De Valpolicella gaat goed samen met geroosterd vlees zoals, rund, lam, kalf, maar ook met wild als hert, konijn en wildzwijn. De wijn doet het ook goed in combinatie met pasta's op basis van tomaten of truffels. Ook met sterke kazen kan deze wijn gecombineerd worden.

Meer meningen over Dal Forno Romano Valpolicella Superiore 2011

Divine Golosità Toscane

Gepubliceerd op 17.32

4 /5

Luister Romano Dal Forno vertelt zijn wijn in het vat kamer of in droogkamers is iets dat het proberen waard ten minste een keer in hun leven is, blijft u naar hem te luisteren, want met de eenvoudigste van de terminologie stuurt u alle passie die kunnen worden in een zijn fles wijn. 27 hectare aan weelderige groen dat vanaf september vlek zwart van zijn druiven, een wijnkelder waar de moderne technologie ten dienste staat van de wijn, zodat alles zo dicht mogelijk tot in de perfectie kan zijn, niets wordt gedaan bij toeval in deze plaats, alles heeft in zekere zin het doen van een baan, van alle 'wijngaard bottelen. Luisteren echt krijgt u, u ziet met de ogen die trots en zelfbewust fonkelen, wat het doet is echt wat gedaan moet worden, omdat het gesloten in die vaten aancate zoveel soldaten onder de kolommen van bakstenen weet dat er iets bijzonders bewaart. Dan opent hij de dop van het vat en giet in het glas zijn schepsel, rood, glanzend, ondoordringbaar, breng het dichter bij de neus, het gevoel dat het nog niet klaar is, maar begrijpen dat het een paardenrace, de vrucht is alomtegenwoordig, dan is de smaak en er echt realiseren van de signicato extractie, balans, kracht, de wijn doordringt bijna gewelddadig, dan valt u de smaakpapillen en het enige dat het lijkt mij dat het nooit definieert persistent zozeer om de volle smaak van de wijn te laten een paar minuten. Alles valt in karakter Dal Forno want wat voor anderen is een pluspunt voor hem is niets anders dan normaal, dat we denken dat alles is het geheim van zijn succes.
VALPOLICELLA
Valpolicella, en ontworpen door ons, een wijn die verschilt van de massa zijn gerelateerd aan de specifieke werkwijze, waarmee de producten. In feite volgen we trouw dezelfde kwaliteit en procedurele criteria die wij voor Amarone goed te keuren. Denk maar aan alleen dat, van vintage 2002 alle uitmonden in de Valpolicella druiven die een lichte positieve ondergaan als droogproces duurt ongeveer een maand en een half. Dit laat ons toe om een ​​optimale balans tussen concentratie organoleptische en olfactorische frisheid te bereiken. Het resultaat is een wijn met aromatische intensiteit uit de norm voor de categorie die historisch rangen.
Fons Vinum

Gepubliceerd op 04.16

4 /5

Valpolicella Superiore DOC Dal Forno Romano 2011 Alle druiven die uitmonden in de Valpolicella Dal Forno ondergaan een lichte voordelig als droogproces duurt ongeveer een maand en een half. Dit maakt het mogelijk om een ​​optimale balans tussen concentratie organoleptische en olfactorische frisheid te bereiken. Het resultaat is een wijn met een aromatische intensiteit uit de norm voor de categorie die historisch rangen. De Valpolicella presenteert tonen van blauwe bessen, bramen, kersen en chocolade die geleidelijk naar voren als de wijn zuurstofverbindingen. De krachtige tannines, die de ruggengraat van dit product vormen zijn in perfecte harmonie met de fluweelzachte smaken van zoete kruiden en jam dat het gehemelte omhullen en verhogen hun zintuigen. Het bedrijf Dal Forno Het is moeilijk te geloven dat uit de oven in staat is voortdurend uitzonderlijke wijnen van grote tanninestructuur en evenwichtige zuurgraad, echt een superlatief gladheid te bieden. En toch zo, oogst na de oogst. Romano Dal Forno werd geboren in 1957 in Capovilla, een paar kilometer van Illasi. Het was in deze omgeving, waar de meeste wijn die een filosofie van het leven geproduceerd, de familie draagt ​​zorg voor hun wijngaarden in de afgelopen vier generaties. Het keerpunt in zijn leven en voor zijn werk kwam op 22, toen hij Giuseppe Quintarelli, die voor hem werd een verhelderende gids: de opende haar ogen om een ​​nieuwe manier voor het produceren van wijn en wijngaarden planten, waardoor hij op het belang van waarschuwen focus op kwaliteit in plaats van kwantiteit. De eerste dagen werden gekenmerkt door niet een paar problemen, maar de vereniging van de familie en de bijdrage van de Romeinse kinderen, Marcus, Lucas en Michael, leidde de wijnmakerij om snel een absolute referentie in de wereld wijn structuur geworden. Al jaren, door de inspanningen van de hele familie, het bedrijf heeft de standaard olieveld bereikt, volhardend in de bedoeling van het aanbieden van unieke emoties en plezier voor iedereen die een product Dal Forno drinkt. Een kelder die vertelt van een gebied en haar traditie: een absoluut referentiepunt.
Café Noir

Gepubliceerd op 04.38

4 /5

Valpolicella, zoals het wordt opgevat, is een wijn die zich onderscheidt van de massa zijn gerelateerd aan de specifieke werkwijze, waarmee de producten. In feite is het bedrijf nauw aan bij de dezelfde kwaliteit en procedurele criteria waarop de Amarone. Bovendien beginnen 2002 uitstekende, de druiven die uitmonden in de Valpolicella ondergaan een geringe voordelig als drogingsproces van ongeveer anderhalve maand. Dit heeft ons in staat om een ​​optimale balans tussen concentratie organoleptische en olfactorische frisheid te bereiken. Het resultaat is een wijn met aromatische intensiteit uit de norm voor de categorie die historisch rangen. De Valpolicella Superiore presenteert tonen van blauwe bessen, bramen, kersen en chocolade die geleidelijk naar voren als de wijn zuurstofverbindingen. De krachtige tannines, die de ruggengraat van dit product zijn in perfecte harmonie met de fluweelzachte smaken van zoete kruiden en jam dat het gehemelte omhullen en verhogen hun zintuigen.

Samenvatting van beoordelingen

(5 meningen)
 • 5 sterren
  0
 • 4 sterren
  5
 • 3 sterren
  0
 • 2 sterren
  0
 • 1 sterr
  0
Jouw waardering:
Score Drinks&Co:

4/5

Op basis van 5 comments »

Top aanbiedingen Valpolicella