Trends:

Valpolicella

Tedeschi Valpolicella Superiore 2018

75cl

Tedeschi Valpolicella Superiore 2018

12,95€
12,95€
Winkel: All you need is wine Estimated delivery: 48u - 3 dagen
Verzendkosten: 4,95€
Gratis verzending vanaf 75,00€

Kenmerken

Soort Wijn: rode Wijn
Oogstjaar: 2018 Andere wijnjaren
Beschermde Oorsprongsbenaming (BOB):Valpolicella (Veneto, Italië)
Wijnkelder: Tedeschi
Volume: 75cl
Allergenen: Bevat Sulfieten
Tedeschi Valpolicella Superiore 2018 (12,95€) wordt ons aangeleverd door Tedeschi. Het gaat om een wijn rode uit Valpolicella van het jaar 2018. Volgens de klanten van Drinks&Co is dit een rode die een beoordeling van 4 punten uit 5 verdient.

Beschrijving van Tedeschi Valpolicella Superiore 2018

Tedeschi Valpolicella Superiore 2018

Tedeschi is een van de onbetwiste toppers van de Valpolicella. Niet alleen de wijnen van gedroogde druiven, maar ook de 'gewone' Valpolicellas mogen gelden als specialiteiten van het familiebedrijf Tedeschi. Vader Renzo heeft de zaken inmiddels overgedaan aan zijn zoon Riccardo, die nu de puntjes op de i zet. Deze net nieuw aangetreden generatie geeft het bedrijf nog wat extra impulsen, bijvoorbeeld met een verrassende nieuwe Valpolicella. Mede door een rijping van een maand of acht, tien op Frans eiken wordt door Riccardo een onherkenbaar krachtige Valpolicella gecreëerd, iets totaal anders dan de lichte wijn die we gewend zijn. Deze wijn is afkomstig van de eigen wijngaard Fabriseria, waarvan in topjaren overigens een fantastische Amarone wordt geoogst.Tedeschi maakt een breed scala aan wijnen, niet alleen rood, maar ook wit op basis van druiven uit aangrenzende streken als Soave en Bianco die Custoza. Een deel van de druiven wordt aangekocht bij andere producenten. In dat geval oefent Tedeschi gedurende het groeiseizoen intensief toezicht uit op de gang van zaken in de wijngaard. De beste wijnen zijn afkomstig van eigen wijngaarden uit het hart van de streek, de Valpolicella Classico. Met enkele andere producenten zet Tedeschi zich in voor strengere regels voor Valpolicella, Amarone en Recioto. Terecht is men hier van mening dat wijnen op basis van te hoge opbrengsten, afkomstig uit de vruchtbare Po-vlakte, de DOC Valpolicella eigenlijk onwaardig zijn. En deze wijnen passen zeker niet bij het perfectionisme van bijzondere Valpolicella-producenten als Fratelli Tedeschi.

Meer zien

Reviews van Tedeschi Valpolicella Superiore 2018

4

1 klantbeoordelingen
 • 5
  0
 • 4
  1
 • 3
  0
 • 2
  0
 • 1
  0
Jouw score voor Tedeschi Valpolicella Superiore 2018:Waarderen Tedeschi Valpolicella Superiore 2018:

4 /5

Aangenaam kersenfruit in de geur, met een vleugje kruidigheid, lichtvoetig en fris in de smaak, elegant en open, met een bittertje en ietsje stevigheid na. Een goede wijn bij antipasti, koude vleeswarenschotels en wit vlees
Meer zien
,
Reviews van andere oogstjaren van Tedeschi Valpolicella Superiore 201820172010

4/5

Heeft een erg sterke kleur. Aroma's van ceder.Ik had de indruk dat het een genoeg bodied wijn was.
Het zou goed met een blauwe vis gaan.
Ik zal een andere keer het proeveren op de volgende proeverij.
Meer zien

4/5

De wijn verbeterde het voedsel. Deze 2010 ik opende het met een vriendin.
Kersenrode kleur met violete randen. Goede notities van toffee. Goede smaak en een lange nasmaak.
Meer zien

Andere producten van hetzelfde wijnhuis