Trends:

Vinho Verde

Adega de Monção Reserva 2009

75cl

18,15€ (Richtprijs)

Kenmerken

Soort Wijn: mousserende Wijn
Oogstjaar: 2009
Beschermde Oorsprongsbenaming (BOB):Vinho Verde (Vinho Verde, Portugal)
Wijnkelder: Adega de Monção
Volume: 75cl
Druiven: Alvarelhão, Pedral
Allergenen: Bevat Sulfieten
Alcoholpercentage: 12%
Adega de Monção Reserva 2009 , een wijn mousserende uit de wijnkelders van Adega de Monção met herkomstaanduiding Vinho Verde met pedral en alvarelhão druiven uit 2009 en die een alcoholgehalte van 12º heeft. Een wijn mousserende beoordeeld met 4 punten uit 5 volgens de klanten van Drinks&Co.

Bereiding van Adega de Monção Reserva 2009

Adega de Monção Reserva 2009 (Alvarelhão en Pedral)

PROEFNOTITIES:

  • Uitzicht: het is robijn rood licht. Helder en sprankelend.
  • Neus: subtiel vinous, delicaat en glad.
  • Mond: De smaak is delicaat, maar met een goede body.

APPELLATIE: Vinho VerdeWIJNGAARD: Adega de Moncao. Dit Bodega Cooperativa de Monção had zijn begin dankzij het initiatief van 25 wijnboeren in 1958. gelegen op de Minho ligt - Portugal, gebied van groene wijnen met een hoge productie Alvarino. De locatie is ideaal voor de teelt van druiven, met een gematigd klimaat en homogene bodems met overwicht van graniet, de gronden zijn vruchtbaar, vochtig met een hoge zuurgraad. Adega de Moncao heeft als basis voor hun Albariño wijnen, andere rassen zoals Trajadura, Alvarelhão, Vinhão en Pedral verder ontwikkelen.GRAPES: Alvarelhão en Pedral.

AGING: veroudering plaatsvindt in flessen fermentatie gedurende ten minste 12 maanden wanneer ondergaat melkzuurgisting dat maakt je sporen gas in de cilinder.VOORBEREIDING: druiven worden manueel geoogst en onderworpen aan strippen en daaropvolgende fermentatie met de huid. Hierna wordt uitgevoerd melkzuurgisting, spoelen, filtratie, stabilisatie van de kleur en de extractievloeistof voor het bottelen.

PAIRING: De kruidige gerechten met intense smaken.TEMPERATUUR: 6-8 °CALCOHOL: 12,0%

Meer zien

Reviews van Adega de Monção Reserva 2009

4

1 klantbeoordelingen
  • 5
    0
  • 4
    1
  • 3
    0
  • 2
    0
  • 1
    0
Jouw score voor Adega de Monção Reserva 2009:Waarderen Adega de Monção Reserva 2009:

4 /5

Bright uiterlijk. Robijnrode kleur, de vorming van schuim. Iets wijnbouwproducten en delicaat parfum in aanvulling op haar sprankelende teint. Delicaat, glad, maar vol van kracht.
Meer zien
,