Welkom bij Drinks&Co

Je moet ouder zijn dan 18 jaar om deze website te bezoeken.

Voer alsjeblieft je geboortejaar in.

Drink met mate

Je account is nu klaar voor gebruik.

Jouw gegevens worden correct opgeslagen

VT Castilla y León

Ossian 2007

75cl

GP94Peñín

Ossian 2019

38,95€
38,95€

Dit product is niet beschikbaar.
Je kunt kopen Ossian 2019

Kenmerken

Soort Wijn: witte Wijn
Oogstjaar: 2007 Andere wijnjaren
Beschermde Oorsprongsbenaming (BOB):VT Castilla y León (Castilla y León, Spanje)
Wijnkelder: Ossian Vides y Vinos
Inhoud: 75cl
Druiven: Verdejo
Allergenen: Bevat Sulfieten
Alcoholpercentage: 14.00%
Ossian Vides y Vinos is de fabrikant van Ossian 2007 , een wijn witte met herkomstaanduiding VT Castilla y León wiens selectie verdejo druiven uit het wijnjaar 2007 bevat en die een alcoholgehalte van 14.00º heeft. Een wijn witte beoordeeld met 4 punten uit 5 volgens de klanten van Drinks&Co en heeft het volgend aantal punten behaald: penin: 94.

Beschrijving

Ossian 2007 (Verdejo)

Voor deze Ossian 2007, de winter was regenachtig en relatief glad tot de eerste helft van januari, maar vanaf de eerste dag 23 had een maand van dagelijkse vorst het bereiken van -15 graden.

Sneeuw maakten hun verschijning in eind februari en vorst bleef sporadisch, opgenomen afgelopen mei 23, die niet verwonderlijk is in het bijzondere microklimaat van Nieva.

Budding vond plaats in eind april en bloei tot ver in juni met enige vertraging ten opzichte van de gebruikelijke data, het bereiken van veraison eind augustus.

Deze vertraging was te wijten aan de gematigde temperaturen in de zomer, veel lager dan gebruikelijk in de afgelopen jaren.

Rijping vorderde zo langzaam dat lijken verkeken eind september. Echter oktober bracht 20 dagen, gevolgd door de zon en ongewoon hoge temperaturen, wat leidt tot een prachtige staat wijngaard mate en evenwicht, behoud van de natuurlijke zuurgraad presenteren goed.

De gezondheid van de druiven was goed en de kwaliteit van het fruit zeer bevredigend op het moment van de ontvangst in de wijnmakerij, vintage het verzamelen van alle handmatig en met grote zorg. Onze oogst vond plaats van 11-21 oktober.

Druivensoort:

100% Verdejo, van prefiloxéricas eeuwen oude wijnstokken, niet-geënt. De druiven komen uit onze 12 hectare aan wijngaarden in Nieva (Segovia) met gecertificeerde biologische teelt (zonder kunstmest, herbiciden en pesticiden van welke aard dan ook), plus nog eens 15 ha, ook pre-phylloxera geënte, hebben we verhuurd en gegroeid onder onze strikte supervisie .

UITWERKING:

oogsten met de hand in dozen van 15 kg. grondige inspectie selectie tafel. Hele bossen zonder vloeide en geperst zacht, met alleen de dooier most. Fermentatie met inheemse gisten zichzelf. Na de alcoholische gisting blijft de wijn in Franse eiken vaten, 40% nieuw en 30% wijn en 30% van de twee wijnen, aan een negen maanden fokken Bourgondische stijl te voltooien, met bastoneo op de moer.

BARRELS:

Vaten 228, 500 en 600 liter van vier kleine uitzonderlijke Bourgondische kuiperij.

oenologie:

Al deze processen zijn uitgevoerd onder de controle en het toezicht op Pierre Millemann, beroemde Franse wijnmaker die zijn werk ontwikkelt zich al jaren in de Bourgogne uitgevoerd.

Productie en bottelen:

In deze oogst hebben we 40.000 flessen en 2.000 magnums geproduceerd. De wijn is gebotteld op 12 september 2008, van eind oktober tot de handel worden gebracht. 45% van de productie wordt uitgevoerd.

Analytische gegevens:

Alcohol: 14% / pH 3,1 / totaal zuurgehalte: 6.8 / 25.9 Droog extract

Meer zien

Points

GP94Peñín

Reviews van Ossian 2007

2 klantbeoordelingen
 • 5
  0
 • 4
  2
 • 3
  0
 • 2
  0
 • 1
  0
Jouw score voor Ossian 2007:Waarderen Ossian 2007:

5/5

Wine smell of wood, with some floral and citrus notes, you feel a touch of vanilla and tropical fruits. In the mouth its tropical fruits and citrus flavor stands out enough, in addition to a final something bitter and complex.
Meer zien,

Ossian 2007

4.5 /5

Vino de olor a madera, con algunas notas florales y frutos cítricos, también se siente ciertos toques a vainilla y frutas tropicales. En boca su sabor cítrico y a frutos tropicales resalta bastante, además de poseer un final algo amargo y complejo.
Meer zien
,

4 /5

Servimos com lasanha. Nesta ocasião bebemos juntos, em casal.
Amarelo carregado. Os aromas a flores brancas predominam sobre todos os outros. O Ossian é bem encorpado.
Meer zien
,

4 /5

Der Wein von Ossian hat bisher immer perfekt zu gekochten und gegrillten Garnelen gepasst. Ich habe ihn mit meinen Liebsten getrunken.
Er hat eine sehr schöne Farbe. Aromen von frisch gepflückten Zitronen. Ein sehr ausgewogener Rueda.
Meer zien
,

Andere producten van hetzelfde wijnhuis