Trends:

Wachau

Andres Lehensteiner Grüner Veltliner Smaragd Hinterkirchen 2016

75cl

RP92Parker

19,95€ (Richtprijs)

Kenmerken

Soort Wijn: witte Wijn
Oogstjaar: 2016 Andere wijnjaren
Beschermde Oorsprongsbenaming (BOB):Wachau (Niederösterreich, Oostenrijk)
Wijnkelder: Lehensteiner
Volume: 75cl
Druiven: Grüner Veltliner
Allergenen: Bevat Sulfieten
Uit de wijnkelders van Lehensteiner (Wachau) ontvangen wij Andres Lehensteiner Grüner Veltliner Smaragd Hinterkirchen 2016 , een wijn witte die grüner veltliner druiven uit 2016 bevat. Volgens de klanten van Drinks&Co is dit een witte die een beoordeling van 4 punten uit 5 verdient volgens de gidsen en gespecialiseerde tijdschriften verdient hij een robert parker cijfer: 92.

Bereiding van Andres Lehensteiner Grüner Veltliner Smaragd Hinterkirchen 2016

Andres Lehensteiner Grüner Veltliner Smaragd Hinterkirchen 2016 (Grüner Veltliner)

PROEFNOTITIES VAN Andres Lehensteiner Grüner Veltliner Smaragd Hinterkirchen 2016 Grüner Veltliner Smaragd Andres Lehensteiner Hinterkirchen 2016:

 • Uitzicht: licht groengeel.
 • Neus: gele appel, witte peer, delicate kruiden.
 • Mond: zacht, zoet, zeer harmonieus, krachtig, zacht minerale noten, fijne zuren, citrus, aangename en fluweelachtig met een lange afdronk noten.

APPELLATIE: Wachau.

BODEGA: Lehensteiner

GRAPES: Grüner Veltliner.

ALCOHOL: 13,5%

Meer zien

Plaats

RP92Parker

Reviews van Andres Lehensteiner Grüner Veltliner Smaragd Hinterkirchen 2016

4

1 klantbeoordelingen
 • 5
  0
 • 4
  1
 • 3
  0
 • 2
  0
 • 1
  0
Jouw score voor Andres Lehensteiner Grüner Veltliner Smaragd Hinterkirchen 2016:Waarderen Andres Lehensteiner Grüner Veltliner Smaragd Hinterkirchen 2016:

4 /5

Deze heerlijke Grüner Veltliner "Smaragd" Hinterkirchen is gemaakt van 100% Grüner Veltliner druiven gemaakt door Andreas Lehensteiner in de Oostenrijkse regio Wachau wat ook wel wordt gezien als de Grandcru streek voor de Grüner Veltliner en Riesling druif. In het glas heeft de wijn een helder lichtegele kleur met groene schakeringen. De smaakbeleving van de Gruner Veltiner Hinterkirchen is uitermate fris, zuiver en weldadig met een aangename tinteling op de tong. In de neus ruiken we appel en witte peer me een elegante kruidige ondertoon. In de mond is de heeft wijn mooi citrus met zeer vefijnde zuren. De wijn is krachtig en consistent met een zachte mineraliteit en een fluwelige lange afdronk. Al prima op dronk maar zal met een par jaartjes nog fraaier zijn. Deze wijn uitstekend combineert met frisse, verse en rauwe gerechten zoals sushi, sashimi en komkommer.
Weetje: Smaragd is een kwaliteitsaanduiding en wordt alleen toegekend aan de mooiste Rieslings of Gruner Veltiner wijnen uit de Wachau
Meer zien
,
Reviews van andere oogstjaren van Andres Lehensteiner Grüner Veltliner Smaragd Hinterkirchen 20162015

4/5

Deze heerlijke Grüner Veltliner "Smaragd" Hinterkirchen is gemaakt van 100% Grüner Veltliner druiven gemaakt door Andreas Lehensteiner in de Oostenrijkse regio Wachau wat ook wel wordt gezien als de Grandcru streek voor de Grüner Veltliner en Riesling druif.  In het glas heeft de wijn een helder lichtegele kleur met groene schakeringen. De smaakbeleving van de Gruner Veltiner Hinterkirchen is uitermate fris, zuiver en weldadig met een aangename tinteling op de tong. In de neus ruiken we appel en witte peer me een elegante kruidige ondertoon. In de mond is de heeft wijn mooi citrus met zeer vefijnde zuren. De wijn is krachtig en consistent met een zachte mineraliteit en een fluwelige lange afdronk. Al prima op dronk maar zal met een par jaartjes nog fraaier zijn. Deze wijn uitstekend combineert met frisse, verse en rauwe gerechten zoals sushi, sashimi en komkommer.
Weetje: Smaragd is een kwaliteitsaanduiding en wordt alleen toegekend aan de mooiste Rieslings of Gruner Veltiner wijnen uit de Wachau
Meer zien