Trends:

Schotland

Ardbeg 10 Years 1L

1L

Dit product is niet beschikbaar in Nederland.
Bekijk hier beschikbare alternatieven.

Je hoort vast graag dat…

Kenmerken

Categorie:Whisky (Gedistilleerd)
Producent: Ardbeg Distillery
Volume: 100cl Andere volumes
Alcoholpercentage: 46%
Land: Schotland
Soort Whiskey: Single Malt

Beschrijving van Ardbeg 10 Years 1L

Ardbeg 10 Years 1L

PROEFNOTITIES:

 • Kleur: Ardbeg 10 Years 1L is een warm, helder, gouden vloeistof.
 • Aroma: Gloriosos amandel snoep wolken, zwarte chocolade, fruit goud, grafiet, turf, zeeschuim, geteerd touw, en vanille.
 • Smaak: Een perfecte combinatie van zwarte peper, augurk, kaneel karamel, citrus, rook houtsnippers, zoethout en vanille. Ardbeg 10 Years 1L staat bekend als één van de peatiest whisky's beschikbaar zijn, maar hoe dan ook, met meesterschap dat turf nooit verloopt, zodat de atmosfeer van boomgaard, eik, en de oceaan hebben hetzelfde gewicht. De finish is opvallend lang, en laat je in een fancy zitten bij een kampvuur 's nachts strand genieten zeezout caramel.

PRODUCER: Ardbeg, gelegen aan de zuidelijke kust van het eiland Islay, Schotland, Binnen-Hebriden eilanden en whisky produceren sinds 1798. De distilleerderij is in handen van Louis Vuitton Moet Hennessy, en maakt gebruik van gerstemout van mouten Port Ellen. Het heeft een opmerkelijk vermogen overweegt gebruik van slechts twee distilleerderijen.

LAND: Schotland

DETAILS VAN DE PRODUCTIE: Deze rijpe mout meer dan een decennium, en geen koeling wordt gefilterd. Ardbeg 10 Years 1L is erkend als de World Whisky van het jaar in 2008, en blijft een favoriete whisky kenners die turf genieten en rook in balans met zoetheid. Een in hoofdzaak gebalanceerde expressie van de essentie van Islay en zijn natuurlijke omgeving.

ALCOHOL: 46%

Meer zien

De producent

Ardbeg Distillery

Ardbeg Distillery

Om de ware geest van Ardbeg voelen, een bezoek aan de distilleerderij. Ga op de met gras begroeide heuvel die stijgt tussen de gebouwen en de zee. De aanblik van de pagode daken bekroning witgekalkte muren voordat je, het geluid van de golven stijgende op de rotsen achter je, de geur van mout en seaspray overal om je heen.

Meer over de producent

Prijzen

2016 Gold - Islay Single Malt 12 years and under - World Whiskies Awards2015 1st Place - Best Single Malt Scotch 10 years International Whisky Competition2014 Gold - Liquid Gold Awards Jim Murray's Whisky Bibble2014 Silver - Islay Single Malt 12 years and under - World Whiskies Awards2014 Silver Outstanding - Scotch Single Malt - Islay - International Wine & Spirit Competition

Reviews van Ardbeg 10 Years 1L

4.6

12 klantbeoordelingen
 • 5
  6
 • 4
  6
 • 3
  0
 • 2
  0
 • 1
  0
Jouw score voor Ardbeg 10 Years 1L:Waarderen Ardbeg 10 Years 1L:

5/5

Islay whisky krachtig. De zee maakte whisky, gejodeerd en zeer rokerig, zeer lange afdronk.
Meer zien,

Ardbeg 10 Years 1L

4.5 /5

Er zou beter beschermd in het pakket, maar wel goed.
Meer zien
,

5 /5

Zeer goed, rustig thuis te genieten. . . . .
Meer zien
,

5 /5

waarschijnlijk de beste whisky ik ooit heb geprobeerd !!!
Meer zien
,
Meer zien

Andere producten van dezelfde distilleerderij