Trends:

Schotland

Monkey Shoulder

70cl Inhoud

Monkey Shoulder

32,31€
32,31€
Verzendkosten: 16,95€
Vaste prijs tot 5 eenheden

Je hoort vast graag dat…

Tientallen jaren geleden, toen mannen bezig waren met het hanteren van granen die later zouden worden gebruikt om whisky te maken, was het gebruikelijk dat repetitieve bewegingen ertoe leidden een schouderblessure te ontwikkelen die bekend staat als Monkey Shoulder : vandaar de naam van deze drank.

Het is een combinatie van drie soorten mout die door experts worden gemengd om de zachte en gewenste unificatie te bereiken die tegenwoordig bekend is. De variëteiten Glenfiddich, Balvenie en Kininvie zijn gekozen om deze voortreffelijke drank tot leven te brengen, een whisky die aanzien geniet onder de belangrijkste drankproducenten ter wereld.

Meer zien

Kenmerken

Categorie:Whisky (Gedistilleerd)
Producent: William Grant & Sons
Volume: 70cl Andere volumes
1L
Alcoholpercentage: 40%
Land: Schotland
Soort Whiskey: Blended
Soorten: Scotch

Beschrijving van Monkey Shoulder

Monkey Shoulder

PROEFNOTITIES:

 • Kleur: Monkey Shoulder heeft een koperkleur.
 • Geur: elegant met aroma's van jam, crème, cacao en mout neus. noten van de winter kruiden (nootmuskaat, kruidnagel en kaneel) dat een extra dimensie toevoegt met een vleugje anijs.
 • Mond: Boca smaakvol moutig, romige smaak geïmpregneerd bessen, geroosterde gerst, kruidnagel en karamel. een vleugje van Manuka honing, boter, toast en abrikoos. end: halve lengte, sinaasappelsmaak, kruidnagel, vanille en crème de menthe.

ALCOHOL: 40% Vol

LAND: Schotland

Meer zien

De producent

William Grant & Sons

William Grant & Sons

Onze oprichter, William Grant, geboren in 1839. Toen hij begon te werken in de distilleerderij bedrijf als boekhouder in 1866 kon nauwelijks kunnen vermoeden dat zijn eigen whiskey merk uitgegroeid tot een wereldwijd bedrijf. Of dat vijf decennia later de distilleerderij blijven in familiebezit.

Meer over het wijnhuis

Prijzen

2013 Double Gold Medal - San Francisco World Spiri

Reviews van Monkey Shoulder

4.1

31 klantbeoordelingen
 • 5
  1
 • 4
  30
 • 3
  0
 • 2
  0
 • 1
  0
Jouw score voor Monkey Shoulder:Waarderen Monkey Shoulder:

5/5

Dit is mijn favoriete whisky
Meer zien,

Monkey Shoulder

4 /5

- Monkey Shoulder gebruikt alleen malt Schotse whisky van drie van de beste distilleerderijen Speyside's. Deze drievoudige mout is het vangen van de aandacht van het land toonaangevende bartenders om zijn zachte en rijke kwaliteiten, waardoor het ideaal is voor het mengen en drinken in de meer traditionele manier. Als Charlotte Voisey, van het Londense appartement 195 legt uit: 'de aantrekkelijke naam en fles vonk nieuwsgierigheid, en een keer uitgelegd, brengen een glimlach op je gezicht. '
- Geworteld in malt whisky overlevering, Monkey Shoulder is geïnspireerd door en vernoemd ter ere van de mout mannen op William Grant, die behoren tot de weinige nog steeds aan de brouwgerst met de hand met een Sheil (houten schop) draaien. Monkey Shoulder was een bijnaam gegeven aan een tijdelijke blessure enkele malt mannen af ​​en toe lijden vele jaren geleden als gevolg van het herhaaldelijk bukken terwijl het draaien van de mout. Gelukkig zijn werkmethoden nu veranderd en de toestand niet meer bestaat.
- Crafted in kleine hoeveelheden van slechts 27 vaten, Monkey Shoulder 's glad en en ronde smaak heeft accenten van moutige zoetheid, vanille, marmelade en gerst suiker. De iconische fles ontwerp, compleet met drie koperen apen - die elk één van de samenstellende single malts - op de schouder van de fles, is zeker te vertrouwen, liberaal denkende mensen aan te trekken met kritische smaak en zorgt ervoor dat het niet één om weg in de drankjes kabinet verbergen!
Meer zien
,

4 /5

ik hou
Meer zien
,

4 /5

PROEFNOTITIES:

 • Kleur: rijk amber.
 • Neus: zacht en zoete aroma's.
 • Smaak: malt aanrakingen en vanille, met een vleugje zoetheid suiker jam en gerst.

PRODUCER: William Grant & Sons.

LAND: Schotland.

DETAILS VAN DE PRODUCTIE: Bereid in kleine series slechts 27 vaten.

ALCOHOL: 40%

Meer zien
,
Meer zien