Trends:

Whisky

Tomatin Five Virtues Fire Limited Edition

70cl

73,69€ (Richtprijs)

Kenmerken

Categorie:Whisky (Gedistilleerd)
Producent: Tomatin Distillery
Volume: 70cl
Alcoholpercentage: 46%
Land: Verenigd Koningkrijk
Soort Whiskey: Single Malt
Tomatin Distillery produceert Tomatin Five Virtues Fire Limited Edition , een whisky Single Malt uit Verenigd Koningkrijk met 46º alcohol.

Bereiding van Tomatin Five Virtues Fire Limited Edition

Tomatin Five Virtues Fire Limited Edition

PROEFNOTITIES:

 • Kleur: Een diepe koperachtige amberkleur
 • Aroma: Een verleidelijke geur van zoete butterscotch en opwarming kaneel en kruidnagel kruiden met een vleugje citrus
 • Smaak: Tomatin Five Virtues Fire Limited Edition is het droog whisky te verwijderen met een heerlijk bitterzoete smaak die doet denken aan appeltaart overgoten met kaneel. De afwerking is enigszins kort met een zure smaak en opwarming.

PRODUCER: De Tomatin distilleerderij is formeel opgericht in 1897, met distilleerderij tijdelijk werk in verband met de locatie die teruggaat tot de jaren 1700. Tomatin De naam vertaalt naar "heuvel van de jeneverbes," die verwijst naar de historisch voorkeur hout van illegale whiskey makers, omdat jeneverbes hout produceert geen rook.

LAND: Schotland

Details van de productie: Meer dan de helft van de werknemers Tomatin's wonen op het terrein in de distilleerderij huizen, wat betekent dat dit is een manier van leven in plaats van gewoon een baan voor hen. Als gevolg daarvan worden de whisky gemaakt met trots, en dit wordt weerspiegeld in de kwaliteit. Tomatin gebruikt om te worden verkocht als een "bulk whisky", maar het bedrijf heeft recentelijk is de aandacht te richten op single malt, het creëren van meer naamsbekendheid. De prachtige ligging aan de oostelijke rand van de Monadhliath Mountains ook de bron is voor het water gebruikt voor het maken Tomatin Five Virtues Fire Limited Edition. Na destillatie wordt de whisky gerijpt in verkoolde eiken vaten en gebruikt. Het gebruik van verkoold hout Brengt

ALCOHOL 46%

Meer zien

De producent

Tomatin Distillery

Tomatin Distillery

De oorsprong van de whiskyproductie in Tomatin is moeilijk in te schatten - de formele distilleerderij die vandaag de dag opereert, werd opgericht in 1897, maar er is reden om aan te nemen dat de productie van whisky, hoewel illegaal, een belangrijk onderdeel is geweest van het leven in het gebied rond Tomatin sinds de 1700s.

Meer over de producent

Reviews van Tomatin Five Virtues Fire Limited Edition

3.5

1 klantbeoordelingen
 • 5
  0
 • 4
  1
 • 3
  0
 • 2
  0
 • 1
  0
Jouw score voor Tomatin Five Virtues Fire Limited Edition:Waarderen Tomatin Five Virtues Fire Limited Edition:

3.5 /5

Meer zien
,

Nooit teleur

Andere producten van dezelfde distilleerderij