• De grootste catalogus van Europa + dan 90.000 producten te koop

  • Beste online wijnwinkel 2016 Meer dan 100.000 tevreden klanten

  • Snel online wijn kopen Winkel met wijnen en likeuren. Verzending vanaf 48 uur

Wijn

Bekijk alle producten in Wijn »

Wijn is een drank verkregen door de vergisting van verschillende types druivenmost die vaak van verschillende afkomst zijn. De most om wijnen mee te maken wordt geproduceerd door middel van het pletten van de druivenoogst na het verzamelen van de druiven. In dit proces word het sap uit de druiven verzameld waarna er word gewacht tot de vloeistof gaat gisten. Het vergisten van de druiven kan gebeuren in roestvrijstalen tanks, houten vaten of zelfs in glazen flessen.

Wijn is een cultureel onderdeel van de keuken in bijna elk land. Wijnen zijn vaak essentieel voorbij het eten of dat nou een simpele maaltijd thuis is of een diner in een sterrenrestaurant. Het proeven, drinken en beoordelen van wijn is verheven tot kunst en ritueel dat bijna overal ter wereld plaats vindt.

De wijn kan rood, wit, róse, mousserend, zoet, droog en sprankelend zijn, afhankelijk van het type van de druif, klimaat waarin ze zijn verbouwd en het land waar ze vandaan komen. Afhankelijk van het type wijn is er voor elk gerecht wel een goede wijn-spijs combinatie te verzinnen.

Koop Wijnen online.

Meer zien

Drinks&Co beveelt je aan

Wijn: Top aanbiedingen

Wijn: rode

Wijn: witte

Wijn: mousserende

Wijn: rosé

Robert ParkerRobert Parker

Wijn: Robert Parker cijfer