Trends:

Mousserende wijn

Bekijk alle producten in Mousserende wijn

Mousserende wijn is de naam van een wijn gemaakt met 2 gistingen, meestal een normale als elke andere soort wijn en een tweede gisting in de fles om het ontstaan van bubbels te provoceren, met of zonder toegevoegde suiker.

De mousserende wijn geproduceerd door deze methode wordt ook wel traditionnelle genoemd, maar er zijn ook alternatieve methoden, zoals de tweede gisting ook laten plaatsvinden in dezelfde tank of bubbels van CO2 toevoegen aan de wijn.

Onder mousserende wijnen vallen namen zoals Champagne, Cava en andere soorten mousserende wijnen zoals Spumante en Prosecco. Het belangrijkste verschil tussen deze wijnen is de herkomst: Zoals Champagne alleen de naam Champagne mag dragen als het uit de desbetreffende regio in Frankrijk komt, is Cava alleen Cava als het uit Spanje afkomstig is. Prosecco is dan weer typisch Italiaans en mag alleen de naam dragen als de wijn afkomstig is uit Italië

Mousserende wijnen worden ingedeeld op twee manieren: het verouderingsproces van de wijn, Reserve, Grand Reserve, en ook mate van zoetheid, Semi droog, droog, Brut, Brut Nature. Dit houd in dat de semi-droge mousserende wijn het meest zoet is. De Brut Nature is daarentegen het minst zoet omdat deze wijn meestal word gemaakt met rest suiker en zonder veel toegevoegde suikers.

Een mousserende wijn kan worden gemaakt met wijnen uit verschillende jaargangen, de tweede wijn word dan toegevoegd voor de tweede gisting. Het doel van deze combinatie van wijnen is het creëren van bepaalde smaken zoals onder andere een mousserende rosé. Als wijnen worden gemaakt van een enkele jaargang krijg de wijn de naam, Cuvee. Dit zijn meestal goede kwaliteitswijnen.

Koop Mousserende wijn online.

Meer zien

Drinks&Co beveelt je aan

Mousserende wijn: Top aanbiedingen

alle zien

Mousserende Wijn: Magnum

alle zien

Mousserende Wijn: Robert Parker cijfer

alle zien