Trends:

Rode wijn

Bekijk alle producten in Rode wijn

Rode wijn is de meest universele, de meest geconsumeerde en waarschijnlijk de eerste wijn in de geschiedenis. Rode wijn word meestal geassocieerd met: de rode kleur van het sap en de schillen van de druif . De rode schillen blijven meestal nog even weken in de wijn om hun eigenschappen: kleur, geur, smaak en tannines goed over te brengen.

Als je rode wijn gaat bestuderen, dan zal je opvallen dat dit de meest gebruikte druiven zijn Cabernet Sauvignon, Pinot Noir, Merlot, Syrah, Grenache, Tempranillo, Malbec, Tannat en Carmenere.

Rode wijnen kunnen worden gebotteld of verwerkt na rijping in roestvrijstalen tanks of containers van hout, tonnen en vaten. Het vat is de meest voorkomende rijpings methode en deze zijn voornamelijk, Franse eik, Amerikaanse en Russische.

Rode wijn wordt geproduceerd over de hele wereld, de belangrijkste producerende gebieden zijn Bordeaux, Bourgogne, Napa Valley, Toscane, Rioja (Spanje en Argentinië), en Mendoza.

Sommige landen beoordelen rode wijn op basis van de rijping, en spreken van jonge, crianza, reserveres, grand reserves, blends, Garrafeira en het jaar van productie, de cuvee en de leeftijd.

Koop Rode wijn online.

Meer zien

Drinks&Co beveelt je aan

Rode wijn: Top aanbiedingen

alle zien

Rode Wijn: Magnum

alle zien

Rode Wijn: Robert Parker cijfer

alle zien