Trends:

Rosé wijn

Bekijk alle producten in Rosé wijn

Rosé wijn is een wijn die voor een relatief korte periode heeft gerijpt. In een vat, tank of fles word de wijn tezamen met de velletjes van de druiven opgeslagen zodat de velletjes smaak en een beetje kleur kunnen afgeven. Daarom word rosé wijn ook wel een "één nachts wijn" genoemd. Dit omdat 1 nacht vroeger de tijd was dat de wijn de smaak en kleur uit de schil van de druiven kon opnemen tijdens het rijpen.

Andere soorten rosé wijnen, zoals bordeaux, of mousserende rosé, die zijn gemaakt door het mengen van rode en witte wijn, zouden strikt genomen kunnen worden beschouwd als een afzonderlijke soort en geen echte rosé. Een rosé wijn is gemaakt met de intentie om rosé te worden vanaf het begin.

De meeste rosé wijnen hebben een korte maceratie periode, daardoor is de wijn voornamelijk subtiel en delicaat. Het is dan ook geen toeval dat rosé vaak wordt aangeraden bij milde gerechten zoals rijst en pasta. Sommige wijnen die ook met een korte gisting worden gemaakt worden mousserende wijn.

Rosé wijn, word vaak net als witte wijn koud gedronken. Er zijn een aantal bekende rosé wijnen op de markt, zoals Lambrusco, de vinho de Gata, Cigales rosé. Verder zijn er nog een aantal interessante rosé wijnen in Australië en de Verenigde Staten. In Frankrijk zijn er ook een aantal beroemde rosé wijnen gerijpt in eiken vaten.

Koop Rosé wijn online.

Meer zien

Drinks&Co beveelt je aan

Rosé wijn: Top aanbiedingen

alle zien

Rosé Wijn: Magnum

alle zien

Rosé Wijn: Robert Parker cijfer

alle zien