Trends:

Witte wijn

Bekijk alle producten in Witte wijn

We krijgen witte wijn van witte druiven, of rode druiven zonder kleur in het binnenste. Witte wijn word geproduceerd door vergisting van puur druivensap zonder stukjes tak en dergelijke, dat wil zeggen zonder de vaste delen van het cluster. Sommige witte wijnen kunnen even weken met de schillen, maar dan wel kort.

Over het algemeen heeft witte wijn de neiging om meer en een grotere verscheidenheid aan smaken te hebben dan rode wijn. Witte wijn kan ook beter in een eiken vat rijpen dan rode wijn.

Witte wijnen, of ze nu een beetje zoet, fruitig of droog zijn, worden vaak gebruikt als ingrediënt voor het maken van sauzen. Onder deze recepten is dit misschien wel de meest bekende: "Kip met witte wijn en worst in witte wijn¨.

De belangrijkste regio's voor de productie van witte wijn zijn Bordeaux, Loira, Rueda, Rías Baixas, Californië, New York, Toscane, Veneto, Pfalz, Marlborough, Er zijn ook landen waar de witte wijn productie de belangrijkste is zoals Oostenrijk en Canada.

Witte wijn kan worden gemaakt met vele verschillende soorten druiven, de Chardonnay, Riesling, Gewürztraminer, Chenin Blanc, Sauvignon Blanc, Verdejo, Torrontes, Albariño, Avessadas, de Muscat en varianten daarop.

Koop Witte wijn online.

Meer zien

Drinks&Co beveelt je aan

Witte Wijn: Robert Parker cijfer

alle zien