Trends:

Zoete wijn

Bekijk alle producten in Zoete wijn

Zoete wijn is er een die een hoger suikergehalte dan normaal is, als gevolg van het proces.

De zoete zijn er verschillende procedures, maar meestal is een gedroogde druif (met een hogere concentratie van suiker), niet volledig gefermenteerd (zodat het een suikerresidu) die vervolgens vaak toe wijnalcohol compenseren het ontbreken van alcohol geproduceerd tijdens de fermentatie.

Voor de druiven hebben meer suiker concentratie, kan solo-droog in de zon, zoals de meeste van Pedro Ximenez zoete wijnen, 'eigen wijngaard laten we, wijn, late oogst, laat de wijnstokken worden Botrytis cinerea besmet met de bacterie, de Tokaj en Sauternes - of de vriezer bewaren voor het water te kristalliseren en scheiden vóór de gisting, ijs-wijnen.

In de fermentatie van een zoete wijn kan worden gemaakt volledig en add alcohol-zoete wijnen Porto - of maak een volledige vergisting, het toevoegen van ongegist druivensap.

De druiven meestal gebruikt voor zoete wijnenzijn de witte Chenin, de Gewürztraminer, de Pedro Ximenez, de Malvasia en Moscatel, in het rood zoete wijnen met de Syrah, de Grenache en zelfs Tempranillo.

De traditionele koppeling met zoete wijnen zijn de desserts, chocolade, kaas en foie.

Koop Zoete wijn online.

Meer zien

Drinks&Co beveelt je aan

Zoete wijn: Top aanbiedingen

alle zien

Zoete Wijn: Magnum

alle zien

Zoete Wijn: Robert Parker cijfer

alle zien