• Send to:
  • +44 2035140552 10h-18h
  • Winkelwagen
Benriach Distillery

Benriach Distillery

adres:
Queen Anne Drive
Stad:
Newbridge
Plaats:
Scotland
land:
Verenigd Koninkrijk
telefoon:
+44 (0) 1343 86288
Fax:
+44 (0) 1343 86299
website:
http://www.benriachdistillery.co.uk/

De BenRiach Distilleerderij ligt in het 'Hart van Speyside', tussen het dorp van Rothes en de stad Elgin, in het Noord-Oosten van Schotland. De Spey Valley, waarin de BenRiach distilleerderij werd gebouwd door John Duff in 1898, is de thuisbasis van veel van de Schotse grote whisky, maar BenRiach heeft zijn eigen unieke Borne vanaf de specifieke methoden en vaardigheden van de mannen die de whisky ambacht, de ingrediënten die zij gebruiken, de kenmerkende koperen ketels en de hoge kwaliteit vaten geselecteerd voor rijping.

En, BenRiach heeft een ander verschil - staan ​​los van de andere Spey Valley distilleerderijen, kan de traditionele vloer mouterij met hun kenmerkende pagode stijl schoorstenen herhaald, gemoute gerst te produceren, waardoor de distilleerderij om de bepalende smaak van turf Reek in een paar van vastleggen hun speciale bottelingen.

Diep in de muffe duisternis van de lange, lage traditionele pakhuizen aan de BenRiach distilleerderij, rij na rij van eiken vaten rust, langzaam rijpen. Dit is een ononderbroken inventarisatie van fijne Speyside Single Malt, die teruggaat tot 1966. De vaten bevatten de hoogste kwaliteit whisky en veel onthullen 'uitdrukkingen' die de industrie experts hebben verrast door hun complexiteit en subtiliteit.Sommige zijn niet minder dan uitstekende voorbeelden van de kunst van het whisky productie.

Deze whisky voorraad, als gevolg van de vaardigheden, kennis en ervaring die is besteed aan het maken van BenRiach is een getuigenis van de vele jaren die teruggaat tot de 19e eeuw waarin de distilleerderij bouwde zijn reputatie. Enkele distilleerderijen in Schotland houden zo'n geschiedenis en enkele van vandaag kan heel zulk een opwindende toekomst.

De geoogst uit de velden rondom de distilleerderij gerst zou worden verspreid over de vloeren van de mouterij loft om te ontkiemen. Turf, gesneden uit de heuvels, vuurde de oven en produceerde de warmte die nodig is om het kiemproces te beheersen, en de kenmerkende turf geurende rook zou worden gezien omhoog krullen van de mouterij schoorstenen hele jaar door.

Het beheren van de transformatie van gemoute gerst te wassen, om gedistilleerde en in hoogwaardige eikenhouten vaten, waarin de whisky dan zou volwassen - de distilleerderij manager zou het langzaam en weloverwogen crafting proces van BenRiach whisky overzien. Dit was het begin van de BenRiach verhaal.

Top aanbiedingen - Kopen aanbevolen Producten van Benriach Distillery