Trends:
Bodegas José Pariente

Bodegas José Pariente

adres:
Crta. De Rueda, Km. 2,5
Stad:
La Seca (Postcode 47491)
Plaats:
Valladolid, Castilla y León
land:
Spanje
telefoon:
+34983816600
Fax:
+34983816620
website:
http://www.josepariente.com/

In 1960, Jose Pariente begon de productie van witte wijnen met ambachtelijke grondstoffen van uitzonderlijke kwaliteit: de Verdejo druiven uit de wijngaarden van Rueda. Zorgvuldige wijnbouw beoefend en geloofden in hun land, de kwaliteit en het plezier van het maken van wijn. Zijn verlangen, produceren grote witte wijnen, is het doel van de huidige wijnmakerij, zijn dochter Victoria Pariente opgericht in 1998.

De energie en de passie van Jose Pariente (1924-1997) inspireren onze activiteit van vandaag. De vijf wijnen van wijnhuis is een eerbetoon aan elk jaar te vernieuwen, in elke vintage.

Onze wijngaard ligt in Rueda, tussen de gemeenten van La Seca wiel en in de provincie Valladolid. De setting is een groot heide op 750 m hoogte, stug en helder, geslagen door de eigen strenge landklimaat van de Castiliaanse hoogvlakte.

Om een ​​grotere verscheidenheid van gronden te bereiken en toe te voegen complexiteit aan de wijn, de wijngaarden van Jose Pariente verlengen betalingen voor verschillende denominatie.De beste boerderijen bevinden zich op arme gronden in organische stof, bodem met grind, een laag van groot voordeel aan de wortel van de wijnstok keien en ondergrond van klei en kalkachtige.

De eerste documenten die de wijnproductie in ons gebied terug tot de elfde eeuw noemen. De impuls van de kloosterorden en de nabijheid van belangrijke steden van de middeleeuwse Castilië voordeel van de teelt van de wijnstok. Deze ontwikkeling culmineerde vanaf 1600, in de Spaanse Gouden Eeuw, toen de "gouden lijst" Wiel bereikte grote prestige.

Later in de achttiende eeuw, de wijngaard bereikte een nog grotere omvang en, op zoek naar de hoogste kwaliteit, hij het dichtst bij de Duero rivier gebieden gehouden in wat nu het centrum van de BOB, in 1980 formeel opgericht.

Innovatie en respect, technologie en passie voor de grote witte wijnen. In de kelder, als in de wijngaard, Victoria Pariente blijft zich inzetten voor zijn vader, Jose Pariente, het streven naar uitmuntendheid.

Vandaag de wijnmakerij en voegde de derde generatie, in de persoon van de dochter van Victoria en Ignacio Prieto, Martina Prieto Pariente.

Elegantie, frisheid en complexiteit sustantivan het resultaat van ons werk. Een gezin van vijf witte wijnen gemarkeerd expressie en authenticiteit. Vijf exponenten die het temperament van hun huis hebben en ook onthullen een unieke manier van het begrijpen van het land, wijngaarden, rassen we werken en wijnmaken.

Top aanbiedingen - Kopen aanbevolen Producten van Bodegas José Pariente

Filters