Trends:
Château Clinet

Château Clinet

adres:
16 Chemin De Feytit
Stad:
Pomerol (Postcode 33500)
Plaats:
Gironde, Nouvelle-Aquitaine
land:
Frankrijk
telefoon:
00 33 (0)5 57 25 5
Fax:
00 33 (0)5 57 25 7
website:
http://www.chateauclinet.com/fr/

Château CLINET is een van de meest prestigieuze landgoederen van de wijnstreek Pomerol, te midden van de mooiste percelen van dit bekende plateau.

Gelegen op 40 km ten oosten van Bordeaux, op de rechteroever van de rivier de Garonne, maakt zijn grindachtige kleigrond Pomerol het terroir van de beste Merlots ter wereld. De natuurlijke hulpbronnen die nodig zijn om de uitzonderlijke kwaliteit van onze druiven te produceren, kunnen eenvoudigweg nergens anders op aarde worden gereproduceerd.

Toen Jean-Louis Laborde Château CLINET in 1999 kocht, was zijn zoon Ronan slechts 19 jaar oud. Voordien hadden ze samen naar Argentinië gereisd, kijkend naar potentiële wijngaarden om te kopen, maar het lot bracht hen terug naar Bordeaux, toen het perfecte pand te koop werd aangeboden.

Zodra Ronan klaar was met zijn studie, nu 23 jaar oud, raakte hij zeer betrokken bij het dagelijks bestuur van CLINET, tot het punt dat zijn vader snel in staat was om comfortabel een stap terug te doen en terug te keren naar zijn vroegere bedrijven.

Château Clinet: Drinks&Co beveelt je aan

Top aanbiedingen - Kopen aanbevolen Producten van Château Clinet

Filters

Categorie

Prijs

Soort Wijn

Wijn Land

Beschermde Oorsprongsbenaming (BOB)

Robert Parker