Trends:
Château l'Evangile

Château l'Evangile

adres:
Château L'Evangile
Stad:
Pomerol (Postcode 33500)
Plaats:
Médoc, Nouvelle-Aquitaine
land:
Frankrijk
telefoon:
(+33) 557 554 556
Fax:
(+33) 557 554 556
website:
http://www.lafite.com/esl/Propiedades-bordelesas/Chateau-L-Evangile

De Leglise familie van Libourne opgericht wat nu Château L'Evangile. Zij waren actief betrokken, rond het midden van de 18e eeuw, bij de opbouw van de Pomerol wijngaard. L'Evangile verscheen in de 1741 kadaster onder de naam Fazilleau.

Aan het begin van de 19e eeuw, het landgoed had al veel van zijn huidige configuratie, strekt zich uit over ongeveer 13 hectare, toen het werd verkocht aan een advocaat genaamd Isambert. Hij hernoemde het landgoed "L'Evangile". In 1862, werd L'Evangile gekocht door Paul Chaperon, wiens nakomelingen, de familie Ducasse, bleven eigenaren van het pand tot 1990. Paul Chaperon ging over het maken van het landgoed beroemd worden, en gebouwd de L'Evangile in de stijl van het Tweede Keizerrijk. In de tweede editie van Cocks Feret in 1868, is L'Evangile geregistreerd en wordt beschouwd als een 'Premier Cru du Haut-Pomerol ".

IN 1990, DOMAINES Barons de Rothschild (LAFITE) verworven L'Evangile uit de familie Ducasse. DBR was geïnteresseerd in het brengen van aanhoudende zorg aan de operatie. Aanvankelijke invloed DBR omvatte een meer verfijnde selectie van de heerlijke wijnen, en de oprichting van Blason de L'Evangile als tweede wijn. Inspanningen omvatte ook het verbeteren van de gezondheid van de wijnstokken 'met een restauratie-en vernieuwingsplan gedeeltelijk afgesloten tot 1998.De volledige renovatie van het vat kamer en de kelder, die werd voltooid in 2004 mogen de voorwerpen aan de nieuwe configuratie te voltooien.

Een opmerkelijk decennium van wijnjaren 1995-2005 crwoned het werk met succes. Onder deze, 1995, 1996, 200 en een uitzonderlijk 2005 opvallen!

Château l'Evangile: Drinks&Co beveelt je aan

Top aanbiedingen - Kopen aanbevolen Producten van Château l'Evangile

Filters

Categorie

Prijs

Soort Wijn

Wijn Land

Beschermde Oorsprongsbenaming (BOB)

Robert Parker