Contador - Benjamín Romeo

Contador - Benjamín Romeo

adres:
C/ Amorebieta, 6
Stad:
San Vicente De La Sonsierra (Postcode 26338)
Plaats:
La Rioja, La Rioja
land:
Spanje
telefoon:
(+34) 941 334 228
website:
http://www.bodegacontador.com

Benjamin Romeo is een jonge wijnmaker met innovatieve geest, kenner van de Franse wijnbouw en oenologie, met ervaring in het land Rioja (Artadi werkte tot 2000), geschikt voor het produceren van hoge kwaliteit wijnen uit zijn persoonlijke kelder bescheiden.

Counter Cueva del Contador zijn de nieuwe wijnen van Benjamin Romeo, wijnmaker bij Artadi en dus de architect van een aantal van de best gewaardeerde Riojas tussen 1985 en 2000. De grotten zijn oude kelders uitgegraven in de heuvel, gebouwd tussen de XII en XVI in San Vicente de la Sonsierra eeuwen, waarvan er een, onder de klokkentoren op het etiket, en de wijnen van de namen was door Benjamin gekocht in 1995 en geduwd door Patxi Fernandez, jeugdvriend, en momenteel verantwoordelijk voor de marketing van de wijnen van Benjamin Romeo voor iedereen. Patxi Delatierra eigenaar van een wijn distributeur in Sevilla.

Benjamin Romeo is gewijd aan het vinden van kleine wijngaarden rond San Vicente, op zoek naar de beste tentoonstellingen, en heeft heeft momenteel ongeveer 20 percelen gelegen in San Vicente en de nabijgelegen dorpjes, wijngaarden tussen de 45 en 100 jaar.De wijngaarden bevinden zich op een hoogte van tussen de 400 en 600 meter boven de zeespiegel. "Ouder", "The Bullon", "Azkueta", "Mindiarte", "San Juan", "Asnillas" zijn de namen van enkele van de viñitas.

Op dit moment is 85% van de druiven is zelf geproduceerd, en koopt de rest, hoewel "het idee is om 100% van hun eigen druiven te bereiken." Alles is gericht op het vinden van grote wijnen. Groen snoeien, cluster dunner en prevendimia, maakt een roze dat verkoopt in bulk, evenals items die hem niet kunnen overtuigen. Worden met de hand geoogst in dozen, op zoek naar volwassen, maar niet overrijp. Zeer weinig zwavel wordt gebruikt, en de wijnen worden niet gefilterd of verduidelijkt.

De druif wordt gedorst met de hand en gefermenteerd in kleine open houten vaten met een kelder / garage die op de mensen in de kelder van zijn ouderlijk huis heeft gemonteerd.

Gisting op een vrij lage temperatuur, niet hoger dan 25 graden, en sommige zijn zeer zacht pompen. De wort wordt direct uitlopen in het vat, die malolactische gisting maakt.Zij maken gebruik van verschillende Franse kuipers, zeven of acht verschillende Vicard, Radoux, Sylvain, Taransaud, enz., altijd op zoek naar een fijne korrel eiken en geroosterde zacht. Ouderschap is variabel, afhankelijk van de vintage en de druif, meestal ongeveer 18 maanden. Rekken zijn gemaakt naar aanleiding van de maan, altijd tanende.

Vanaf 2001 produceerde drie wijnen: Contador, de selectie van de beste wijngaarden, produceerde slechts de jaren dat het gewenste niveau is bereikt, La Cueva del Contador, die een mix van verschillende wijngaarden als een "tweede wijn" en, Tot slot, een nieuwe wijn uit 2001 bedrijfstoeslag, La Viña de Andres Romeo.

De delicatesse en "Bourgondisch" finesse zijn de eerste kenmerken van de wijnen van Benjamin Romedo dat de weinige, maar fans die zijn proeverij hebben geboeid.

Top aanbiedingen - Kopen aanbevolen Producten van Contador - Benjamín Romeo

Filters

Categorie

Soort Wijn

Wijn Land

Beschermde Oorsprongsbenaming (BOB)

Robert Parker

Winkels