Trends:
Dartigalongue

Dartigalongue

adres:
10 Rue Du Four
Stad:
Nogaro (Postcode 32110)
Plaats:
Armagnac, Nouvelle-Aquitaine
land:
Frankrijk
telefoon:
+33 (0)5 62 09 03
Fax:
+33 (0)5 62 09 01
website:
http://www.dartigalongue.com/

De wijnmakerij Dartigalongue kan met trots de titel dragen van de langstlopende producent van Bas Armagnac in de geschiedenis, zijn oorsprong teruggaand tot de regeerperiode van Louis-Philippe, terug in 1838 om precies te zijn. Aan het einde van de jaren dertig richtte de oprichter Pascal Dartigalongue het herenhuis op in Nogaro, in het hart van de regio Gascogne, in het zuidwesten van Frankrijk, en kocht toen de wijngaarden in de jaren zeventig van de negentiende eeuw. "Lacroutz" van Salles d'Armagnac, vandaag nog steeds eigendom van het bedrijf. We hebben het over een verhaal dat aan de basis een perfecte mix van traditie en vooruitziende blik ziet, waardoor de Dartigalongue wijnmakerij stap voor stap is en een echte instelling in de Armagnac is geworden.
Volgens de familietraditie, dat de afstammelingen van Pascal de letter volgen, uitsluitend destillerend en uitsluitend de wijnen verkregen van lokale cru bekend om verfijning en elegantie, wordt Bas Armagnac Dartigalongue geproduceerd voor 75% door kolomdestillatie, en voor de resterende 25% met de charentais alembic, vervolgens gemengd en op leeftijd gelaten in eiken vaten van vierhonderd liter, daterend uit de negentiende eeuw.Het zijn deze historische vaten die een perfecte mix tussen het product en de tannines van het hout mogelijk maken, noodzakelijk om de Armagnac zowel zijn kleur als het traditionele aroma te geven. Het werk van het bedrijf begint echter vanuit het werk tussen de rijen, waar de planten met zorg, methode en nauwkeurigheid worden grootgebracht, met volledige inachtneming van de omgeving, de natuur en het ecosysteem.
Momenteel hoort het wijnhuis bij en wordt het beheerd door opeenvolgende generaties die achter Pascal Dartigalongue aanliepen, maar de productiemethoden bleven die van een tijd, strikt legaal ten opzichte van de lokale tradities. In de beste jaren worden, zoals altijd, millesimati-distillaten geproduceerd, die samen met de andere distillaten een reeks labels van het hoogste niveau vormen, zeker een van de meest prestigieuze die overal in de Franse regio Bas Armagnac te vinden zijn .

Dartigalongue: Drinks&Co beveelt je aan

Top aanbiedingen - Kopen aanbevolen Producten van Dartigalongue

Filters

Te koop