Trends:
Daumas Gassac

Daumas Gassac

Daumas Gassac is gelegen in het bovenste vallei Gassac en is een van de wijngaarden in de regio Languedoc Roussillon. Exquisite Grands Crus worden beschouwd als de "Château Lafite van de Languedoc" door Gault et Millau.

In 1971, Véronique en Aimé Guibert verwierf het pand en met de hulp van zijn vriend Henry Enjalbert, geoloog in de relatie bodem met wijnranken en auteur van belangrijke monografieën over Château Latour, Haut Brion en Saint Emilion, begon het bestuderen van de productieve mogelijkheden van dit land.

Henry Enjalbert vond een uitzonderlijke terroir: diepe bodem bestaat uit kalksteen gletsjer, van vergelijkbare kwaliteit met die van de Côte d'Or van Bourgondië, zeer goed gedraineerde, met ondergrondse bronnen van koud water en de invloed van de omliggende bergketen die dit geeft vallei microklimaat, met een aantal luchtvochtigheid in de Médoc.

De familie Guibert wilde de wilde schoonheid van de bovenste vallei Gassac respecteren en besloten om wijnstokken aan te planten klein gebied (open plekken) verzwolgen in de uitgestrekte bossen van steeneiken die het landschap domineert. Meer dan 50 wijngaarden in open plekken tot 40 Hs wijngaarden.De wijngaard is een drogen van de aroma's van de omringende vegetatie. Zo is de crus de Daumas Gassac zijn verrijkt met aroma's van laurier, tijm, rozemarijn, lavendel, arbutus, venkel, pepermunt, etc.

Naast waardevolle grondstof, worden de crus van Daumas Gassac product zorgvuldig gedefinieerd door Emile Peynaud vinificatie, de grote moderne genie van oenologie adviseur Châteaux Margaux, Haut Brion, La Lagune, onder anderen. Het resultaat is duidelijk: prachtige wijn complexiteit en een groot bewaarpotentieel, die vereisen dronken met eerbied te zijn.

Top aanbiedingen - Kopen aanbevolen Producten van Daumas Gassac

Filters

Te koop