• Send to:
  • +44 2035140552 10h-18.30h
  • Winkelwagen
Domaine de la Janasse

Domaine de la Janasse

adres:
27 Chemin Du Moulin
Stad:
Courthézon (Postcode 84350)
Plaats:
Auvergne-Rhône-Alpes
land:
Frankrijk
telefoon:
+33 4 90 70 86 29
website:
http://www.lajanasse.com/

In 1967 keerde Aimé Sabon terug van zijn militaire dienst. Hij neemt de wijngaarden over van zijn vader (die zijn druiven in een coöperatieve wijnmakerij bracht) en zijn schoonvader (die de wijn aan de handel verkocht).
In 1973 bouwde Aimé zijn eigen kelder. Zo ontstond het Domaine de la Janasse, van de naam van de familieboerderij die zich in Courthézon bevond, op een plaats genaamd "La Janasse". Aimé is ambitieus. Bewust van het bezit van een fantastisch terroir, blijft hij het gebied uitbreiden door nieuwe percelen te verwerven. Vanaf 15 hectare gisteren beslaat La Janasse nu 90 hectare.

Vanwege de geëxplodeerde structuur (meer dan zestig percelen) strekt het landgoed La Janasse zich uit over een mozaïek van terroirs (zie afbeelding). Zorgvuldige studie en onderzoek naar bodems, hun blootstelling en microklimaten hebben het mogelijk gemaakt om de wijngaard idealiter te organiseren. Witte druiven en Syrah worden bij voorkeur geplant op kalkzandige bodems en blootgelegd in het noordoosten, om de versheid, zuurgraad en finesse te behouden.Mourvèdres geplant op kleikalkstenen bodems bedekt met opgerolde kiezels krijgen een zeer goed rijpheidsniveau.

Deze verspreiding van de terroirs zorgt voor een grote complexiteit in de vergaderingen. Het legitimeert ook de specifieke wijnen die Chaupin, Garrigues, Terre d'Argile en Terre de Bussières zijn. We produceren bijvoorbeeld op Chaupin en Les Garrigues late terroirs, 100% Grenache cuvées, de belangrijkste druif van de zuidelijke Côtes du Rhône. Voor ons bereikt Grenache zijn volledige balans alleen op koude grond. Op warmere gronden moet de vrijgevigheid worden getemperd door Mourvèdre en Syrah.

Top aanbiedingen - Kopen aanbevolen Producten van Domaine de la Janasse